Offf offf, saptırmalara bakın hele ya...
Şerhlerimi koyarak mı gideyim, yoksa toptan şerhimi yazıp sonra mı alt konuya geçeyim şaşırdım
"zira aynı kilitlemeyi" kısmına kocaman bir şerhi koydum, o kadar kocaman ki daha da kalkmaz... Boss, Purdey , H&H'ın yaptığı kilitleme aynısıysa , sofradan kalkalım, tatlıyı sonra yeriz
İçlerinden sadece Winchester, o da Group Herstal'in (Browning, Winchester, Miroku iş ortaklığında) en ucuz , en alt segment tüfeği olan Winchester Select'te kullandı, sebebi, "madem rekabette bel altı vuruyor Beretta, böyle gerekiyor, biz de kilit sistemimizde maliyeti düşürürüz, ucuz tüfek yaparız, al yaptık, kilit sistemi Beretta'nınkiyle aynısı" demek için
Diğerlerinin hiç birinin alakası yok Beretta'nın kilit sistemiyle, şerhimi koyuyorum lütfen müsaade edin
Bu arada, zaten biliyorsunuzdur, S58'lerin hepsi, farklı ve daha kaliteli çeliktir, S55,56 ve 57'den. S58'in lansmanı ve özelliği öyle. Ekserisi de cermen tabii ki... Planı kaçıncı olursa olsun
Ben soruma yanıt alamadım. Tali mi değil mi falan mı demiyorum ki ben
neden diyorum
Just , why ?
Sorulması gereken soru bu değildi esasında,yine bir hedef saptırma atağı seziyorum ,ama cevaplanabilir tabi ki ...
Önce şeyden başlıyım;lıkır lıkır töhmeti altında kalacak bir kilit değil öncelikle yeter ki doğru toleranslarla bilhassa pasif elemanlar(recoil shoulders)işlenmiş olsun,zira aynı kiiltlemeyi boss purdey h&h,fransızların çoğu hatta browning winchester hatta hatta blaser de ufak tefek nüans farkları ile beraber kullanıyor ...
Çelik meselesi o kadar ikinci üçüncü planda ki;en giriş seviyesi modelde ki çelik bile yeterli şartı sağlayan bir çelik,cr,moi excelsior nitelikli bir çelik ve aynı çeliğe itimadını üst so modellerin de de arasıra kullanmakla kalmıyor nadiren de olsa cermen çeliğini s serisi Berettalarda da kullandığı görülüyor nitekim ilanlarda var bir tane s58 ...
Beretta nın problemi seri üretimini bir nizam intizama sokması ve çalışma disiplinini yeniden eski ciddiyetine kavuşturması zorunluluğu ...Çelik melik çok çok tali,hatta mevzusu olmayacak konular ...