Akkar TK 222 pratik atış tüfeği yakınan ilgelendiğim ve incelediğim bir tüfektir.Savunma ve atış amacıyla Türkiye de üretilen en iyi tüfektir diyebilirim..Donanımı fazla ve sağlam tüfektir,ayrıca gazlı sistem olması savunma amaçlı bir tüfek için artı bir özelliktir.Fiyat olarakta daha ekonomiktir.
Akkar TK 222 nin gerçekten çok başarılı bir gazlı sistem olduğu konusunda mutabıkız. Kinetik sistem de Akdaş a yakın Stoeger vardı ama gazlı sistemde bence Akkar a yaklaşabilen yok (belirli bir fiyat aralığında ki yerlilerde)
***Özellikle 55 namlusu ve geniş Fişek ağzı nedeniyle Tk222 yerine tk 222 pratik atış versiyonunu seçip, bu tüfeğe tabanca dipçikte taktırmayı düşünmüş ve fabrikadan olur almıştım.
Her ne kadar tüfeği senede 15 20 defa kullanacak olsam da ATIŞ ADEDİ olarak yüksek rakamlara ulaşacağını düşünüyorum. O nedenle Akdaş AK 212 ye fabrikada yapılan 15.000 testine ek olarak değerli bir üstad tarafından yapılan 5000 atış testini başarıyla geçmesi ve sistem olarak da kinetik de karar kılmış olmam Akdaş almama sebep oldu.
***Gazlı sistem yerli tüfek alacaklara kesinlikle Akkar diyebilirim ben de. (Naçizane)
Savunma amaçlı Tüfeğin gazlı sistem olması gerektiğine dair görüşünüz ise bence oldukça tartışmaya açık, aksini gerekçeleriyle savunan çok üstadın olduğu gibi , sizinle aynı düşünen çok sayıda üstad da var.