öncelikle yumuþak saçma olayýna fazla takýlmayýn derim, ithal fiþek üreticilerinin neredeyse %90 ý sert saçmalý fiþekler üretiyor, nedeni ise özellikle ördek,tahtalý,kaz gibi hayvanlarýn tüy ve kemik yapýsý çok saðlam, buyuzden standart mesafelerden ava en etkili saçma türü sert olandýr, önemli olan tüfeðinize uyumlu fiþeði bulmak ve hangi avý yapacaksanýz gramaj ve saçma numarasýný doðru seçmek, arkadaþým 50 metreden tahtalýyý çaput gibi düþürüyor ben 20 metreden tüy çýkartýyorum kuþ düþmüyor gibi yorumlara hiç takýlmayýn, ava gideceðiniz bölgenin þartlarý ve tüfeðinizin fiþek ve þok kombinasyonunu yakaladýðýnýzda emin olunki çok keyifli ve baþarýlý olacaksýnýz. sizin tüfeðinizi ben daha önce kullandým tahtalý ve ördek avýnda kuþlarýn çok gergin olduðu zamanlarda bile 34 gramý yukarý geçmedim, sonbaharda 30-32 gram 6numara, soðuk havalarda 32-34 gram 5 numara pover tapalý fiþekler tercih edin, orta mesafelerde 3 /4 no þok kullanýn, uzak mesafelerde 1/3 yada 2/3 kullanýn, tabiki önce merak ettiðiniz fiþeklerden birer kutu alýp önce hedef üzerinde deneme yapýn, winchester special chase 34 gram (sadece 34 gram olanlarda saçmalar nikel kaplama) bu fiþekler biraz pahalý ama özel seri fiþektir denemenizde fayda var derim, mirage standart32-34 gram, fiochi 32-34 gram, rc 32 gram ve rc s4 33 gram, bp 32-34 gram, bu markalar bütçeyi fazla zorlamayan hem av için hemde tüfeðiniz için zararlý olmayacak fiþekler, bu arada ben þahsen yerli üretim fiþek kullanmýyorum, kimse yanlýþ anlamasýn yerli fiþekleri kötülemiyorum ama ben hem otomatikte hemde pozede çok sorun yaþadým, özellikle kovanlarýn kalitesizliði yüzünden