Sterling bu yıl bazı değişiklikler yapmış.. Bayide yeni 34 gr açık kutudan 2-3 tane test için aldım, yeni bir şey gördük ya rahat durulur mu
Önceki 34 gr fişekler koyu yeşil kovanlıydı ve 206 s türü barutlar vardı. Bu seride şeffaf yeşil kovan, kovan malzemesi biraz daha farklı ama kaliteli görünüyor.. NS 688 kapsül mevcut.. Barut çok değişik, Nobelsport GM3 olabilir diye düşündüm ama emin değilim, çok renkli..
Barutu 1.60 görünce az gibi geldi ama atıştan sonra fikrim değişti, fişeğin patlaması vuruş gücü ve hızı oldukça tatmin edici. 206 barutlu 34 gr sterlingler soğuklarda biraz zayıf kalıyordu, bu barut inşallah güzel işler yapar..
Saçmalar inci gibi, 3.25 mm çapında, orta sertlikte ve düzgünler. 155 adet saydım. Sayı biraz düşük ve buna rağmen 35 gr saçma çıktı
Sanırım saçmaların özkütlesi biraz ağır. Aslında bu uzak atışlar için iyi olabilir..
Tapanın tek kanadı açılmış, 20 metrede düşmüş. Grupman oranı %74 geldi. Merkeze biraz daha yoğunlaşmış.. 18.60 - 18.70 mm arası X-wad modeli tapası olan sterling ve meca fişekler Gt1 grupmanında genelde benzer sonuçlar veriyorlar. Sonuçlar benim için memnun edici oluyor
Malzeme incelemesi ve atış sonucu ...