[quote author=İbrahim YILDIRIM link=topic=188856.msg1395271#msg1395271
Mesala ben istediğim vakit 5 metre mesafede bir cismi iki defa görebiliyorum ayrıca daha çok bağışıklık için yemek yerken bir göze odaklama yapıp yemeğe onunla devam ediyorum
yani hem sağ göz ile hem sol göz ile aynı anda ayırt edip çift görüyoruz
İbrahim bey yazınızın bu kısmını pek anlayamadım. 5 metrede iki kez görmek nasıl oluyor. Açıklarmısınız?
Bahri bey bu olay çift göz açık atışından ileri gelen bir durum olsa gerek. Ayrıca üzerine düşüp sürekli merak konusu ettiğim için bu konuda geliştiğime inanıyorum örneklemeyi şöyle açarsak
Tek kurşun atışında namluya bakarken hedefi hem sağ göz ile hemde sol göz ile görebiliyorum yani 5 lt peti 2 defa görebiliyorum ben sağ atıcıyım , sağ bakıp hedef aldığımda hedefe yoğunlaşıp sol göz ilede aynı peti görmeyi deniyorum 5/10 saniye arasında bu anı yakalamayı beceriyorum
Bir diğer örnek ise mesala telefonumu masaya koyuyorum
İlk önce hedefe sabit bakıp gözleri ayırıyorum hem sağda hem solda görmeye başlayınca her iki elimede kalem alıp aynı kutucuğa tık yapabiliyorum yani görselde gözümde iki adet ekran oluşuyor.
Önceden sadece bir sağa birde sol göze odaklanıyordum ondan sonra sol ilede takip etmeye başladım ondan sonra hedefi iki defa görmeyi becerdim.
5 metre örneklemem bunlardan ibaret ama bu dedikerimde boyut çok önemli, büyük cisimlere odaklanıp yapamıyorum. Tükefte arpacığa gelen cisimleri arpacık sayesinde iki göze dağıtabiliyorum
Önceleri bunu yapmak çok zor geliyordu belli bir sabrın sonunda değişik sonuçlar elde ettim
En çok merak ettiğim aynı anda farklı sayfalara yazı yazmak
Bu dediklerim çok acaip gelebilir ama gerçekten olabiliyor
Bu konuyu normal yaşantım ve av esnasında kendimce bir oyun olarak algılıyorum
Umarım biraz açıklayıcı olabilmişimdir