@Suat ÇALIŞKAN Hocam.. Karlı bir akşam beki, hava ayaz, ördekler bizim burda genelde deniz cephesinden kuzeydoğu yönünden gelip gün batımına doğru uçar, alaca karanlıkta genelde üzerimizden geçtikten sonra kızıllıkta gözükür menzildeyse atılır.. Bir grup ördek dönüp dolaşmış ters istikametten gün batımından geliyorlar kızıllıkta gördüm ama menzilde değiller, vurulacak gibi değil yani avcı adam tüfek doğrultmaz öyle düşünün. O dakikaya kadar da başarısız atışlar yaptım ve pozede son 2 fişeğim kaldı, öylesine atıp eve dönmeye niyetliyim. 7-8 ördek küme halinde üzerime doğru yüksekten yaklaşırken ciddi abartılı bir önlemeyle grubun önüne 2 adet hızlıca gönderdim. Attığım fişek de yaf 34 gr 2 no şeffaf yeşil kovan..ümitsizce pozeyi kırdım boşları çıkartıp tekrar yukarı baktığımda ördeklerden birinin savrularak düştüğünü gördüm. yaklaşık 150 metre ileriye çeltik tarlasında karın üstüne cansız düştü.. O akşamı ve o enstanteneyi unutamıyorum.. İmkansız mesafeydi.. Bunun haricinde de meca 34 gr fişekle 50 metre üzeri 2-3 defa tahtalı vuruşlarım oldu..
Avrupa fişekte ise uzak vuruşları yine kalın saçmalarla elde ettim. 70-80 metre mesafeli 2 defa ördek aldım pellagri f2 34 gr 3 no saçmayla..
O mesafelere her atışta bu başarıyı elde etmek mümkün değil. Bazen denk geliyo işte. Ama sizin bahsettiğiniz jk6 miragelerden çok çok iyi sonuçlar aldım. Yazdıklarınıza oyüzden katılmamak mümkün değil. Şartlar ağırlaştığında barut cinsi ve haddi iyi olan avrupa fişekler herzaman daha iyi işler çıkartıyor, bunun aksini iddia edenleri pek kaale alasım gelmiyor. Yerlilerde bu konuda aynı başarı oranı %50 nin altında kalıyor malesef. Ama 1.80 csb barutlu zuber 36 gr fişekten ümitliyim. Neden derseniz meca 34 gr mavi kovanlarda aynı barut var, 1.60-1.65 civarı olur ortalama.. 650 bar basınca sahip bu fişek -2 derecelerde 50 metreden avı alabiliyor.. paylaştığım tahtalı videosu bile vardı poze ile izlemişsinizdir..
En azından düz mantık düşünelim, meca bunu yapabiliyorsa zuber 36 gr mükemmel saçma yapısı ve 1.80 csb barutu ile 3-4 no saçmayla 50 metreye kadar sınırı zorlayabilir. İlle de uzak atıcam diye bir şart yok. makul mesafelere atış yapıldığında bile zorlu şartlarda zayıf kalmasın o da yeter. Malzemeye bakarak bu fişekten ümitliyim..
Emrah bu zamana kadar en uzak vurduğum av Sakarca kazıydı.
Yaklaşık 2km civarı takip ve sürünmeye binaen 60 70 mt kadar sokulabildiğim ve atış yaptığım bir avdı.
50 civarı ekin tarlasına konmuş bu kazlara
SUPER FIOOCHİ HV 36GR 3 numara atmıştım.
Hemde hiç olacağını düşünmeden.
Üzerimdeki en iri saçma da bu fişekti.
1 tane kaz alabilldim.
Elimde hatırı sayılır derecede fişekler mevcut.
Ancak bu fişekten çok az var.
Bir iki yerde denk geldi ama fiyatlar uçuk olunca almadım.
Av benim için ulaşılması zor ve meşakatliyse kesinlikle iyi fişek kullanmak gerekli.
Bıldırcın çulluk üveyik gibi avlarda en ucuzları bile yeterince tatmin ediyor....