Sabahki avdan sonra birkaç doldurma fişek daha denedim,
sonuç olarak, 1.90 gr A0 baruta 36 ile 38 gr ve 2.0 gr A0 baruta 42 gr dolularına karar verdim, güzel oldular.
Düz kıvırma fişeğe karton kapak yerine bu defa mika kapak koydum azcık daha sert patladı ama dağılım olumsuz etkilenmedi..
2 gr A0 ile 42 gr fişeği etkili bir seçenek olacak
Ayrıca 1.90 gr CSB1 ile 38 gr 1 no doldurmuştum.
A0 baruta göre daha sert patlıyor. 70 x 50 kağıda 90 saçmadan 39 adet geldi, pek sapıtmamış, A0 bulamadığım yerde değerlendirebilirim..
Doluların hepsinde 18.70 mm çaplı X-Wad şekli tapa mevcut.
Atışların hepsini 3 şokla net olarak 40 metreden denedim.. Ar-ge tamam, artık yakıcı ve yıkıcı üretime geçebiliriz
Tarlada atış yapınca eldeki imkan neyse o şekilde faydalanmak lazım, atış sehpası harikaydı
20 ınch daireye 36 metrede 95 saçma gelirken 40 metrede 70 saçma geliyor. 5 metrenin bile grupmana ciddi etkisi var..
Atarken namluyu hafifçe kaydırmışım. 2.0 gr barutla sapıtır zannettim ama tam tersi güzel taradı. Bu fişek çok can yakar
Csb1 1.90 gr olunca 38 gr güzel patlıyor.1 no saçma 40 metre için kötü sayılmaz
Sabahki avla ilgili kısa bir şey anlatayım
Sabah 1 saat kadar dolaştım 2 bıldırcın kalktı biri nasip oldu. ikinci kuşu ararken yanlışlıkla kurşun koymuşum tüfeğe..
Avdan sonra atış falan yaparım diye kurşun da götürmüştüm doldurma fişeklerim kurşunlar vs hepsi aynı cepte.. fişekler şeffaf beyaz renk ya, bakmadan koydum tüfeğe.. ikinci kuş kalktı atış yaptım pıss diye ıslık çalarak gitti iyi de tepti tabi.. sterling bior bukadar tepmezdi ama dedim kendi kendime.. şaşkınlıktan ikinci fişeği atamadım kuş önümden uzadı gitti. kovanı buldum baktım palla kurşun..iyi ki kuşa denk gelmemiş
Bu da sabahki nasibim
Sterling palla ile 40 metreden de 3 atış denedim.. Hepten paslanmayalım
Bu fişek atış için güzel. 1.90 gr A0 barutlu.. Diğer kurşunlara göre daha yumuşak. 750 bar civarı olması lazım...