Öncelikle tüm avcı dostlarıma sezonda iyi ve kazasız avlar dilerim.
Neredeyse 10 yaşından beri tüfek kullanıyorum. 25 yıllık avcıyım. Genelde yarı otomatik tüfeklerle avlanırım. Bu yıl sezon öncesi yeni bir tüfek almaya karar verdim. Sadık ustanın methini ve uzmanlığını bildiğimden, Akdaş 412 L de karar kıldım ve satın aldım. Ayrıca tüfekle birlikte gelen mobil şoklarına ilave olarak bir takımda 7 cm lik uzatma şok takımı aldım.
Sezon açılışına bu tüfekle gittim. Ancak tüfekte grupman sorunu yaşadım. Çok kötü bir sezon açılışı oldu benim için. 6 Ay sabırsızlıkla beklediğim sezon açılışında yaşadığım hayal kırıklığından sonra iki haftadır 32 gr 6 numara Winchester, RC, BP, Remington marka fişeklerle 36 metreden 75 cm çapındaki hedeflere grupman testi yapıyorum.
Tüfekle birlikte gelen 1 Numara (Full) Mobil Şok ile yapılan atışlarda; saçmaların hedef merkezinden 25-30 cm uzakta sol üst köşesinde toplandığı görüldü. Farklı markaların aynı gramajlı fişeklerin hepsinde bu sonucu aldım.
Ayrıca satın aldığım 7 cm lik 1 Numara (Full) Uzatma Şok ile yapılan atışlarda; bu sefer saçmaların hedef merkezinden 20 cm uzakta sol alt köşesinde toplandığı görüldü. Farklı ithal markaların aynı gramajlı fişeklerin hepsinde yine bu sonucu aldım.
412 L almamın nedeni bu tüfekle tahtalı ve ördek geçit avı yapmaktı. Bu avlarda 1 ve 2 numara şokları kullanacağım. Bu nedenle 3-4-5 nolu şokları kullanmayacağım için bu şoklarla grupman testi yapmadım.
Yukarıda bahsettiğim testleri farklı günlerde , günün farklı saatlerinde de yaptım. Değişik bir sonuç alamadım. Çok beğenerek ve araştırarak aldığım Akdaş süperpoze de sorun yaşamak tam bir hayal kırıklığı oldu.
Ben bankacıyım, iş stresini atmak için hafta sonları en büyük keyfim av yapmak.
Firma ile irtibata geçtim. İlgili davrandılar.Tüfeğimin gerekli kontrollerinin yapılması, gerekirse değiştirilmesini talep ettim. Sonucu merakla bekliyorum.
Tüm avcı dostlara saygı ve sevgilerimle...