Gönderen Konu: MECA MASTER HUNTİNG 32 GR  (Okunma sayısı 15685 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
MECA MASTER HUNTİNG 32 GR
« : 06 Eylül 2016, 12:02:05 »
Önceki kullandığım modele göre kovan biraz daha yumuşak ve kalın.
Tapa genelde 18.55 - 18.60 civarı olurdu bunun tapası 18.70. Barut aynı 1.60 gr maxam csb1..
Saçmalar bozulmaya başlamış   :-\ meca speed 30 gr 7 no saçmaları inci gibi ama bu fişekten çıkanların yarıya yakını bozuk. Bir kısmı mat renk yumuşak düzgün bir kısmı parlak renkte elips şeklinde. 10-15 tanesi yumur çakır çıktı. Meca saçmayı bozmaya mı başlamış ne iştir anlamadım. 30-32-34 gr modellerinde ilk defa böyle bir saçma bozukluğuna denk geliyorum. Fişekte toplam 360 adet saçma var. Elimde aynı modelin 5 ve 6 no olanları var onların saçması düzgün. 5 no 223 adet 6 no 278 adet çıktı.. 7 no saçmanın bozuk olması ilginç..
Hedef atışlarını yapınca konuya ekleyeceğim..

• Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
Ynt: MECA MASTER HUNTİNG 32 GR
« Yanıtla #1 : 06 Eylül 2016, 12:13:45 »
Emrah bey,
İyi bir av fişeğini ''İYİ'' yapan en önemli etken saçma kalitesidir..Saçma ne kadar küresel ise pattern ve penetrasyon o kadar iyidir biliyorsunuz..Hem Türk standartlarına ve numaralandırmasına göre 7 no saçma çapı 2.5 mm olmalıdır.Bu saçmalar 6 no ölçüsünde..
Tam Yerli Malına Destek Gerek diye düşünürken bu tip şeyler çok can sıkıcı oluyor..Suat Çalışkan bey ve siz pekçok insana yardımcı oluyorsunuz teşekkür ederim..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Tevfik GÜN, Emrah AKDENİZ, Mutlucan KAYGAN

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 06 Eylül 2016, 12:15:43 »
 saçma adetinde çok cimri davranıyorlar 32 gr rc 7 no 400 adet benim saydığım 32 gr 7 meca 343 adet idi  30 gr 7 no diana 360 adet vardı bu nasıl iştir böyle :) rc sipe 7 no  33 gr bp 7 no ve 32 gr meca 7 no cesa ile grupman denemeside yapmıştım meca kesinlike diğerlrin çok altında bir sonuç vermişti
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2016, 12:25:43 Gönderen: Özgür ATAŞ »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #3 : 06 Eylül 2016, 14:01:17 »
RC ,Bp ve Sellior Bellot 32 gramlarını kullanırım. Çok da memnunum. Övgülere dayanamayarak Meca 32 aldım geçen sene. Fakat çok kötü sonuç verdi bende. Muhtemelen tüfeğimle uymamıştır fakat bu kadar fark da beklemiyordum.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Mehmet USTATÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 06 Eylül 2016, 14:18:14 »
Güvenerek kullandığım tek yerli fişek Mecaydı, resimleri görünce hayal kırıklığına uğradım. Özellikle turuncu 28 gr 'larla ve 30 gr fişekleriyle çok iyi sonuçlar almıştım,  nadir olarak 32 gr  ve 32 gr da da genelde 5 numara kullanıyorum, merak ettim kesip bakacağım.

Belki sadece bir partide üretimle ilgili sıkıntı vardır.
  • Kral Tundra
1986 - Kocaeli

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #5 : 06 Eylül 2016, 19:16:18 »
@Özgür ATAŞ
@Akif ARSLAN
@Mehmet USTATÜRK

Konuya katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.

@Tuncay KAHRAMAN hocam iyi dilekleriniz için çok sağolun. Değindiğiniz nokta çok önemli. Bunu test atışları yaptıkça çok daha net bir şekilde idrak ettim. Saçma yapısı gerçekten mühim bir konu.. Meca benim uzun zamandır severek kullandığım bir marka. İlk defa bozuk saçmasına denk geldim. Belki Mehmet beyin dediği gibi 1 parti üretim bozuk çıkmış olabilir. Çünkü meca genelde çok düzgün saçmalı fişekler çıkartır. Malzeme konusunda saçma hariç başka bir anormallik yok. sadece tapa çapı biraz daha genişlemiş, bu benim için gt1 açısında avantaj sağlayabilir..

2014-15 sezonunda tahtalı avlarımda mecayı sık sık kullanırdım. Alttaki fotoğraf o tarihlerde yaptığımız bir sabah bekine ait. Meca 32 gr 7 no fişekle tahtalıları çok temiz şekilde almıştık. Fişek gerçekten çok güzel ve etkili.. sitede 32 gr için 420-430 m/s hız ve 600-620 bar basınç ifade edilmiş.. O dönemde kullandığım 32 gr 7 no fişeği kestiğimde saçmalar muazzam şekilde düzgündü.. Bu fişeğin böyle çıkmasına gerçekten şaşırdım. Umarım saçma konusu yaf fişeklerindeki gibi kronik bir sorun haline dönüşmez..

• Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Burak BAYGENÇ, Yasin TORAN

Çevrimdışı Burak BAYGENÇ

• *
« Yanıtla #6 : 06 Eylül 2016, 19:33:08 »
Değerli bilgilerin için teşekkürler Emrah abi Meca'yı genelde bildircin avin da kullaniyorum gayet guzel kismet olursa 32 ve 34 gramini da demeyi dusunmuyor değilim
Kırklareli/Lüleburgaz    17.06.1990    0rh(+)
Armsan-Phenoma Carbo

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #7 : 06 Eylül 2016, 19:36:57 »
Değerli bilgilerin için teşekkürler Emrah abi Meca'yı genelde bildircin avin da kullaniyorum gayet guzel kismet olursa 32 ve 34 gramini da demeyi dusunmuyor değilim
Ben teşekkür ederim. Meca 34 gr mavi kovan modelini ördek avında bizim bölgede severek kullanıyorlar. Ben de o fişekle 50 metreyi zorlayan tahtalılar aldım. Speed serisi 30 gr mesela çok güzel. Speed 28 gr @Şevki MİRZA dostuma tavsiye ettim üveyikte son derece memnun kalmış.. Hangi modelini kullandıysam parasından fazla hakkını vermiştir. İnşallah çizgisini bozmadan devam eder..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Burak BAYGENÇ

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 06 Eylül 2016, 20:18:12 »
          Valla arkadaşlar yerli tüfekte olduğu gibi fişeklerde de ne yazık ki bir standart kaliteyi  yakalayamıyoruz.Fişeklerde sürekli malzeme değişiyor.Bu forumda meca fişekleri en  fazla övgü alan fişeklerdi.Ama ben 2 yıldır yaşadığım yerdeki bayilerde aynı gramaj olmak kaydıyla değişik barutlarla doldurulmuş fişekler gördüm ve kullanmayı kestim.Özellikle 28,30 gr bior tapa olanlar şeffaf kovan kullanıldığı için barutu gözle görülebiliyor.Normalde meca maxam barut ve kapsül kullanırken, bazı fişeklerde aquela ve nobel sport barutları kullandığını gördüm.Hatta yine bu fişeklerde cheddite kapsül kullanılmıştı.
          Geçenlede yine Biga'daki bir bayiden tek kurşununu almak istemiştim, meca rifled slug kurşunda bu defa yine nobel sport yeşil barutu kullanımıştı ve almadan bıraktım.Yine bayide 34 gr mavi renk  fişekleri görüyorum, kovan renginden dolayı barutu göremedim ama, önceki ve sonra bayiye gelen fişeklerin  mavi olan kovan renkleri bile farklı.Bazısı koyu mavi iken, sonra gelen partilerin kovanları daha farklı bir maviydi.
        Arkadaşlar uzun lafın kısası, hiç bir marka fişeğe de , tüfeğe de kesinlikle güvenmeyin.Yurdum insanı iyice değişmiş artık.Tek amaç daha çok kazanmak olunca da her yolu mübah görmeye, anasına babasına bile acımamaya  başlamış.Böyle bir ortamda sokakta gezerken bir elimle arkamı kapatmaya başladım ben.Size de tavsiye ederim..
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK, Bülent DİRİL, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #9 : 06 Eylül 2016, 21:27:24 »
          Valla arkadaşlar yerli tüfekte olduğu gibi fişeklerde de ne yazık ki bir standart kaliteyi  yakalayamıyoruz.Fişeklerde sürekli malzeme değişiyor.Bu forumda meca fişekleri en  fazla övgü alan fişeklerdi.Ama ben 2 yıldır yaşadığım yerdeki bayilerde aynı gramaj olmak kaydıyla değişik barutlarla doldurulmuş fişekler gördüm ve kullanmayı kestim.Özellikle 28,30 gr bior tapa olanlar şeffaf kovan kullanıldığı için barutu gözle görülebiliyor.Normalde meca maxam barut ve kapsül kullanırken, bazı fişeklerde aquela ve nobel sport barutları kullandığını gördüm.Hatta yine bu fişeklerde cheddite kapsül kullanılmıştı.
          Geçenlede yine Biga'daki bir bayiden tek kurşununu almak istemiştim, meca rifled slug kurşunda bu defa yine nobel sport yeşil barutu kullanımıştı ve almadan bıraktım.Yine bayide 34 gr mavi renk  fişekleri görüyorum, kovan renginden dolayı barutu göremedim ama, önceki ve sonra bayiye gelen fişeklerin  mavi olan kovan renkleri bile farklı.Bazısı koyu mavi iken, sonra gelen partilerin kovanları daha farklı bir maviydi.
        Arkadaşlar uzun lafın kısası, hiç bir marka fişeğe de , tüfeğe de kesinlikle güvenmeyin.Yurdum insanı iyice değişmiş artık.Tek amaç daha çok kazanmak olunca da her yolu mübah görmeye, anasına babasına bile acımamaya  başlamış.Böyle bir ortamda sokakta gezerken bir elimle arkamı kapatmaya başladım ben.Size de tavsiye ederim..
@Mehmet GÖNEL ustam sapına kadar haklısın. diyecek söz yok..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 06 Eylül 2016, 22:05:36 »
emrah ustam meca en sevdiğim yerlilerden yazıyı okuyunca hemen sezon başında aldığım 32 gr 7 numara fişeği kesip inceledim hepsi çok düzgün ve çok güzeller acaba partinin birinde sıkıntı olmuş olabilir mi kutudan bir kaç fişek daha kesip kontrol edin isterseniz
  • dede yadigarı huğlu kop 16 cal tek kırma
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
  • Fabarm l4s grey hunter 71 namlu
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Şevki MİRZA

• Müdavim Üyemiz
  • PARTRİDGE HUNTER
« Yanıtla #11 : 06 Eylül 2016, 23:05:34 »

daha önce hiç kullanmamıştım ama EMRAHIN tavsiyesi üzerine aldım ve sonuçlar ortda eyvallah hacı abi :D
  • Huğlu 103 Ce Süper poze
  • Huğlu Renova
  • Canik 55 shark fc
  • Huğlu 200AC
1985 - Ankara

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ, Selim UYGUN

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 06 Eylül 2016, 23:42:39 »
emrah ustam meca en sevdiğim yerlilerden yazıyı okuyunca hemen sezon başında aldığım 32 gr 7 numara fişeği kesip inceledim hepsi çok düzgün ve çok güzeller acaba partinin birinde sıkıntı olmuş olabilir mi kutudan bir kaç fişek daha kesip kontrol edin isterseniz
ersin by barut rengi nasıl.yeşil.sarı.kırmızı???
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 07 Eylül 2016, 01:27:40 »

daha önce hiç kullanmamıştım ama EMRAHIN tavsiyesi üzerine aldım ve sonuçlar ortda eyvallah hacı abi :D
sayın şevki mirzadan her zamanki gibi bol bereketli av fakat gt 1 ün üstündeki bıçak  :) ???? şevki bey yoksa senin gt 1 bu hayvancağızları çelgin mi bırakıyor :D?
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
  • Huğlu 201 A Gr5 Engraved
  • Stoeger M3000 Peregrine 71 cm Şerit-61 cm Slug
1987 balıkesir

Çevrimdışı Şevki MİRZA

• Müdavim Üyemiz
  • PARTRİDGE HUNTER
« Yanıtla #14 : 07 Eylül 2016, 07:48:01 »
sayın şevki mirzadan her zamanki gibi bol bereketli av fakat gt 1 ün üstündeki bıçak  :) ???? şevki bey yoksa senin gt 1 bu hayvancağızları çelgin mi bırakıyor :D?
İsmail bey bıçak görsel içindi :D
Uzak mesafelerde süper sonuçlar verdi .
  • Huğlu 103 Ce Süper poze
  • Huğlu Renova
  • Canik 55 shark fc
  • Huğlu 200AC
1985 - Ankara

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ, İsmail BİLİR, Selim UYGUN

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 07 Eylül 2016, 08:46:43 »
ersin by barut rengi nasıl.yeşil.sarı.kırmızı???
yeşil renk veli abi
  • dede yadigarı huğlu kop 16 cal tek kırma
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
  • Fabarm l4s grey hunter 71 namlu
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Emrah DOĞAN

• *
« Yanıtla #16 : 07 Eylül 2016, 09:26:16 »
Meca'nın bu kavuniçi fişeği kendi şahsi görüşüm harika...ben bu sene 11-87 ile havalar soğuyana kadar ördek ve keklikte bu fişeği kullanmayı düşünüyorum.28 gr barut pembeydi galiba hızlı yanmıştı.16 tl gibi fiyatı var
  • Baikal mp 155 max5
  • Albatros alr 19
  • İmpala Plus max 5
  • Ata Neo 12 Ekstra Combo
  • Franchi First Class
Emrah DOGAN
1983 MANİSA/SOMA

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #17 : 07 Eylül 2016, 10:05:37 »
Meca iyidir alalım deneyelim atalım derken bunlar canını sıkıyor insanın.
28-30 gram 8-9 numara bior veya varsa keçe tapa bıldırcın için alabilirim.
Diğer avlarda nasıl olur bilmem.
Teşekkürler Emrah 
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ, Selim UYGUN

Çevrimdışı İsmail DAL 01

• *
  • Av doğa demek, avcı doğayı koruyan demek
« Yanıtla #18 : 07 Eylül 2016, 10:17:16 »
geçen sene bazı fişeklerde aynı saçma bozukluğuna rastladım ama perfonmansı yinede diğer yerlilere göre iyiydi.
  • Remington 11 87 Premier Light Contour
  • Ata als 2100 tradition
  • kral Quen
  • Kral pompalı
  • pointer
Bismillahirrahmanirrahim
1980 Kadirli

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #19 : 07 Eylül 2016, 10:24:30 »
.
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2016, 00:08:35 Gönderen: Selim UYGUN »

Çevrimdışı Halim VAROL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 07 Eylül 2016, 11:03:26 »
Bende bu sene ilk defa kullanmak için bi koli aldim 5no 32 gr saçmaların şekilleri incelediğim kadarıyla gayet düzgün ama benimkilerin kovan renklerini farklı kolinin içindeki 3 kutusu yeşil kovan diğerleri hafif yari şeffaf açık mavi bakalım bu sene ordekte deneyip görücez stoeger m3500 ile neler yapicak

« Son Düzenleme: 07 Eylül 2016, 11:11:21 Gönderen: Halim VAROL »
1985 İstanbul/Silivri

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 07 Eylül 2016, 14:54:58 »
2 yıldır 28 30 gr. 9 no..meca biortapa bıldırcın...32gr 5 no keklik tavsan ördek MECA KULLANDIM güzeldi. bu yıl  meca bior tapa bitti züber aldım 30 gr 9 no bıldırcın  o da güzeldi.
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #22 : 07 Eylül 2016, 16:10:14 »
Mecanın 32 gr mavi kovanını ilk defa gördüm :) Kovan rengi değişsin ama yeterki malzeme değşmesin razıyız ::)
@İsmail BİLİR tüfek yakmıyor da ondan bıçak sürmüş :D
@Şevki MİRZA ustanın bıçaksız ava gittiği görmedim kuşları cansız alamıyor galiba  >:D
@Ziya ÇOBANOĞULLARI ustam 28-30 gr bior tapaları çok güzel fişektir bıldırcın ve çullukta gönül rahatlığıyla kullanabilirsin..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: İsmail BİLİR

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #23 : 07 Eylül 2016, 16:15:26 »
Meca 32 gr 7 no 36 metre atışı.. Hava 25 derece.
Gt1 3 çentik şok ile 20 ınch daireye 110 isabet var.. Aynı şartlarda pellagri 34 gr 7 no fişek 20 ınch daire 146 isabet vermişti
Pellagriye göre mecanın saçma ebatlarının birazcık daha büyük olması ve fişeğin 32 gr olması sebebiyle 110 saçma meca için bence başarılı bir sonuç.
Takdir yine de sizlerin..

• Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Halim VAROL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 07 Eylül 2016, 17:32:09 »
Meca 32 gr 7 no 36 metre atışı.. Hava 25 derece.
Gt1 3 çentik şok ile 20 ınch daireye 110 isabet var.. Aynı şartlarda pellagri 34 gr 7 no fişek 20 ınch daire 146 isabet vermişti
Pellagriye göre mecanın saçma ebatlarının birazcık daha büyük olması ve fişeğin 32 gr olması sebebiyle 110 saçma meca için bence başarılı bir sonuç.
Takdir yine de sizlerin..

Emrah bey bende koliden yeşil kovan çıkıcak diye beklerken baktım ki acık mavi neyse kovan farketmez içindeki malzemeler güzel olsun yeterki yaptığınız grupman denemesindeki  grupman bence güzel bakalım ben daha grupman denemesi yapamadım vakit bulduğumda bende stoeger m3500 ile  deneyecem
1985 İstanbul/Silivri