Gönderen Konu: KUNDAK PARLAKLIĞI VE KOYULUĞU YARDIM  (Okunma sayısı 4974 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mennan CANSEVER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
KUNDAK PARLAKLIĞI VE KOYULUĞU YARDIM
« : 06 Eylül 2016, 23:54:14 »
silahımı aktif olarak kullanmaya başlayalı 2 hafta oldu ve dipçiği ve  el kundağında ki parlaklık soldu bir anda sizce bu normal mi?
Kundak Boyası:Vernik, Yağlı Cila

bu ilk hali silahımın

bunlarda sonraki hali geldiğinde koyu ve parlaktı aktif kullanmaya basladiktan 2 hafta sonra bu şekle geldi bu kadar çabuk değişir mi bu anlamadım
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2016, 00:48:24 Gönderen: Mennan CANSEVER »
  • AKDAŞ 312-SE
  • AKKAR ALTAY CAMO
1995 - Konya

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
Ynt: KUNDAK BOYASI SOLDU YARDIM
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2016, 00:38:08 »
şaftol yağı ile yağlarsanız probleminiz çözülür
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2016, 10:18:12 »
Peki bu kadar çabuk böyle olması normal midir? dediğiniz gibi shefthollesem bir daha bu şekile gelir mi yoksa uzun süre parlak ve koyu kalır mı?
  • AKDAŞ 312-SE
  • AKKAR ALTAY CAMO
1995 - Konya

Çevrimdışı Deniz SOYLU

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #3 : 07 Eylül 2016, 10:56:22 »
Fabrikayla görüşmediniz mi???
  • Beretta 303
1982 - Gaziantep

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 07 Eylül 2016, 13:45:02 »
Görüştüm abi getir tekrar bi kat cila atalım dediler ancak bu kadar kısa sürede parlaklığını yitirmesi düşündürdü beni. henüz 2-3 sefer ava çıktım ilk sezonu işte. ayrıca tetikte de solma oldu bu da normal değil gibi geldi bilmiyorum yine de..
  • AKDAŞ 312-SE
  • AKKAR ALTAY CAMO
1995 - Konya

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #5 : 07 Eylül 2016, 14:25:01 »
Görüştüm abi getir tekrar bi kat cila atalım dediler ancak bu kadar kısa sürede parlaklığını yitirmesi düşündürdü beni. henüz 2-3 sefer ava çıktım ilk sezonu işte. ayrıca tetikte de solma oldu bu da normal değil gibi geldi bilmiyorum yine de..

Tetik grubu kaplamasi cikiyor bir sure sonra benim tufektede olmustu dipcik cilasi solmasi bu kadar kisa surede olmamasi gerekiyor
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 07 Eylül 2016, 14:39:05 »
anladım. fabrikaya götüreyim bakalım ne diyecekler. sorunu gidereceklerini düşünüyorum umarım düşündüğüm gibi olur
  • AKDAŞ 312-SE
  • AKKAR ALTAY CAMO
1995 - Konya

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 07 Eylül 2016, 14:41:15 »
Tüfeğiniz zannedersem AKDAŞ.akdaş da heran herşey olabilir benim en ufak güvenim yok.geçmiş olsun.tüfek şaftollü zaten ne cilası atmasından bahsediyor o usta.komple zımparalayıp cila atmayı kastediyor galiba
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN

Çevrimdışı Savaş GÜRBÜZ

• *
« Yanıtla #8 : 07 Eylül 2016, 16:42:37 »
Ne kadar sıkıntılı bir durum değil mi?Binbir hevesle aldığın üründe sıkıntı çıksın,sonra da fabrikaydı ,kargoydu uğraş dur.Halledilir mi,belki ama ne gerek var bunlara kardeşim,bu üretim işinin bir standardı yok mu anlamıyorum.Bu iş bu kadar zormu.Yabancı markalarda da durum böyle mi acaba.
1976 - İstanbul
Akkar TK-222 Practical

asadas74

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 07 Eylül 2016, 18:46:07 »
Aynı olay bendekinde de var :S >:( >:( >:( Metal aksamda bile hafif paslanma  çok iyi temizlememe rağmen ilk aldiğimda metal aksam parıl parıl di  her geçen gün matlaşiyor fark edilir derecede :S  21 yaşinda komşumda çifte var metal aksam sanki fabrikadan yeni çikmiş gibi.

diyorum ne kullanıyon temizlerken...
20/50 motor yağı diyor. :D senede 1 kere temizliyorum diyor.

namluda paslanma o yaşa rağmen yok denecek kadar az :D

Gövde parıl parıl

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 07 Eylül 2016, 20:31:28 »
hey allahım ne oluyor bu akdaşa böyle ya arkadaş ben şimdi göndersem ağır tüfeğimi hafif kundak takın diye valla korktum 2 gün sonra benimde solar diye en iyisi dursun yerinde .... bence firmanın bu aralar kalite kontrol aşamasında sıkıntı var şikayetler iyice artmaya başladı ...bu konularda çok pinpirikli biri olduğum için gözüm gibi bakarım tüfeğe o yüzden kundak rengi metal aksamın solması falan çok moralimi bozar .....
  • dede yadigarı huğlu kop 16 cal tek kırma
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
  • Fabarm l4s grey hunter 71 namlu
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Deniz SOYLU

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #11 : 07 Eylül 2016, 20:58:27 »
Bu tüfek için değil ama genelleme için konuşuyorum öyle pahalı pas sökücü temizleyiciye kundak boyası yada koruma alacagınıza tüfeğinizi iki gün mazota yatırın hem üstğne temizleyici tanımıyorum hemde ahsap koruma..deneyin göreceksiniz..yağlama içinse 5_30 yağlar var ben onu kullanıyorum.bu benim seçimim başkası beğenmez amenna eyvallahımız var...
« Son Düzenleme: 07 Eylül 2016, 20:59:57 Gönderen: Deniz SOYLU »
  • Beretta 303
1982 - Gaziantep

Çevrimdışı İsmail BİLGİ

• *
« Yanıtla #12 : 07 Eylül 2016, 21:37:57 »
Ben ce üzücü bir olay gecmiş olsun diyorum haa halledilmiycek  birşey de değil   tabi  ama moral bozucu bir durum bin bir hevesle alınıp sonra kısa bir süre sonra  sorun cıkması üzücü yapılan işlerde standardı yakalamak  bu kadar zormu  niye 30 yıllık avrupa silah larda bu sorunlar yaşanmıyor yaşansada  cok az malesef daha fazla üretim ugruna kalite degişiyor.
  • KURZHAAR
😉

The following users thanked this post: Ersin ŞİMŞEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 07 Eylül 2016, 23:59:24 »
abiler bu kadar cabuk karalamayin henuz ortada net bir sey yok ki oldugu taktirde duzelteceklerine eminim..
Ben sizden dipçik bakımı ile ilgili ve bu durumun normal olup olmadığı ile ilgili bilgi almak istiyorum.
tufegin markasini bilerek soylemedim markanin belli oldugu bir fotograf ta yayinlamadim firmaya olan guvenimden dolayi..  sayet bunlar sorunsa bunu duzelteceklerini soylediler
belki de her silahta olan bir durum sonucta tufek ister istemez tozlaniyor vs vs.. belki de ben bakimini yapamadim henuz bir sey bilmiyoruz en sagliklisi fabrikada ustalarin bakmasi olacak
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2016, 00:51:26 Gönderen: Mennan CANSEVER »
  • AKDAŞ 312-SE
  • AKKAR ALTAY CAMO
1995 - Konya

Çevrimdışı M.Ali TÜRER

• *
« Yanıtla #14 : 08 Eylül 2016, 00:23:41 »
Merhaba !

Dert etme için rahat olsun ,
Mesleğim olduğu için söylüyorum ahşap kısmındaki yağ yılda bir defa her şeftoil li dipçiği olanın yapması ahşap ömrü için elzem bir durum .

aldığınız tüfek üretimden sonra bir müddet  bekledi ise size ulaşana kadarki sürenin uzunluğuna göre söylüyorum bu durum olabilir .

Bana göre uygun denilebilecek fiyatlara şeftoil bulabilir  % 100    pamuklu bir bezle ahşaba yedirebilirsiniz ama öncelikli olan fabrika garantisi dahilinde yapılacak ise ustaların bakmasıdır .
  • Büyük Huğlu venüs
M.Ali TÜRER
1978 - ANTALYA / MUĞLA

The following users thanked this post: Mehmet USTATÜRK, Mennan CANSEVER

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 08 Eylül 2016, 08:03:46 »
abiler bu kadar cabuk karalamayin henuz ortada net bir sey yok ki oldugu taktirde duzelteceklerine eminim..
Ben sizden dipçik bakımı ile ilgili ve bu durumun normal olup olmadığı ile ilgili bilgi almak istiyorum.
tufegin markasini bilerek soylemedim markanin belli oldugu bir fotograf ta yayinlamadim firmaya olan guvenimden dolayi..  sayet bunlar sorunsa bunu duzelteceklerini soylediler
belki de her silahta olan bir durum sonucta tufek ister istemez tozlaniyor vs vs.. belki de ben bakimini yapamadim henuz bir sey bilmiyoruz en sagliklisi fabrikada ustalarin bakmasi olacak
Mennan kardes firma zaten belli dipcik deseni sekli akdas ama bu kadar olaylarin ust uste gelmesi cok kotu
  • dede yadigarı huğlu kop 16 cal tek kırma
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
  • Fabarm l4s grey hunter 71 namlu
1989 mersin (mut)
İstanbul

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: KUNDAK PARLAKLIĞI VE KOYULUĞU YARDIM
« Yanıtla #16 : 08 Eylül 2016, 16:48:35 »
ben silahımın performansından şu an için son derece memnunum avda attığını düşürüyor henüz hiç parça kanat olayı olmadı yaralı düştüğünü görmedim hiç. bi kaç saçmayla hayvan çaput oldu hepsinde kesinlikle bunların hiçbirini göz ardı edemem trap yarışmasına katıldım 20 de 18 vurdum  atıcılık konusunda tecrübeli olmamama rağmen sadece 2 mankem oldu bunlarda elimdeki silahın kalitesinin etkisi çok büyük. Akdaş Silah bugün beraberinde  bir kaç firmayla beraber Türkiye de zirveye oynayan firmalar arasındadır gözümde.
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2016, 16:53:44 Gönderen: Mennan CANSEVER »
  • AKDAŞ 312-SE
  • AKKAR ALTAY CAMO
1995 - Konya