Merhaba,
Sezon açýldýðýndan beri 4 defa ava gidebildim.ilk hafta 6 tane býldýrcýn kaldýrdým.2 tane vuramadým 2 tane bulamadým 2 tane çantaya girdi.Hava oldukça rüzgarlýydý.
Diðer gittiðim günlerde sayý biraz daha arttý ama denklem artmadý.Vurulan kuþ 10 bulunan kuþ 5 karavana 5 ortalama 20 kuþ kaldýrýyorum.
Tahmini 10 km den fazla yürüyorum.Sabah meraya ilk vardýðýmda kuþlarýn sesini duyuyorum.Hayvan ancak saat 7 gibi hareketlenmeye baþlýyor.En üzüldüðüm konu bazen 2 ya da 3 kuþ kalkýp farklý yönlere uçuyorlar sadece birine atabiliyorum
Gecen yýl istanbul kapalý olduðu için tekirdaða gidiyordum ve bu kadar kuþ bulamýyordum.
Yeni ava baþlayanlar ve gidenler için köpeði olmayanlar için tavsiyem kurumuþ ayçiceklerinin kenarýný gezin.
Son ava gittigimde köpekli bir avcý arkadaþ geldi yanýma ve 1 saattir geziyorum bir tane kuþ göremedim dedi.Onu yakýndaki ayçicegi tarlalarýna yönlendirdim ve hemen tüfek sesi gelmeye baþladý
Bulamadýðým kuþlar muhtemelen yaralý kalan ve yürüyenler diye düþünüyorum.Öyle ki son gittiðimde vurduðum kuþa doðru giderken yolda karþýlaþtýk o da bana geliyormuþ
Ayçiçeðinin içinde çok hýzlý yürüyor.