Evet Bayramda olsa Avlanmak Caizdir.
Günümüz şartlarında avcılık hayatı devam ettirebilmek için olmazsa olmaz bir kural değildir.
Artık tamamen bir hobi, zevk ve keyif veren bir uğraş formatına girmiştir.
Ben olayın bu penceresinden bakarak Bayram gibi Arefe gibi günlerde avlanmam.Bu benim kişisel tercihimdir.
Ancak ben avlanmıyorum diye de kimseye avlanma demiyorum.
Herkes burada kendi tercihini yapacak.Doğrusuyla yanlışıyla sevabıyla günahıyla da hesabını verecek....
ZEVK ICIN AVLANIYORSUNUZ DIYENLERE EN IYI CEVAP
Alıntı yapılan: Mustafa ERTAN - 19 Ocak 2012, 16:59:10
Avcılık günah değildir et ihtiyacını gidermek için yapılan avcılık günah ve haram değildir ancak , ben bunu açıklıkla yazıyorum bizim yaptığımız av zevk ve keyif için yapılan avdır onun için bu av günahdır et için avlanmıyoruz bu gayet açık ve nettir... Et ihtiyacımız olsa zaten ava harcadığımız parayla kilolarca et alabiliriz benim görüşüm budur.
Mustafa Bey, çok net fetva vermişsiniz
(gerçekten dini konularda yetkin biri de olabilirsiniz) ama ben size katılamıyacağım. Nedenini şöyle açıklamaya çalışayım;
Kanuni Sultan Süleyman döneminde, cami yapımı sırasında bir direği karınca sarar ve Kanuni o zamanın ulemasından Şeyh-ül İslam Zembili Ali Efendi’ye bir mektupla durumu bildirip fetva ister ve şöyle der:
“Direği sarınca karınca;
Var mıdır vebali karıncayı kırınca?”
Zembilli de cevap gönderir:
“Yarın ruz-u mahşere varınca
Hesap sorar Süleyman’dan karınca!”
Sultan bunun üzerine karıncaları öldürmez, direğin yerini değiştirir.
Şimdi bu kadar dini hassasiyeti olan Osmanlı Sultanlarının et alamayacak kadar fakir olmaları elbette mümkün değil iken ve tamamına yakını ava giderken, Ecdadımızın et ihtiyaçlarını karşılamak için ava gittiğini söyleyemeyiz değil mi
Sonuç olarak;
Bizler Sultan Süleymanın yanında kalırız birer KARINCA;
Bize de av helal olur,Sultan Süleymana helal olunca
Sevgiler.