Suat Bey merhaba,
Üst namlunun biraz daha üst atması defalarca söylediğim gibi seri üretim standardımızdır. Sağ-sol-alt vs. tabii ki kabul edilemez. Önceliği tek kurşun olmayan mobil şoklu, bantlı namlularda %100 tek kurşun garantisi vermeyiz. Bu iki husus değişmedi; değişmeyecek.
Hiç (hemen hemen hiç) birimiz bu ülkede kolay kazanmıyoruz. Ama bilin ki bu ekstra zorlu yükler ve imkansızlıklarda kaliteli tüfek üretmek için çok ciddi emekler sarf ediliyor. Ülkemizde, hele de devlet desteği olmayan, vergilerin komik seviyede(!) olduğu uç bir sektörde, üretim yapmak çok ciddi iştir.
Ağaç yoğunluğu konusunu çok hafife alıyorsunuz. En son batıdan aldığımız ceviz, daha önce doğundan aldığımız cevizden ortalama 250(!) gram daha ağır çıktı. Biz kimseyi kandırma niyetinde değiliz. Web sitesindeki ağırlıkları bu duruma göre güncelleyeceğiz. Daha önce üretilen tüfeklerin daha hafif olduğunu kullanıcı paylaşımlarından görebiliriz. Durumun farkına gelen şikayetler ile vardık.
Kalite kontrol test atışlarına, saçma dağılımı (grupman) atışlarını da dahil ettik.
İyi günler dilerim
Not: Samimiyetinize güvenerek size yazdım; yazdıklarım herkese yöneliktir.
Ömer bey merhaba
Tüfeklerinizin üst atmasının belirli bir kriter olarak bilinçli şekilde yapıldığını daha önce yazmıştınız.
Her ne kadar bence gereği olmasada yerden yükselen avlarda bir avantaj olabileceği gibi haklı bir sebebiniz var.
Kurşun atışlarınada o kadar fazla takılmıyorum.
Elimde birisin 66 diğeri 68 diğeri 73 cm namlulu 3 tüfekle en saygın markaların kurşunlarıyla defalarca test atışı yaptım.
36.6mt de 5 inc lik bir hedefe hiç isabet tutturamadım.Ne sağ ne sol ne alt ne üst nede tek namluyla !!!!!
Ve bu atışlar destekli olarak yapıldığı halde.
Yani Tüfeklerin üst atması , kurşun atışları yapılan namluların slug olmaması nedeniyle ne sizi nede diğer markaları eleştirmiyorum.
Tüfeklerinizdeki saçma dağılımı ve testleriniz kullanıcılar için iyi bir referans olacaktır ki bu konuda sizi hiç eleştirmedim.
Benim takıldığım konu tüfeklerinizin KALİTE si değil.
Hiç tanımadığım ancak Ustalığına saygı duyduğum SADIK AKDAŞ gibi bu ülkede ilklere imza atmış bir ustanın tüfeği ağır diye elestirilmemeli.
Ağaç yoğunluğu fazladır.Doğrudur.Ama traşlanabilir .
İnceltilebilir.
Bunu yaparken kalite ve sağlamlıktan ödün verilicekse o zaman biz daha hafif yapamıyoruz dersiniz kabul eden de bunu bilerek alır.
Ve daha öncede yazdığımı tekrar ediyorum BU TÜFEĞİ AĞIRLIĞI HARİCİNDE BAŞKA BİR SORUNUYLA ELEŞTİREBİLSEYDİK keşke.
Ağırlık konusu hafif kalıyor gerçekten.
Son olarak ben kendi adına sektörde bu kadar çok fason tüfek yapılmasına karşıyım.
Ve yaptırılmamalı. Bu ülkede bu tarz merdiven altı üretim yapıp kaliteyi düşürenlere fırsat vermemeli ve iyi şeyler yapmaya çalışanlar her daim desteklenmelidir.
Eleştirilerim siz ve firmanızı kapsamamakta genel olarak düşündüklerimdir.
Sizlerinde biz son kullanıcıların talep ve isteklerini göz ardı etmeyeceğini ve firmanıza yakışan ilgi ve alakayı
göstereceğini düşünüyorum.
Selamlar kolay gelsin..