İlhan bey kardeşim ellerine sağlık, iyi yapmışsın, keşke alıp götürseydin birdaha ellerine geçip onarıp tekrar başka bir merada kullanmasalar. Neyse yinede hassasiyetine teşekkür ederim.
Ben Ankarada yaşıyorum, Çankırı-Kurşunlu D.A.da bıldırcın avına gittim, malum bu sene bıldırcın yok, sizin memleket hariç, olsun bizimkisi muhabbet, köpeğin ferması, video vs. av sporuna layık olacak şekilde doğayla buluşmak, sağlık yürüyüşleri yapmak, neyse lafı uzatmayayım, ortalıkta kuş yok fakat tepenin başından devamlı peşpeşe tüfek atılıyor, biraz o istikamete yürüyünce ne göreyim 5 avcı, köpekleri birisi Ankara plakalı,, diğeri Zonguldak plakalı araçlardan oluşan grup Çil Keklik avlıyorlar, ikaz etmeme rağmen tınlamadılar köpeğin fermasında, gözümün önünde bir Çil keklik daha vurunca hemen sarıldım telefona ve Çankırı Bölge, Av Doğa ve Milli Parklar görevlisi Ceyhun CİN kardeşimi. Nokta olarak bohçacıların yerini tarif ettim, 10 dakika içerisinde geldi ve bohçacıları suçüstü yakaladı, yanında diğer görevli Mustafa kerdeşimle olaya el koydular ve tutanaklarını tuttular. Zonguldaktan gelen avcının biri Tıp doktoru çıktı vede otomatik tüfeğinde de takozu olmadığı için birde silahına el konuldu, vurdukları 3 adet Çil Keklik üzerlerinde bulundu.
Aynı meranın diğer tarafındada (ikisinin üzerinde arı kovanı açarken kullanılan beyaz arıcı maskesi bulunan) 4 kişilik yine avcı demek gelmiyor bu tür kişilere, BOHÇACI Çil keklik avlıyorlardı, Görevli Arkadaşım Ceyhun CİN'e onların yerini de bildirdim ve anında müdahale etti ve onlarında üzerlerinde avladıkları Çil Kekliklerle yakaladı ve işlem yaptı.
Biz gerçek avcılar bu konuda taviz vermezsek, Milli Parklar ve Av Doğa görevlileride ihbarlara hızlı bir şekilde refleks gösterirse, kimse kural dışı avlanamaz diye düşünüyorum. Avcı öncelikle kendi vijdanının sesini dinlemeli, kendi kendini denetlemeli, unutmayalımki etfatan kimse görmese bile Yukarıda Allah var o görüyor.
Çankırıda görevli Ceyhun CİN ve arkadaşlarına ilgilerinden dolayı tebrik ediyor ve saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.