Valla arkadaşlar yerli tüfekte olduğu gibi fişeklerde de ne yazık ki bir standart kaliteyi yakalayamıyoruz.Fişeklerde sürekli malzeme değişiyor.Bu forumda meca fişekleri en fazla övgü alan fişeklerdi.Ama ben 2 yıldır yaşadığım yerdeki bayilerde aynı gramaj olmak kaydıyla değişik barutlarla doldurulmuş fişekler gördüm ve kullanmayı kestim.Özellikle 28,30 gr bior tapa olanlar şeffaf kovan kullanıldığı için barutu gözle görülebiliyor.Normalde meca maxam barut ve kapsül kullanırken, bazı fişeklerde aquela ve nobel sport barutları kullandığını gördüm.Hatta yine bu fişeklerde cheddite kapsül kullanılmıştı.
Geçenlede yine Biga'daki bir bayiden tek kurşununu almak istemiştim, meca rifled slug kurşunda bu defa yine nobel sport yeşil barutu kullanımıştı ve almadan bıraktım.Yine bayide 34 gr mavi renk fişekleri görüyorum, kovan renginden dolayı barutu göremedim ama, önceki ve sonra bayiye gelen fişeklerin mavi olan kovan renkleri bile farklı.Bazısı koyu mavi iken, sonra gelen partilerin kovanları daha farklı bir maviydi.
Arkadaşlar uzun lafın kısası, hiç bir marka fişeğe de , tüfeğe de kesinlikle güvenmeyin.Yurdum insanı iyice değişmiş artık.Tek amaç daha çok kazanmak olunca da her yolu mübah görmeye, anasına babasına bile acımamaya başlamış.Böyle bir ortamda sokakta gezerken bir elimle arkamı kapatmaya başladım ben.Size de tavsiye ederim..