Merhabalar, malum foruma çoğuna soru sormak için konu açıyorum fakat bunu bilen biride mutlaka olacaktır. Köpeğim 4.5 aylık ingiliz setter. Bir çok kişinin bileceği üzere genetik olarak hyp dysplasia (kalça çıkığı) hastalığına yatkın bir ırk. Bende bunun olmaması için en kaliteli mama ile besliyorum ve ek olarak kalsiyum&D vitamini takviyesi tabletlerden veriyorum. Fakat aslında başından beri dikkat ettiğim bir huymu desem belirtimi desem bilmiyorım oturma tarzında sürekli olmasada sık sık bacağının üstüne oturma (telefondan giriş yaptığım için resim atamıyorum google da lazy sit dog diye aratırsanız çıkar) o şekilde oturuyor. Aktivite ve davranışlarında herhangi bir sıkıntı görmüyorum hatta şikayet ettirecek kadar durmak bilmeden tazı gibi koşuyor. Fakat rastgele ararken bulduğum şeylerde kalça çıkığı belirtilerinin arasında bununda olduğunu farkettim. Aslında 1.5 ay önce veterinerime bunu bi göz muayenesi ile kontrol ettirdim herşeyin yolunda olduğunu söyledi ama malumumuz internet her türden bilgi kirliliğinin olduğu bir ortam. Sizin başınıza geldimi? Bir bilginiz varmı? Lütfen bilen biri banada bilgi versin bazı şeyler için erken teşhis ve önlem önemlidir diye düşünüyorum beni aydınlatırsanız sevinirim.