Gönderen Konu: fişek sesine alışıp alışmama  (Okunma sayısı 1765 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ünal BOZKURT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
fişek sesine alışıp alışmama
« : 18 Eylül 2016, 02:55:18 »
arkadaşlar, abiler, ustalar benim 2 yaşında ingiliz pointerim var fişek sesinden korkuyor ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler
ünal bozkurt
1985 uşak

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: fişek sesine alışıp alışmama
« Yanıtla #1 : 18 Eylül 2016, 06:07:10 »
Eğer genetik değilse fazla ürkütmeden özellikle yemeğini yediği ve etrafıyla ilgilenmediği anlarda uzaktan bi tenekeye sopayla vurarak alıştırmaya başlayabilirsiniz her gün gibi köpeğin tepkisini ölçerek korktuğunu belli ettiği noktada durup bir sonraki gün aynı şeyi aynı yerden tekrarlayın ve git gide bu sesin ona zarar vermediğini öğretmeye çalışın. İyice alıştıktan sonra meraya çıkartıp mümkünse eğer önünden kalkan kuşa ateş edebilirsiniz olmadı biraz uzağında ateş ederek alıştırabilirsiniz fakat buradaki önemli nokta korktuğu zaman asla ikinci denemeyi yapmamanızdır. Eğer tüfek atıldığında kulaklarını indirip tepkisiz kalıyorsa "muhtemelen" düzeltebilir fakat tüfek atıldığında ona en yakın yere veyahutta arabanın yanına kaçıyorsa boşuna denemeyin derim çünkü düzelmesi %1 ihtimaldir. Böyle durumlarda o köpekle avlanmak mümkün değildir eğer iyi bir bağ kurduysanız normal bi arkadaş gibi onu beslemeye devam edebilir yada tanıdığınız ve onu heba etmeyecek birine hediye etmeniz en doğrusu olacaktır.
Fakat benim anlamadığım 2 yaşında demişsiniz, tüfeğe alışması gereken en kritik aylar 3-4 aylıkken nasıl oluyorda alıştırılmıyor... Umarım düzeltebilirsiniz yoksa geçmiş olsun....
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

The following users thanked this post: Ünal BOZKURT

Çevrimdışı Ünal BOZKURT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 18 Eylül 2016, 14:27:38 »
 arkadaştan bana 7 aylıkken geldi geçen sezon sonu
ünal bozkurt
1985 uşak

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 18 Eylül 2016, 20:24:43 »
iyi de 7 aylikta fazla buyuk bi yas degil, neden daha ozaman mantar tabancasi ile falan alistirmadiniz... Biraz gec kalmissiniz ama dediklerimi uygulayarak bunu deneyebilirsiniz umarim ise yarar.. Rastgele
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Muharrem AK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 18 Eylül 2016, 22:25:10 »
arkadasim allah kolaylik versin...bana 9 aylik bi köpek geldi sonra ögrendimki tüfek sesi korkusu varmis  :-[  profilimdeki köpek.bana cok baglandi,ilk basta mantar tabancasi sonra kurusiki derken baktim ilerleme yok hep bahsedilen araba alti yada neyin altini bulursa oraya kaciyordu.bende uveyik sezonu acilinca aldim yanima bagladim,olur olmaz artik napiyim dedim..gerek benim atislarim gerek diger ates seslerinden köpegimin disleri takirdiyordu korkudan,bi titreme ki tamam  artik bu is bitti asla düzelmez derken vurdugum üveykleri beraber zincirli halde aport yaptik manke durumlarinda cepteki vurduklarimi aratmaya basladim,sonra zinciri cözdüm her atesten sonra mankede olsa cepten bi üveykle aramayi sürdürdüm.Derken iki üc günden sonra köpegim artik tüfek sesi nerden gelse direk oraya gidip aramaya basladi ,cok sevindim su an korku hic kalmadi.ben kendim artik okuduklarimdan sonra benimki iflah olmaz derken oldugunu gördüm.özellikle bosa atilan (ku$suz) korkuyu yenmekte hicbir faydasi olmadigina kanaat getirdim,suan cok güzel bildircin avliyoruz hicbir sorun yok.(bence en önemli mesele köpeginin sana baglanip güvenini kazanmasi,benim köpegime baska bi köpek saldirdi bende saldiran köpegi kovalayinca bana acayip güvenmeye basladi,bununda etkisi oldugunu düsünüyorum)
  • Fabarm L4S
  • Remington 11-87 purpose
  • Drahthaar (juliet)
  • breton (romeo)
1976 Sakarya