Değerli forumdaşlarım,
Çok yakın bir arkadaşımdan sadece 20 civarı fişek atılmış Armsan 612 DW modeli tüfeğini satın aldım. Silah çift namlulu. Orjinal namlusu slug. Yedek namlusu 66 cm bantlı. Silahta çizik yok. O derece temiz.
Gelelim sıkıntıya.
Tüfeği yere paralel şekilde tutup namludaki dolu fişeği tahliye etmek için mekanizma kolunu çektiğimde fişek tırnağın kavramasından kurtulup fişek besleme kaşığının üzerine düşüyor. Eğer şarjör doluysa ikinci fişek ilk fişekle sıkışıyor. Hızlı da yapsam durum değişmiyor. Tahliye yok. Ancak sola yatırıp havaya doğru namluyu kaldırırsam o da lütfen tahliye ediyor.
Fabrikayı bugün aradım ve bana çok hızlı çekmem gerektiğini, durumun normal olduğunu, Armsanların yüzde 90'ının bu şekilde olduğunu söyledi telefona çıkan servis elemanı. Tırnakta sıkıntı olabilir mi diye sordum, hayır bu tüfek böyle dedi değerli kardeşimiz.
İyi de, elimden bugüne kadar, Huğlusu, Atası, Baikalı, Stoegeri, Akkar'ı nice tüfek gelip geçti hiç birisinde böyle bir şeye rastlamadım. Gördüğüm kadarıyla silahın tırnağı fişeği tutuyor ama yay baskısı yok. Yani sıfıra sıfır tutuyor. Tırnağın uç kısmı yarım ya da bir milim uzun olsa en azından tırnak yayının baskısı olacak fişeğe. Fişek namlu uzantısı üzerindeki klıavuz tarafından da tutulamıyor bu yüzden.
Elinde bu model tüfek olan forumdaşlardan ricam tüfeklerini bir denemeleri. Bakalım dedikleri gibi Armsanların yüzde 90'ı bu şekilde miymiş? Tabi bu cevap niye yüzde 10'u böyle değil sorusunu da beraberinde getiriyor...da o soru kalsın şimdilik.