Gönderen Konu: Özkanlar Fx015 mi? Armsan phenoma mı?  (Okunma sayısı 1043 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emre DEMİRÇAKAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Özkanlar Fx015 mi? Armsan phenoma mı?
« : 19 Eylül 2016, 22:48:57 »
Yeni ava başlayacak biri olarak olarak kendime daha çok keklik ve tavşan avında kullanılmak üzere bir tüfek alamaya karar verdim. Ve 2 tüfek arasında kaldım Özkanlar Fx015 diğeri ise Armsan phenoma bu konuda siz tecrübeli ve  değerli büyüklerimde fikrini almak istedim sizce bu avlarda kullanmak üzere hangi tüfeği seçmeliyim? Yada kullanıyorsanız bana bu tüfeklerin artı ve eksi yönleri hakkında bilgi verir misiniz?
  • Huğlu Renova
1997 - Elazığ

Çevrimdışı Veysel ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Özkanlar Fx015 mi? Armsan phenoma mı?
« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2016, 10:46:45 »
Özkanlar  kinetik
phenoma  gazla çalışan otomatik 

forumda yüzlerce sayfa vardır gazlı kinetik karşılaştırması ile ilgili , tavsiye herkes kullandığını söyler ben kinetikciyim

tüfek seçiminde 10 kişiden 9 unun  ortak görüşü de yüzleyin hangisi uyarsa onu alındır :)

karşılaştırdığınız 2 tüfek in ortak yönü ikisi de esnetik olarak çok güzel tüfekler . tesir  olayı çok değişkenli bir denklem (sistem, namlu , tapa , barut ,saçma ,basınç , sıcaklık vss uzar gider)
yivsiz  tüfeklerde aynı banttan aynı anda çıkan 2 tüfeğin bile çok farklı olabildiği de unutulmamalıdır

mümkünse denemeden atış yapmadan tezkerenize kayıt ettirmeyin , devir vss çok sıkıntılı işler .

ne alırsanız hayırlı olsun güle güle kullanın
  • franchi affinity 71
  • hatsan dynamic 66
  • dual pointer tina