Bugün sabahtan köye tarhana yapmak icin geldik. Dedim siz hazirliklari yapadurun ben bi gezip geleyim. Geçen seneki bildircin yerlerini yoklamaya gittik birinci yonca tarlasi susam anizi ara tara yok , tekrar yola koyulduk, boz otlarin oldugu yerde kopek iki uveyik kaldirdi 10 numara 28 gr bildircin fişegi ile kuslar bozulmadi bile dogru muhtara. Neyse nasip degilmis ikinci yonca tarlasida bos, yürü bakalim ücüncü son tarlaya guzel bi arama malesef bos daha göc gelmemis gecen yil kurban bayraminin arifesine guzel kus bulmustuk, herneyse dönüşe gectik dedim belki üveyik denk gelir baktim fiseklikte gecen yildan kalma s4 33 gr 6 numara rcler var onlari koydum. Biraz yürüdüm misir tarlasinin yanina geldigimde karsidan iki tane uveyik, sokuldum biraz sögüdün kenarina iyi yaklastiklarinda kendini gosterdim biraz acildilar birinci sıkı manke, sakin olup biraz önleme ile takip ettigim kusu aldim çok şükür, Tony e aportlamasi kaldi. Baktim fiseklikte bi rc daha var yaninada yavascalar 24 gr trapida koydum, devam yola.
Drahthaar Tony azcik serinlesin Eşen Çayinda diye suyun kenarindan yürürken baktim iki daha geliyor gozunu sevediklerim kamislarin arasina cöktum iyice yaklastilar kalkip iki sıkı attim toz cikti ama yola devam etti, canim sıkıldi ama nafile nasip degilmiş.
Vurdugum kuşu görünce küçük diye üzülmüstum ama masallah cok güzel yaglanmis.
Av bitti eve geldik tarhanayi yaptik göcemizi yedik, komsularada dagittik Allah kabul etsin. Benim eküri Hasan sabah üc bildircin bi üveyik vurmus sabah aksam üzeri bide orayi yoklayacaz bakalim pirk diyecek mi?Bu arada bu kus bu yil vurdugum ilk kus
Herkese hayirli sezonlar, Fethiye'den selamlar.