Gönderen Konu: Yamuk yumuk yaf saçmaları  (Okunma sayısı 2521 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Deniz SOYLU

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Yamuk yumuk yaf saçmaları
« : 09 Eylül 2016, 12:59:37 »
Malumunuz yafın saçmaları irili ufaklı yamuk yumuktur.çoğumuz bundan şikayetçi olsakta yinede tercihini yaftan yana kullanan çok avcı var bende dahil olmak üzere..bu durum grupmanı nasıl etkiler bilmiyorum ama avda son derece bşarılı bu fişekler bence..
Bugun bir çok ünlü markanın federal winchester ve remingtonun özellikle ürettiği yuvarlak olmayan saçmaları mevcut..sorum şu acaba saçmaların yuvarlak olmayışı av üzerinde dahamı tesirli oluyor..düşünün bir adamım kafasına yuvarlak taşlamı vurulsa çok yaralar yamuk yumuk taşlamı???fitilleme denen olayı acaba bu yamuk saçmalar dahamı iyinyapıyor??ne dersiniz....

Winsheter ve remington saçmaları bunlar
« Son Düzenleme: 09 Eylül 2016, 13:05:34 Gönderen: Deniz SOYLU »
  • Beretta 303
1982 - Gaziantep

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Mehmet USTATÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Yamuk yumuk yaf saçmaları
« Yanıtla #1 : 09 Eylül 2016, 13:05:57 »
Farklı geometrik şekillerde saçmaya etki eden hava direnci daha fazla olacağı için menzili olumsuz yönde etkileyebilir.  Gene kendi fikrimsaçma namludan çıktığı andaki konumunda karşıdan bakıldığında alt/üst  veya sağ/sol yarımları arasında simetriklik yoksa hedeften sapmaya yol açabileceğini düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 09 Eylül 2016, 13:16:01 Gönderen: Mehmet USTATÜRK »
  • Kral Tundra
1986 - Kocaeli

Çevrimdışı Deniz SOYLU

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #2 : 09 Eylül 2016, 13:08:11 »
Farklı geometrik şekillerde saçmaya etki eden hava direnci daha fazla olacağı için menzili olumsuz yönde etkileyebilir.
İnglizcem yok ama winchester blind side fişeği tanıtım videosunda sizin dediğinizin tam aksini savunuyor.ama emin değilim..
  • Beretta 303
1982 - Gaziantep

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #3 : 09 Eylül 2016, 16:36:43 »
.
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2016, 23:46:13 Gönderen: Selim UYGUN »

Çevrimdışı Yaşar KÖKÇEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 09 Eylül 2016, 17:39:48 »
Blind side fişeklerdeki saçmalar yamuk değil küp şeklindedir. Üzerinde uzun zaman arge çalışması yapılmış bu fişekle bizim yerli yamuk saçmaları karşılaştıramayız.
1980-Antalya

Çevrimdışı Deniz SOYLU

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #5 : 09 Eylül 2016, 21:34:30 »
Blind side fişeklerdeki saçmalar yamuk değil küp şeklindedir. Üzerinde uzun zaman arge çalışması yapılmış bu fişekle bizim yerli yamuk saçmaları karşılaştıramayız.
Belki yafta arge yapmıştır😀
  • Beretta 303
1982 - Gaziantep

The following users thanked this post: Ali ATMACA, Selim UYGUN

Çevrimdışı Halit YILDIRIM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
    • Find Sexy Womans in your town for night
« Yanıtla #6 : 10 Eylül 2016, 17:18:40 »
  • USSR IJ27
  • HuСЂlu RENOVA
  • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !

The following users thanked this post: Selim UYGUN, Deniz SOYLU

Çevrimdışı Deniz SOYLU

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #7 : 10 Eylül 2016, 17:39:48 »
iyi günler dilerim aynı  ;D fikirde deyilim bu yabancı marka deyişik geometri fişekler denedim pek memnun olmadım teoride olduğu gibi deyil işlersize bir örnek vereyim fiocchi tundra serisi uyuşak elips saçma berpat dağılıma sahip mesala daha pek çok örnekte var bu konuda edindiğim izlenim şu nekadar düzgün yuvarlaksa saçma o kadar güzel dağılım elde edililiyor . bu wincester fişeklerdeki keramet ise kova tipi uzun tapa sisteminden kaynaklanıyor. lakin bu durumda bile tutulmayan fişekler pek kullanımayan revaçta olmayan demeler gibi durumları var .dünya genellinde  ;) pek tercih edilmiyor kullanımıda yaygın deyil yaf firmasına gelince orası tam ayrı bir konu güzel elekten geçmemiş elde ne varsa onunla mümkün olduğu kadar fişek sarmaktalar tamamen duygusal(parasal,TİCARİ) bilinçli bir çalışma deyil avcıyı düşünmekten ziyade nekadar çok fişek doldurup satmayla alakalı işler bir seri diyerini tutmaz zaten bir kutu yamık saçmalı fişek sonra aldığın düz çıkar biraz iyimşer (polyanacı)bir yaklaşım olmuş sizinki amasiz öyle düşümek istiyorsanız benim için bir mahsuru yok. ;D belki size iyi av yapmanızda sizi motive ediyordur. :)
Valla hocam bugün yine üveyik avında 7 numara 30 gr bior tapa yaf ile avlandım..inanın vurduğum mesafelere bende inanamadım.acana benim tügeğimi sevdi..
« Son Düzenleme: 10 Eylül 2016, 17:48:49 Gönderen: Deniz SOYLU »
  • Beretta 303
1982 - Gaziantep