Gönderen Konu: sizin öneriniz ne olur?  (Okunma sayýsý 7146 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Ýsmail BÝLÝR

• *
  • Ýleti: 245
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
sizin öneriniz ne olur?
« : 07 Eylül 2016, 20:41:58 »
herkeze merhaba iyi akþamlar forumda bir çok yerli yabancý fiþekleri kullanýp yorum yapýyoruz  kaldýki ayný markanýn ayný ürün gamýna ait büretilen ayný seri fiþeklerin kalitesi yýl yýlý tutmuyor sizin her yýl kalitesinii bozmadýðýný düþündüðünüz sadece  yumuþak saçmasý olan  tabir yerindeyse hamur gibi olan :) her yýl kalitesini bozmayan  yerli yabancý fiþekler hakkýnda siz deðerli avcý abi ve kardeþlerimden rc ve baschieri&pellagri dýþýnda(çünkü kullandýðým seri sýpe,s3 special ve mb classic 32gr) 28gr ,30gr ,32gr , fiþek tavsiyelerini bekliyorum ...
« Son Düzenleme: 07 Eylül 2016, 21:00:58 Gönderen: Ýsmail BÝLÝR »
  • Huðlu 202 B
  • Huðlu 201 A
  • Huðlu 201 A Gr5 Engraved
  • Stoeger M3000 Peregrine 71 cm Þerit-61 cm Slug
1987 balýkesir

Çevrimdýþý Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 655
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: sizin öneriniz ne olur?
« Yanýtla #1 : 07 Eylül 2016, 20:50:16 »
Mirage ve winchester
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsýlmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kýrma 36 / 71
  • Huglu tek kýrma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltý 1992

The following users thanked this post: Ýsmail BÝLÝR, Selim UYGUN

Çevrimiçi Ýsmail BÝLÝR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #2 : 07 Eylül 2016, 20:59:46 »
Mirage ve winchester
teþekkürler yasin bey winchester biraz gibide mirage olabilir ben daha yaf rc ve bp dýþýnda farklý marka fiþek kullanmadým foruma üyeolduðumdan beri farklý marka arayýþýna girdim teþekkür ederim tekrardan :)
  • Huðlu 202 B
  • Huðlu 201 A
1987 balýkesir

The following users thanked this post: Yasin TORAN

Çevrimdýþý Deniz SOYLU

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 81
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanýtla #3 : 07 Eylül 2016, 21:19:33 »
Bu hangi fiþek hangi tüfek konusu hep tartýþýlýp duracak anlaþýlan..bana göre tutukluk yapmayan tüfek patlayan her fiþek iyidir.gerisi tüfeðin ardýndakine kalmýþ..
Çok iyinhatýrlýyorum tahtalý avýnda tüfeðimi aðaca dayayýp gruptaki abinin avýný seyretmekten öyle zevk aldým ki arkadaþ gözünün gördüðü her yerden kuþlarý havada paketledi.bir sonraki hafta ayný fiþek ve ayný tüfekle hayatýnýn mankelerinþ yaptý..demem o ki hiç mi avcýnýn pskolojisi yaþadýklarý önemli deðil.uykusunu almamýþ evdekinhanýmla kavga etmiþ bir avcýyla kafasý rahat bir avcýdan ayný performansý beklemek ne derece doðru ayný futbolcular gibi adam bi hafta tarih yazarken ertesi hafta yuhalanmýyor mu???yada hepinizin tanýdýðý mehmet þahmaran neden 900 tl lik kral otamatikle avlanýyor.adamýn parasýmý yok sanýyonuz adam su borusuyla hedef vuruyor bilmem anlatabildimmi..he fiþeðin iyisi kötüsü olabilir ama avcýnýnda ruh hali çokkk önemli bence..hepinize saygýlar.

Bi saat mesaj yazdýk kimsenin dkkatini çekmemiþ hala herkes yok þu matka yok bu marka diyor bende seviyom yurdum avcýsýný..

« Son Düzenleme: 07 Eylül 2016, 21:50:05 Gönderen: Deniz SOYLU »
  • Beretta 303
1982 - Gaziantep

The following users thanked this post: Gencay GÜL, Orhan AKSOY, Osman LÝMAN, Ýsmail BÝLÝR, Selim UYGUN

Çevrimdýþý Emrah TUNCA 57

• *
  • Ýleti: 15
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanýtla #4 : 07 Eylül 2016, 21:20:49 »
Lambro
  • Armsan A612W Yarý Otomatik
  • Setter-Paþa
1994/SÝNOP

Çevrimdýþý Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 1086
« Yanýtla #5 : 07 Eylül 2016, 21:21:17 »
.
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2016, 20:12:13 Gönderen: Selim UYGUN »

The following users thanked this post: Ýsmail BÝLÝR, Yasin TORAN

Çevrimdýþý Onur TAVACI

• *
  • Ýleti: 152
  • Ava gelmez kuþ olmaz...Baþa gelmez iþ olmaz....
« Yanýtla #6 : 07 Eylül 2016, 21:34:49 »
Fiocchi kullanýyorum ekseriyetle... Deneyebilirsiniz..
  • Cesa Valment 61
  • Stoeger M3000 Peregrine 71
Bir Acayip Mühendis®

Çevrimdýþý Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 410
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #7 : 07 Eylül 2016, 21:40:04 »
Bornaghi deluxe yeri ayrý bende hep ayný kalite..
1982-Ýstanbul

Çevrimiçi Ýsmail BÝLÝR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #8 : 07 Eylül 2016, 23:28:17 »
Bu hangi fiþek hangi tüfek konusu hep tartýþýlýp duracak anlaþýlan..bana göre tutukluk yapmayan tüfek patlayan her fiþek iyidir.gerisi tüfeðin ardýndakine kalmýþ..
Çok iyinhatýrlýyorum tahtalý avýnda tüfeðimi aðaca dayayýp gruptaki abinin avýný seyretmekten öyle zevk aldým ki arkadaþ gözünün gördüðü her yerden kuþlarý havada paketledi.bir sonraki hafta ayný fiþek ve ayný tüfekle hayatýnýn mankelerinþ yaptý..demem o ki hiç mi avcýnýn pskolojisi yaþadýklarý önemli deðil.uykusunu almamýþ evdekinhanýmla kavga etmiþ bir avcýyla kafasý rahat bir avcýdan ayný performansý beklemek ne derece doðru ayný futbolcular gibi adam bi hafta tarih yazarken ertesi hafta yuhalanmýyor mu???yada hepinizin tanýdýðý mehmet þahmaran neden 900 tl lik kral otamatikle avlanýyor.adamýn parasýmý yok sanýyonuz adam su borusuyla hedef vuruyor bilmem anlatabildimmi..he fiþeðin iyisi kötüsü olabilir ama avcýnýnda ruh hali çokkk önemli bence..hepinize saygýlar.

Bi saat mesaj yazdýk kimsenin dkkatini çekmemiþ hala herkes yok þu matka yok bu marka diyor bende seviyom yurdum avcýsýný..
çok teþekkür ederim deniz bey iþin özü o aslýnda belki ama bnm zaten bu konuda arayýþým yoktu ne zaman foruma katýldým hangi tüfek hangi fiþek sendromu bndede baþladý  :)
  • Huðlu 202 B
  • Huðlu 201 A
1987 balýkesir

Çevrimiçi Ýsmail BÝLÝR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #9 : 07 Eylül 2016, 23:30:32 »
çok sýk atýþ yapýyorsanýz ava sýk çýkmýyorsanýz veya ekonomik durumunuz iyise bulabilirseniz zorda olsa isteðiniz gramaj bulamabiliyor . orijinal remington serileri iyidir . :)

selim bey allah mý söyletti geçen kýþ 8 kutu remington shur shot heavy dove 32 gr 6 numara aldým bir kýsmýný kafkas avdan birazýný  hatýrlamýyorum bnm aldýðýmda 42tl di þimi ise 83 tl olmuþ hilal avda gelde kullan þimdi 8 kutu var elimde :)
  • Huðlu 202 B
  • Huðlu 201 A
1987 balýkesir

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimiçi Ýsmail BÝLÝR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #10 : 07 Eylül 2016, 23:32:01 »
Lambro

evet emrah bey karar verdim mirage 32 gr ve lambro tordomuydu tam emin deðilim ikisinden birer kutu alýp denemeye baþlýycam
  • Huðlu 202 B
  • Huðlu 201 A
1987 balýkesir

The following users thanked this post: Emrah TUNCA

Çevrimiçi Ýsmail BÝLÝR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #11 : 07 Eylül 2016, 23:33:40 »
Bornaghi deluxe yeri ayrý bende hep ayný kalite..
erkem bey bornaghinin genelde keçe tapalýsý çok yaygýn olduðunu duydum 6 numarasýný bulabilirsm 32 gr 6 numarasýný onunda alýcam ;)
  • Huðlu 202 B
  • Huðlu 201 A
1987 balýkesir

Çevrimiçi Özgür ATAÞ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 3714
« Yanýtla #12 : 07 Eylül 2016, 23:51:14 »
erkem bey bornaghinin genelde keçe tapalýsý çok yaygýn olduðunu duydum 6 numarasýný bulabilirsm 32 gr 6 numarasýný onunda alýcam ;)
33 gr. Bornaghi keçe tapa çok kaliteli bir fiþektir
Özgür ATAÞ
1976 MANÝSA  Retay masaý mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huðlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

The following users thanked this post: Ýsmail BÝLÝR

Çevrimdýþý M.Ali TÜRER

• *
  • Ýleti: 429
« Yanýtla #13 : 08 Eylül 2016, 00:51:00 »
Þöyle bir bakýþ açýsýyla yazayým bu meseleye en iyi cevabý  avcýlýða baþladýðýndan beri ayný tüfekle ava giden dostlarýmýz  , arkadaþlarýmýz daha güzel ve net cevap verebilir .

Bana göre performansý etkileyecek çok fazla veri var her tüfek farklý karaktere sahip onu çözebilen fiþeði uydurabilen iþi çözer.
  • Büyük Huðlu venüs
M.Ali TÜRER
1978 - ANTALYA / MUÐLA

Çevrimdýþý Yener KAR

• *
  • Ýleti: 225
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #14 : 08 Eylül 2016, 02:41:38 »
öncelikle yumuþak saçma olayýna fazla takýlmayýn derim, ithal fiþek üreticilerinin neredeyse %90 ý sert saçmalý fiþekler üretiyor, nedeni ise özellikle ördek,tahtalý,kaz gibi hayvanlarýn tüy ve kemik yapýsý çok saðlam, buyuzden standart mesafelerden ava en etkili saçma türü sert olandýr, önemli olan tüfeðinize uyumlu fiþeði bulmak ve hangi avý yapacaksanýz gramaj ve saçma numarasýný doðru seçmek, arkadaþým 50 metreden tahtalýyý çaput gibi düþürüyor ben 20 metreden tüy çýkartýyorum kuþ düþmüyor gibi yorumlara hiç takýlmayýn, ava gideceðiniz bölgenin þartlarý ve tüfeðinizin fiþek ve þok kombinasyonunu yakaladýðýnýzda emin olunki çok keyifli ve baþarýlý olacaksýnýz. sizin tüfeðinizi ben daha önce kullandým tahtalý ve ördek avýnda kuþlarýn çok gergin olduðu zamanlarda bile 34 gramý yukarý geçmedim, sonbaharda 30-32 gram 6numara, soðuk havalarda 32-34 gram 5 numara pover tapalý fiþekler tercih edin, orta mesafelerde  3 /4 no þok kullanýn, uzak mesafelerde 1/3 yada 2/3 kullanýn, tabiki önce merak ettiðiniz fiþeklerden birer kutu alýp önce hedef üzerinde deneme yapýn, winchester special chase 34 gram (sadece 34 gram olanlarda saçmalar nikel kaplama) bu fiþekler biraz pahalý ama özel seri fiþektir denemenizde fayda var derim, mirage standart32-34 gram, fiochi 32-34 gram, rc 32 gram ve rc s4 33 gram, bp 32-34 gram, bu markalar bütçeyi fazla zorlamayan hem av için hemde tüfeðiniz için zararlý olmayacak fiþekler, bu arada ben þahsen yerli üretim fiþek kullanmýyorum, kimse yanlýþ anlamasýn yerli fiþekleri kötülemiyorum ama ben hem otomatikte hemde pozede çok sorun yaþadým, özellikle kovanlarýn kalitesizliði yüzünden
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2016, 02:45:58 Gönderen: Yener KAR »
  • Browning Maxus Ultimate Ducks 76 cm
  • sarsýlmaz mega champion 71cm
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

Çevrimiçi Ýsmail BÝLÝR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #15 : 08 Eylül 2016, 10:05:04 »
33 gr. Bornaghi keçe tapa çok kaliteli bir fiþektir
onuda yazdým özgür abi :) listeye sen diyorsan vardýr bir hikmet...
  • Huðlu 202 B
  • Huðlu 201 A
1987 balýkesir

Çevrimiçi Ýsmail BÝLÝR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #16 : 08 Eylül 2016, 10:11:52 »
öncelikle yumuþak saçma olayýna fazla takýlmayýn derim, ithal fiþek üreticilerinin neredeyse %90 ý sert saçmalý fiþekler üretiyor, nedeni ise özellikle ördek,tahtalý,kaz gibi hayvanlarýn tüy ve kemik yapýsý çok saðlam, buyuzden standart mesafelerden ava en etkili saçma türü sert olandýr, önemli olan tüfeðinize uyumlu fiþeði bulmak ve hangi avý yapacaksanýz gramaj ve saçma numarasýný doðru seçmek, arkadaþým 50 metreden tahtalýyý çaput gibi düþürüyor ben 20 metreden tüy çýkartýyorum kuþ düþmüyor gibi yorumlara hiç takýlmayýn, ava gideceðiniz bölgenin þartlarý ve tüfeðinizin fiþek ve þok kombinasyonunu yakaladýðýnýzda emin olunki çok keyifli ve baþarýlý olacaksýnýz. sizin tüfeðinizi ben daha önce kullandým tahtalý ve ördek avýnda kuþlarýn çok gergin olduðu zamanlarda bile 34 gramý yukarý geçmedim, sonbaharda 30-32 gram 6numara, soðuk havalarda 32-34 gram 5 numara pover tapalý fiþekler tercih edin, orta mesafelerde  3 /4 no þok kullanýn, uzak mesafelerde 1/3 yada 2/3 kullanýn, tabiki önce merak ettiðiniz fiþeklerden birer kutu alýp önce hedef üzerinde deneme yapýn, winchester special chase 34 gram (sadece 34 gram olanlarda saçmalar nikel kaplama) bu fiþekler biraz pahalý ama özel seri fiþektir denemenizde fayda var derim, mirage standart32-34 gram, fiochi 32-34 gram, rc 32 gram ve rc s4 33 gram, bp 32-34 gram, bu markalar bütçeyi fazla zorlamayan hem av için hemde tüfeðiniz için zararlý olmayacak fiþekler, bu arada ben þahsen yerli üretim fiþek kullanmýyorum, kimse yanlýþ anlamasýn yerli fiþekleri kötülemiyorum ama ben hem otomatikte hemde pozede çok sorun yaþadým, özellikle kovanlarýn kalitesizliði yüzünden
yener bey çok teþekkür ediyorum verdiðiniz bilgiler için aslýnda yumuþak saçma dememin nedeni ava girdiði andaki enerjiyi tamamen býrakmasý hep böyle denilir ya hani o mantýk yoksa dersen uzak mesafede yumuþak saçmamý kesinlikle sert saçma derim kaldýki tahtalý ve  su avlarýnda özellikle yeþil baþ gibi dayanýklý bir hayvaný uzak mesafeden yumuþak bir saçmamnýn keseceði aklýma mantýðýma yatmýyor þu anda zaten býldýrcýn fiþeði olarak sadece 28 gr yaf kullanýyorum üveyikte dahil bunlarýn dýþýnda diðer tüm avlarda bp ve rc kullanýyorum yerli fiþek konuþunda saygý duyarým fakat ama özellikle meca için çok güzel yorumlar duyuyoruz  :)
  • Huðlu 202 B
  • Huðlu 201 A
1987 balýkesir

The following users thanked this post: M.Burak METÝLLÝ

Çevrimdýþý Emrah AKDENÝZ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 5004
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanýtla #17 : 08 Eylül 2016, 10:38:15 »
Yerlide yaf yumuþak saçma kullanýr ama dengesizdir, elips þeklinde yamuk irili ufaklý olur, düzgün saçmasýný zor bulursun. Meca daha sert saçma kullanýr ama o da gramaja göre deðiþir. Yani 28-30 gr fiþeklerinde yumuþak 32-34 gr fiþeklerinde nispeten daha sert saçma kullanýr pensle ezdiðinde aradaki farký anlarsýn. Sterling orta karar saçma koyar. Genelde 32 gr saçmasý yumuþak, 34 gr saçmasý da orta sertlikte olur.

Avrupa fiþeklerde gördüðüm en yumuþak saçma pellagri fiþeklerde var. Koyu renkli düzgün ve yumuþak saçmasý var ama yumuþak dediysem hamur gibi ezilmez ama pens karþýsýnda fazla mukavemet göstermez. Bp 32-34 gr fiþeklerle çok iyi avlar yaptým. Hava eksiye düþünce etki mesafesi 25-30 metreye düþer iþ yapmaz..

Rc saçmasý genelde parlak düzgün ve orta sertlikte olur. 34 gr ile fazla tecrübem olmadý. 32 gr klasik yeþil fiþekler 35 metreye kadar her türlü iþ yapýyor. Sýpe modeli güz havasýnda S4 modeli de daha serin havalarda çok iyi fiþekler.

Clever mirage saçmalarý rc den yumuþak bp den azcýk daha serttir. Parlak ve çok düzgündür. Kusurlu saçmasýný hiç görmedim. Pensle sýkýnca fazla ezilmez ama þekil deðiþtirir. En güzel mesafeli avlarý bu fiþekle vurdum. 34 gr standart modeli harikadýr. Her iklimde her þartta iþ yapar..

Yumuþak saçma kýsa ve orta mesafelerde küçük ve orta ölçek avlarda çok baþarýlý olur uzaða pek gelmez..
Sert saçma daha kýrýcýdýr ve uzak atmaya daha uygundur. Yakýn atarsan deler geçer ama hiç beklemediðin mesafelerden kanat kýrar ve kuþ düþene kadar sigara yakýp oturur izlersin :)
  • Akdaþ Kuntor 312 SE
  • Huðlu 104A
  • Huðlu Renova
  • Huðlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Halit YILDIRIM, Burak BAYGENÇ, Ahmet YAZICIOÐLU, Ýsmail BÝLÝR

Çevrimiçi Ýsmail BÝLÝR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #18 : 08 Eylül 2016, 11:54:15 »
Yerlide yaf yumuþak saçma kullanýr ama dengesizdir, elips þeklinde yamuk irili ufaklý olur, düzgün saçmasýný zor bulursun. Meca daha sert saçma kullanýr ama o da gramaja göre deðiþir. Yani 28-30 gr fiþeklerinde yumuþak 32-34 gr fiþeklerinde nispeten daha sert saçma kullanýr pensle ezdiðinde aradaki farký anlarsýn. Sterling orta karar saçma koyar. Genelde 32 gr saçmasý yumuþak, 34 gr saçmasý da orta sertlikte olur.

Avrupa fiþeklerde gördüðüm en yumuþak saçma pellagri fiþeklerde var. Koyu renkli düzgün ve yumuþak saçmasý var ama yumuþak dediysem hamur gibi ezilmez ama pens karþýsýnda fazla mukavemet göstermez. Bp 32-34 gr fiþeklerle çok iyi avlar yaptým. Hava eksiye düþünce etki mesafesi 25-30 metreye düþer iþ yapmaz..

Rc saçmasý genelde parlak düzgün ve orta sertlikte olur. 34 gr ile fazla tecrübem olmadý. 32 gr klasik yeþil fiþekler 35 metreye kadar her türlü iþ yapýyor. Sýpe modeli güz havasýnda S4 modeli de daha serin havalarda çok iyi fiþekler.

Clever mirage saçmalarý rc den yumuþak bp den azcýk daha serttir. Parlak ve çok düzgündür. Kusurlu saçmasýný hiç görmedim. Pensle sýkýnca fazla ezilmez ama þekil deðiþtirir. En güzel mesafeli avlarý bu fiþekle vurdum. 34 gr standart modeli harikadýr. Her iklimde her þartta iþ yapar..

Yumuþak saçma kýsa ve orta mesafelerde küçük ve orta ölçek avlarda çok baþarýlý olur uzaða pek gelmez..
Sert saçma daha kýrýcýdýr ve uzak atmaya daha uygundur. Yakýn atarsan deler geçer ama hiç beklemediðin mesafelerden kanat kýrar ve kuþ düþene kadar sigara yakýp oturur izlersin :)

çok teþekkür ediyorum emrah bey fiþekler hakkýnda ki tüm sorunlarýn cevabýný yazmýþ olduðunuz paragrafta okudum düþene kadar sigara yakýp oturup izlemek oda güzel  ;D ;D çok teþekkür ediyorum tekrardan .
  • Huðlu 202 B
  • Huðlu 201 A
1987 balýkesir

The following users thanked this post: Halit YILDIRIM, Emrah AKDENÝZ

Çevrimdýþý Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 373
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #19 : 08 Eylül 2016, 13:05:36 »
Çoðu avcýnýn es geçtiði Ýspanyol Gb 32 gr fiþek hem saçmasý hamur gibi hemde barutu c7. Çok fena fiþektir.ayrýca bornaghi 33 gr keçe tapa inanýlmaz vuruþlarý olan kurutucu fiþek denebilir.deyse kurutur anýnda 😀ibrahim beyi de anmýþ olduk
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFÞÝN

Çevrimiçi Ýsmail BÝLÝR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanýtla #20 : 08 Eylül 2016, 13:40:08 »
Çoðu avcýnýn es geçtiði Ýspanyol Gb 32 gr fiþek hem saçmasý hamur gibi hemde barutu c7. Çok fena fiþektir.ayrýca bornaghi 33 gr keçe tapa inanýlmaz vuruþlarý olan kurutucu fiþek denebilir.deyse kurutur anýnda 😀ibrahim beyi de anmýþ olduk

;D aynen ömer bay fakat bu yýl gb yok diye biliyorum stoklarda detaylý araþtýrmadým açýkçasý geçen yýla kadar yakýn çevremde kullanan bir kaç kiþi vardý fakat çevremdeki arkadaþ meydaný biraz geniþ bulunca sallama yaptýðý için itimat etmemiþtim açýkcasý :)
  • Huðlu 202 B
  • Huðlu 201 A
1987 balýkesir

Çevrimdýþý Halit YILDIRIM

• *
  • Ýleti: 382
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
    • Find Sexy Womans in your town for night
« Yanýtla #21 : 08 Eylül 2016, 13:46:41 »

Güzel ifade etmiþsiniz.
  • USSR IJ27
  • HuСЂlu RENOVA
  • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !

The following users thanked this post: Emrah AKDENÝZ