Hikmet bey hayırlı olsun, kazasız belasız kullanınız.
Saçma olarak ne verirseniz değirmen gibi öğütecek bir tüfeğe sahipsiniz. Avına uygun kalmak koşuluyla hangi gramaj ve no yu atarsanız sizi üzmez. Yeter ki siz ardında sağlam durun.
Comfortech M2 yaklaşık iki senedir biri bende olmak üzere ekibimizde iki tane var. Yaklaşık 2000 atıma geldiler. Sadece kendi dolumum hafif saçma dolularında tahliye sorunu yaptı ki bu da benim için bir ölçüt değil. Fabrikasyonlarda sıfır hata...
Yalnız size şunu söylemeliyim. Şeritli namlu ile yapacağınız tek kurşun atışında yüksek şeritten dolayı bariz bir üst vurma ile karşılaşacaksınız. Şöyle ki 25 metrelerde 25-30 cm civarı 50 metrelerde daha da fazla.
Bu sorunu dipçiği düşürerek çözmeyi ve iri ve yüksek mıknatıslı hıvz arpacık takarak nişan noktasını değiştirmeyi denemek suretiyle aşmaya çalıştım fakat başaramadım. Arkadaşımınki de aynı. Geriye denenmedik bir tek takıp çıkarılabilir gez arpacık setlerinden edinip denemek olmazsa kurşun atmak için ayarlı geze sahip slug namlu edinmek kalıyor.
Bu sıkıntıyı yaşamış ve bahsettiklerim haricinde aklımıza gelmeyen bir çözümle başarılı olmuş forumdaşlarımın bilgilendirmelerini rica ederim.
Bu sezondan bazı kareler... Bir de domuz var ama çok kanlı eklemeye gönlüm el vermedi.
Saygılar.