Gönderen Konu: ZUBER 34 GR ve 36 GR (YENİ)  (Okunma sayısı 23261 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Ynt: ZUBER 34 GR ve 36 GR (YENİ)
« Yanıtla #25 : 22 Eylül 2016, 22:49:13 »
Emrah eline sağlık.Güzel çalışmalar yapmışsın.

Ancak ördek avını seven birisi olarak  yerli fişeklerle uzun mesafeli ördekler hiç bir zaman vuramadım.

Sadece üzerinizden geçtikten sonra sırtından belki biraz daha uzun mesafelerde vurmuşumdur.

Ben genelde RC Jk6  Mirage  jk6  ve Winchester SS G2 36 ve 40 gr kullanıyorum.

Nasip olursa bu yıl RC Camuflage da kullanacağım.

Diyeceğim o ki zor ve az olan avlarda en iyi fişek kullanılmalı.

Zuber i hiç denemedim ördekte merak ettim şimdi.....
@Suat ÇALIŞKAN Hocam.. Karlı bir akşam beki, hava ayaz, ördekler bizim burda genelde deniz cephesinden kuzeydoğu yönünden gelip gün batımına doğru uçar, alaca karanlıkta genelde üzerimizden geçtikten sonra kızıllıkta gözükür menzildeyse atılır.. Bir grup ördek dönüp dolaşmış ters istikametten gün batımından geliyorlar kızıllıkta gördüm ama menzilde değiller, vurulacak gibi değil yani avcı adam tüfek doğrultmaz öyle düşünün. O dakikaya kadar da başarısız atışlar yaptım ve pozede son 2 fişeğim kaldı, öylesine atıp eve dönmeye niyetliyim. 7-8 ördek küme halinde üzerime doğru yüksekten yaklaşırken ciddi abartılı bir önlemeyle grubun önüne 2 adet hızlıca gönderdim. Attığım fişek de yaf 34 gr 2 no şeffaf yeşil kovan..ümitsizce pozeyi kırdım boşları çıkartıp tekrar yukarı baktığımda ördeklerden birinin savrularak düştüğünü gördüm. yaklaşık 150 metre ileriye çeltik tarlasında karın üstüne cansız düştü..  O akşamı ve o enstanteneyi unutamıyorum.. İmkansız mesafeydi.. Bunun haricinde de meca 34 gr fişekle 50 metre üzeri 2-3 defa tahtalı vuruşlarım oldu..

Avrupa fişekte ise uzak vuruşları yine kalın saçmalarla elde ettim. 70-80 metre mesafeli 2 defa ördek aldım pellagri f2 34 gr 3 no saçmayla..
O mesafelere her atışta bu başarıyı elde etmek mümkün değil. Bazen denk geliyo işte. Ama sizin bahsettiğiniz jk6 miragelerden çok çok iyi sonuçlar aldım. Yazdıklarınıza oyüzden katılmamak mümkün değil. Şartlar ağırlaştığında barut cinsi ve haddi iyi olan avrupa fişekler herzaman daha iyi işler çıkartıyor, bunun aksini iddia edenleri pek kaale alasım gelmiyor. Yerlilerde bu konuda aynı başarı oranı %50 nin altında  kalıyor malesef. Ama 1.80 csb barutlu zuber 36 gr fişekten ümitliyim. Neden derseniz meca 34 gr mavi kovanlarda aynı barut var, 1.60-1.65 civarı olur ortalama.. 650 bar basınca sahip bu fişek -2 derecelerde 50 metreden avı alabiliyor.. paylaştığım tahtalı videosu bile vardı poze ile izlemişsinizdir..
En azından düz mantık düşünelim, meca bunu yapabiliyorsa zuber 36 gr mükemmel saçma yapısı ve 1.80 csb barutu ile 3-4 no saçmayla 50 metreye kadar sınırı zorlayabilir. İlle de uzak atıcam diye bir şart yok. makul mesafelere atış yapıldığında bile zorlu şartlarda zayıf kalmasın o da yeter. Malzemeye bakarak bu fişekten ümitliyim..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Selim UYGUN

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #26 : 22 Eylül 2016, 22:55:32 »
Erol Abi
Kamuflajlı tüfek Akkar Pompalı  ^-^
Otomotigi de var da bu karede yok

Gördüm yav,önceki gün paylaştığın domuzun başucunda boy gösteriyordu   :)
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN, Selim UYGUN

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #27 : 22 Eylül 2016, 22:55:50 »
Şeffaf kovan iyidir. İçi dışı görülüyor. :D
Şeffaf kovanlı fişekleri ben de severim :D  Tapası barutu saçması gözükür hatta fişeği incelemek için bazen kesmeye bile gerek kalmıyor  >:D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Selim UYGUN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 22 Eylül 2016, 23:28:02 »
@Suat ÇALIŞKAN Hocam.. Karlı bir akşam beki, hava ayaz, ördekler bizim burda genelde deniz cephesinden kuzeydoğu yönünden gelip gün batımına doğru uçar, alaca karanlıkta genelde üzerimizden geçtikten sonra kızıllıkta gözükür menzildeyse atılır.. Bir grup ördek dönüp dolaşmış ters istikametten gün batımından geliyorlar kızıllıkta gördüm ama menzilde değiller, vurulacak gibi değil yani avcı adam tüfek doğrultmaz öyle düşünün. O dakikaya kadar da başarısız atışlar yaptım ve pozede son 2 fişeğim kaldı, öylesine atıp eve dönmeye niyetliyim. 7-8 ördek küme halinde üzerime doğru yüksekten yaklaşırken ciddi abartılı bir önlemeyle grubun önüne 2 adet hızlıca gönderdim. Attığım fişek de yaf 34 gr 2 no şeffaf yeşil kovan..ümitsizce pozeyi kırdım boşları çıkartıp tekrar yukarı baktığımda ördeklerden birinin savrularak düştüğünü gördüm. yaklaşık 150 metre ileriye çeltik tarlasında karın üstüne cansız düştü..  O akşamı ve o enstanteneyi unutamıyorum.. İmkansız mesafeydi.. Bunun haricinde de meca 34 gr fişekle 50 metre üzeri 2-3 defa tahtalı vuruşlarım oldu..

Avrupa fişekte ise uzak vuruşları yine kalın saçmalarla elde ettim. 70-80 metre mesafeli 2 defa ördek aldım pellagri f2 34 gr 3 no saçmayla..
O mesafelere her atışta bu başarıyı elde etmek mümkün değil. Bazen denk geliyo işte. Ama sizin bahsettiğiniz jk6 miragelerden çok çok iyi sonuçlar aldım. Yazdıklarınıza oyüzden katılmamak mümkün değil. Şartlar ağırlaştığında barut cinsi ve haddi iyi olan avrupa fişekler herzaman daha iyi işler çıkartıyor, bunun aksini iddia edenleri pek kaale alasım gelmiyor. Yerlilerde bu konuda aynı başarı oranı %50 nin altında  kalıyor malesef. Ama 1.80 csb barutlu zuber 36 gr fişekten ümitliyim. Neden derseniz meca 34 gr mavi kovanlarda aynı barut var, 1.60-1.65 civarı olur ortalama.. 650 bar basınca sahip bu fişek -2 derecelerde 50 metreden avı alabiliyor.. paylaştığım tahtalı videosu bile vardı poze ile izlemişsinizdir..
En azından düz mantık düşünelim, meca bunu yapabiliyorsa zuber 36 gr mükemmel saçma yapısı ve 1.80 csb barutu ile 3-4 no saçmayla 50 metreye kadar sınırı zorlayabilir. İlle de uzak atıcam diye bir şart yok. makul mesafelere atış yapıldığında bile zorlu şartlarda zayıf kalmasın o da yeter. Malzemeye bakarak bu fişekten ümitliyim..
Emrah  bu zamana kadar en uzak vurduğum av Sakarca kazıydı.
Yaklaşık 2km civarı takip ve sürünmeye binaen 60 70 mt kadar sokulabildiğim ve atış yaptığım bir avdı.

50 civarı ekin tarlasına konmuş bu kazlara

SUPER FIOOCHİ HV 36GR 3 numara atmıştım.

Hemde hiç olacağını düşünmeden.

Üzerimdeki en iri saçma da  bu fişekti.

1 tane kaz alabilldim.

Elimde hatırı sayılır derecede fişekler mevcut.

Ancak bu fişekten çok az var.

Bir iki yerde denk geldi ama fiyatlar uçuk olunca almadım.

Av benim  için ulaşılması zor ve meşakatliyse kesinlikle iyi fişek kullanmak gerekli.
 Bıldırcın çulluk üveyik gibi avlarda en ucuzları bile yeterince tatmin ediyor....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Erdem VARDAR, Mustafa AYDIN 54, Emrah AKDENİZ, Selim UYGUN

Çevrimdışı İlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 23 Eylül 2016, 10:07:28 »
Emrahcım itinalı çalışmaların ve emeğin için çok teşekkürler.
Yanlız kapsüller 8 no ve 4 noda nobel değil, maxam uee kullanmışlar.  34 gr daki nobel.

Mart ayında aldığım 34/5 zuberler 1.80 A1 sp barut N688 kapsül mevcuttu.
Paylaştığın 34/5 de ise 1.70 csb 1 barut nobel kapsül, (genel fişek)
36 gramda ise 1.80 csb1 barut ve uee maxam kapsül mevcut. (Kar, buz fişeği)
Değişim yapsalar da bence yine güzel bir dolum yapmışlar.
Sizlerin de dediği gibi Zuber 32 ve 34 gramın en önemli avantajı şeffaf olması nedeniyle içinde ne var ne yok görünüyor.
Yerli fişekte şeffaf konu benim için çok önemli bir konu.

Tekrar eline sağlık diyorum. Allah'a emanet ol.
Rastgele.
« Son Düzenleme: 23 Eylül 2016, 10:17:40 Gönderen: İlhan GÜNEN »
1984 ORDU

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Emrah AKDENİZ, Selim UYGUN

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #30 : 23 Eylül 2016, 10:18:13 »
Emrahcım itinalı çalışmaların ve emeğin için çok teşekkürler.
Yanlız kapsüller nobel değil, maxam uee kullanmışlar.

Mart ayında aldığım 34/5 zuberler 1.80 A1 sp barut N688 kapsül mevcuttu.
Paylaştığın 34/5 de ise 1.70 csb 1 barut Uee maxam kapsül, (genel fişek)
36 gramda ise 1.80 csb1 barut ve uee maxam kapsül mevcut. (Kar, buz fişeği)
Değişim yapsalar da bence yine güzel bir dolum yapmışlar.
Sizlerin de dediği gibi Zuber 32 ve 34 gramın en önemli avantajı şeffaf olması nedeniyle içinde ne var ne yok görünüyor.
Yerli fişekte şeffaf konu benim için çok önemli bir konu.

Tekrar eline sağlık diyorum. Allah'a emanet ol.
Rastgele.
@İlhan GÜNEN Kapsül düzeltmesi için teşekkürler. Dolularım için genelde gfs boş kovan kullanıyorum şeffaf, onlardaki kapsülleri 688 sanıyordum maxam kapsül varsa doğrudur..
A1 barutlu 34 gr sapıtıyordu bakalım csb 1 barutlu nasıl sonuç verecek.. ama öbürü gibi sapıtacağını pek sanmıyorum deneyince görürüz.
36 gr fişeği için güzel bir beklentim var, karşılarsa harika olur..
Teşekkür ederim. Selamlar.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı İlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 23 Eylül 2016, 10:26:18 »
34 gramdaki nobel kapsül 8 no ve 4 nodaki maxam kovan ve uee kapsül gfs kovanları dediğiniz gibi nobel kapsül ben yazımı düzelttim çok pardon. :-[
1984 ORDU

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ, Selim UYGUN

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #32 : 23 Eylül 2016, 10:27:58 »
34 gramdaki nobel kapsül 8 no ve 4 nodaki maxam kovan ve uee kapsül gfs kovanları dediğiniz gibi nobel kapsül ben yazımı düzelttim çok pardon. :-[
Daha önce de dedim bu fişek işini çok karıştırdılar :D  34 gr 2 farklı kovana dolum yapılmış biri gfs 12, diğeri  *12*12*12 bu kovanda maxam kapsül var sanırım.. Allah ne verdiyse dolduruyolar işte :D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: İlhan GÜNEN, Selim UYGUN

Çevrimdışı İlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 23 Eylül 2016, 10:29:17 »
İnşallah 36 gr beklentinizi karşılar. Aslında fişek anatomileri bölümünde meca 36 fişek paylaşılmıştı. Hemen hemen dolum miktarları aynı galiba.
1984 ORDU

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #34 : 23 Eylül 2016, 10:31:07 »
İnşallah 36 gr beklentinizi karşılar. Aslında fişek anatomileri bölümünde meca 36 fişek paylaşılmıştı. Hemen hemen dolum miktarları aynı galiba.
Meca 36 gr kullandım, kutuda kaz resmi vardı şeffaf beyaz kovan ve csb 2 (kırmızı) barutluydu. ördeğe atamadım ama tahtalıları paket paket aldım. çok güzel fişekti. Zuber onun kadar olsun yeter  8)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: İlhan GÜNEN

Çevrimdışı İlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 23 Eylül 2016, 10:31:40 »
Diğer yerlileri es geçtim ama zuberi geçemiyorum. Kovanının şeffaf oluşu sayesinde içini inceleyip yine zuber alıyorum.
1984 ORDU

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #36 : 23 Eylül 2016, 10:32:31 »
Diğer yerlileri es geçtim ama zuberi geçemiyorum. Kovanının şeffaf oluşu sayesinde içini inceleyip yine zuber alıyorum.
Şeffaflık iyidir  ;D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: İlhan GÜNEN, Mustafa AYDIN 54

Çevrimdışı İlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 23 Eylül 2016, 10:35:06 »
Zuber her yerde bulması kolay.  İnşallah ihtiyacını karşılar. Gönlüne göre olur.
1984 ORDU

Çevrimdışı İlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #38 : 23 Eylül 2016, 10:37:23 »
Şeffaflık bence iyidir. :D
1984 ORDU

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Erdem VARDAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #39 : 23 Eylül 2016, 12:16:23 »
Emrah  bu zamana kadar en uzak vurduğum av Sakarca kazıydı.
Yaklaşık 2km civarı takip ve sürünmeye binaen 60 70 mt kadar sokulabildiğim ve atış yaptığım bir avdı.

50 civarı ekin tarlasına konmuş bu kazlara

SUPER FIOOCHİ HV 36GR 3 numara atmıştım.

Hemde hiç olacağını düşünmeden.

Üzerimdeki en iri saçma da  bu fişekti.

1 tane kaz alabilldim.

Elimde hatırı sayılır derecede fişekler mevcut.

Ancak bu fişekten çok az var.

Bir iki yerde denk geldi ama fiyatlar uçuk olunca almadım.

Av benim  için ulaşılması zor ve meşakatliyse kesinlikle iyi fişek kullanmak gerekli.
 Bıldırcın çulluk üveyik gibi avlarda en ucuzları bile yeterince tatmin ediyor....

Suat Bey,

Sizin kaz avı hikayenizi okuyunca benimde aklıma sizin olaya benzer yaşadığım bir anım geldi aklıma, 2015 yılının 1 ocak günü sabah 10 sıraları Enez'de sıcaklık -6 derece ve kuvvetli poyraz bir havada denize 2 km. ormanın kenarında tahtalı bekinde beklerken, 30-40 adet kaz sürüsü yerle bir gelerek benim 500 m. yanıma buğday tarlasına kondular, kazlar ile aramızda bir dere var ve dereyi temizleyerek etrafına toprakları yığmışlar, kazlar beni görmüyor. kazlar derenin ne kadar ötesinde göremediğim için mesafe tayini yapamadım, bu sebeple en uzak mesafe ve orta mesafeye göre fişek tercihi yaptım, o gün de ilk olarak ava götürdüğüm Beretta 686 silver pigeon 71 cm. namlu tüfeğim yanımda tüfeğin alt namlusuna Fiocchi 12 HV 7/0 37 GR. fişek, üst namluya da Lambro BİTURBO 38 GR. 1 NO. fişek koydum. toprak yığınının kenarından kazlara çaktırmadan baktığımda kazların 40-50 m. mesafede olduklarını gördüm, daha ince saçma koyarak fişek değiştirmek istedim ancak kazların ürküp kaçmaması için eldekiler ile idare edelim dedik. Tüfeğin namlusunu toprak yığınının kenarından kazlara doğrultum, ancak rüzgardan tüfeğin namlusunu sabit tutamıyorum. 8-10 sn. bekledikten sonra kazlar durumu fark ederek kafalarını kaldırdılar, tam bu esnada Lambro'yu ateşledim ve 2 adet kaz olduğu yerde kaldı, diğer sürü havalandı, bende daha rahat ateş etmek için toprak yığınının üzerinde ayağa kalkmak isterken kar ve buzdan ayağım kayarak düştüm, ancak kazlara ateş etme isteğiyle bir hışımla yerden kalktım ve giden sürünün ardından Fiocchi'yi ateşledim ancak kazlar çoktan mesafenin dışına çıkmıştı. Nasibimiz 2 adet kazmış dedik, aldık geldik.
Saygılar.

resim yülke
jpg upload
Erdem VARDAR
B Rh + 1982 Enez EDİRNE

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #40 : 23 Eylül 2016, 12:41:35 »
Kaza tüfek atmayalı yıllar oldu..Gözlerimizin pası silindi..Allah razı olsun..
Bu hatıralardan çıkarılacak en önemli ders cepte şevrotin, iri saçma ve tek kurşunların mutlaka bulunma zorunluluğu..Hangi avda neyin denk geleceği belli olmuyor..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN, İlhan GÜNEN, Hüseyin ÜSTÜN, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #41 : 23 Eylül 2016, 12:57:38 »
.
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2016, 19:43:44 Gönderen: Selim UYGUN »

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ, Ramazan ÖZ

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 23 Eylül 2016, 13:06:28 »
 cidden tuncay beyin dediği gibi,

ne hikmetse başıma bir olay gelmediği halde savunma amaçlı domuz hariç her avda yaz kış cepte 4 adet şavrotin hep var yıllardır sıkamadığım bir keresinde keklikte  çoban köpeğinde havaya ateşle gitmemesi üzere (dişi kurzhar) köpeği tasmaladığım halde saldırmaya niyet ettiğinde sahibi 50 metrede bir laf etmemesi kafamı bozdu misafir olduğumuz arkadaşın uyarı verdiği halde çoban arkadaşın umursamaması şavrotini hazneye sürmeme neden olmuştu allahtan kullanmak nasib olmadı kimseyede nasib olmasın savunma ile ilgili taşıdığım bilyeler olmadan ovada bıldırcına bile gitmemem dağda işe yaradı o gün bugün ders oldu gayrı ihtiyari taşımam adet oldu bende kütüklük harici cepte taşıyın bencede faydası olur zararı olmaz gün gelir lazım olur.

saygılarımla.
« Son Düzenleme: 23 Eylül 2016, 13:08:45 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, İlhan GÜNEN, Mustafa AYDIN 54, Emrah AKDENİZ, Selim UYGUN

Çevrimdışı İlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 23 Eylül 2016, 17:04:22 »
Fişek performansların iklimlere göre değiştiği de söylenmektedir.  Bölgemizin İspanya ile aynı iklim kuşağında olması nedeniyle maxam üretimi barut ve fişeklerin bölgemizde beğenilmesi bence tesadüf değil.  Stoğumda bulunan  Rio Royal 36 gr ve imperial super load 36 gr  fişeklerini performans isteyen avlarda her zaman için beğenerek kullanmışımdır ve kullanıyorum da.   

« Son Düzenleme: 23 Eylül 2016, 17:38:08 Gönderen: İlhan GÜNEN »
1984 ORDU

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #44 : 23 Eylül 2016, 20:28:56 »
Zuber 34 gr 5 no ve 36 gr 4 no atış testleri. Hava 12 derece..
Hedefler 90 x 90 A0 kağıdı. Atış 36 metre,  gt1 71 namlu 3 şok (17.90 mm)
34 gr 5 no ortalama 235 saçmadan 76 cm daireye 140 isabet. Oran % 60
36 gr 4 no  ortalama 180 saçmadan 76 cm daireye 110 isabet. Oran % 61

Fişeklerin ikisi de çok etkili ve sert patlıyorlar.
Bence hem sert patlamasının hem de tapanın 2 kanatlı olmasının grupmana biraz olumsuz etkisi oluyor..
Ama fişekler, denk geldiği yerde toz çıkartır cinsten orası kesin..
Benzer bir denemeyi 36 gr zuber 4 no, 18.40 namlu nitro beast ile yaptım atışta ciddi tepti ve grupman daha beter sapıttı..

• Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, İlhan GÜNEN

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #45 : 23 Eylül 2016, 20:34:25 »
.
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2016, 19:39:01 Gönderen: Selim UYGUN »

The following users thanked this post: İlhan GÜNEN, Emrah AKDENİZ, Ramazan ÖZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #46 : 23 Eylül 2016, 20:35:33 »
@Suat ÇALIŞKAN
@Erdem VARDAR
Konuya katkılarınız için teşekkürler av anılarınızı keyifle okudum :)
@Tuncay KAHRAMAN hocam çok güzel bir noktaya değindi avda ne olur ne olmaz yanımızda mutaka tedbir amaçlı fişekler olacak orası şart. Ben kurşunsuz hiç bir ava gitmiyorum. Kış ördek avlarında da joker fişek olarak sıfır grubu 36 gr 3-4 adet fişek muhakkak yanımda bulunur..
@İlhan GÜNEN yazdıklarına hak veriyorum maxam barutlu fişekler buralarda güzel sonuçlar veriyor. Burda bayilerden biri en çok meca satar ağırlıklı olarak meca alan ördek avcıları var ve çok memnunlar. Aynı şekilde rio game load satışı da hatırı sayılır seviyede.. Ben de meca fişeklerinden çok iyi randıman alıyorum :)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: İlhan GÜNEN

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #47 : 23 Eylül 2016, 20:44:41 »
:D EMRAH bey güzel paylaşım için teşekkürler.  ikiside  kış fişeği sanki zuber size özel  yapmış bunları ördek için kışın grupmanıda daha iyi olur . gibi   ;) ;D ;D ;D ;D
Selim Bey 36 gr zuberi listeye aldım.. Değerlendirilecek :)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #48 : 23 Eylül 2016, 21:29:07 »
Daha önce aynı tüfek mesafe ve şokla denemiş olduğum mirage jk6 36 gr 4 no fişeğin grupmanı..
Zuber 36 gr fişekte 1.80 csb 1 varsa miragede 1.90 gr jk6 var. Sapıtacaksa miragenin de sapıtması lazım. Bence sorun zuberin tapasında. Miragenin özel kesikli tapa yapısını hepimiz biliyoruz. Fotoğrafta görüldüğü gibi daha homojen bir dağılım ve %70 grupman oranı söz konusu...

« Son Düzenleme: 23 Eylül 2016, 21:31:03 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *