Gönderen Konu: bugün tüfekte yaşamış olduğum sorun  (Okunma sayısı 3230 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bugün tüfekte yaşamış olduğum sorun
« : 24 Ağustos 2016, 01:07:35 »
degerli avcı abilerim ve kardeşlerim cumartesi günü huğlu 202b çifte ile gitmiş olduğum üveyik avında 28 gr yaf 9 numara fişek ile  3   -4 atış yaptım ve tüfeği kırarak boşaltmak istediğimde tüfeğin açılmadığını gördüm yani dizime dayayıp kırmadan tüfek açılmıyor yüksek gramaj olsa ok dicem fakat 28 gr fişek sizce bu durum normalmidir? tüfek daha yeni sayılır namlu boyası için göndermiştim sağolsunlar sıfır olmuş değerli açıklamalarınız için şimdiden teşekkür eder  saygılarımı sunarım...
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
  • Huğlu 201 A Gr5 Engraved
  • Stoeger M3000 Peregrine 71 cm Şerit-61 cm Slug
1987 balıkesir

Çevrimdışı Rıfat GÜLEÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: bugün tüfekte yaşamış olduğum sorun
« Yanıtla #1 : 24 Ağustos 2016, 03:07:38 »
İsmail bey aynı sorunu bende yeni aldığın sr112 te (103 ce) tüfekte yaşadım.Gramaj farketmeden hep aynı sorun yaşıyordum. Fabrika ile görüşüp yolladım 3 günde geldi tüfek artık atış sonrası açılma problemi çözüldü. Fabrika ile görüşüp gönderin ben teknik servisten çok memnun kaldım çok ilgililer gerçekten,sorununuz çözülür İnşallah  :)
  • Huğlu Koop. SR112TE
1993-BURDUR

The following users thanked this post: İsmail BİLİR

Çevrimdışı Ersin DURAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 24 Ağustos 2016, 10:39:48 »
Muhtemelen iğnelerin biri veya ikiside olması gerekenden uzun olabilir. İğnenin kapsülü deldiği durumlarda böyle şeyler yaşanabiliyor.
1985 çanakkale/yenice

The following users thanked this post: Yaşar KÖKÇEN, İsmail BİLİR

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 24 Ağustos 2016, 11:35:19 »
çok teşekkür ederim rıfat bey ve ersin bey  hiç aklıma gelmedi artık utanıyorm yollamaya 4   5 kez servise gittiği için olmadı göndereyim bu hafta bakalım  :)
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı İsmail CEYLAN 16

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 24 Ağustos 2016, 11:47:10 »
Bence tufek gereginden fazla sikilastirmislar gazla sikisinca basinctan acilmiyir zamanla alisir bence 32 gr fisekle 5 10 tane at alisir
  • Akdas 712 elit superpoze 66cm
  • Huglu 103 c 71cm
  • Genc huglu cne203 66cm
  • Sarsilmaz concorde x 68 cm
İsmail CEYLAN
1988/BURSA

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 24 Ağustos 2016, 12:36:48 »
Bence tufek gereginden fazla sikilastirmislar gazla sikisinca basinctan acilmiyir zamanla alisir bence 32 gr fisekle 5 10 tane at alisir
  çok teşekkür ediyorum ismail bey şimdi kararsız kaldım siz öyle diyorsanız göndermeyim o zaman malum üveyik sezonu zaten iki kuş var ondanda mahrum kalmayalım
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 24 Ağustos 2016, 13:12:13 »
Sıcak havada metaller genleştiği için tüfekler bir miktar sıkılaşır, bir de ateş edince olan ısıyla gerçekleşen genleşme sonucunda tüfek biraz soğuyana kadar kolay açılmayabilir, genelde nispeten ucuz tüfeklerde olduğunu çok gördüm yaz aylarında. İlk defa bu sene baikal çifteyle benim de başıma geldi, 30 gram sellier bellot fişeklerle peş peşe 5-6 fişek attım, basıncı yüksek bir fişek bu arada, son dublede tüfek 5-6 saniye kadar açılmadı sonra açıldı. Boş kovanlardan da olabilir belki emin olamadım ben, pirinç kısım genleşip biraz soğuyana kadar orada sıkışma yapmış olabilir. Sürekli ve her fişekte yapıyorsa sıkıntı tabi.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 24 Ağustos 2016, 19:16:53 »
Sıcak havada metaller genleştiği için tüfekler bir miktar sıkılaşır, bir de ateş edince olan ısıyla gerçekleşen genleşme sonucunda tüfek biraz soğuyana kadar kolay açılmayabilir, genelde nispeten ucuz tüfeklerde olduğunu çok gördüm yaz aylarında. İlk defa bu sene baikal çifteyle benim de başıma geldi, 30 gram sellier bellot fişeklerle peş peşe 5-6 fişek attım, basıncı yüksek bir fişek bu arada, son dublede tüfek 5-6 saniye kadar açılmadı sonra açıldı. Boş kovanlardan da olabilir belki emin olamadım ben, pirinç kısım genleşip biraz soğuyana kadar orada sıkışma yapmış olabilir. Sürekli ve her fişekte yapıyorsa sıkıntı tabi.
çok teşekkür ederim sonay bey görüşlerinizi bnmle paylaştığınız bnm 28 gr yaf 9 numara fişekte 3 kez ava gittim 3 ündede aynı olayı her boşaltmada yaptı kararsız kaldım napıcam bilemiyorum fabrikaya göndereyimmi göndermeyim mi!
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı Emrah TUNCA 57

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #8 : 24 Ağustos 2016, 19:29:36 »
çok teşekkür ederim sonay bey görüşlerinizi bnmle paylaştığınız bnm 28 gr yaf 9 numara fişekte 3 kez ava gittim 3 ündede aynı olayı her boşaltmada yaptı kararsız kaldım napıcam bilemiyorum fabrikaya göndereyimmi göndermeyim mi!
Fabrikaya gönderin boşuna canınızı sıkmayın. Bu durum tüfeği fabrikayı göndermedikçe tekrarlar.
  • Armsan A612W Yarı Otomatik
  • Setter-Paşa
1994/SİNOP

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 24 Ağustos 2016, 20:09:47 »
Fabrikaya gönderin boşuna canınızı sıkmayın. Bu durum tüfeği fabrikayı göndermedikçe tekrarlar.
  haklısınız emrah bey yarın olmaz ise cumartesi sabahı kargo yapıp tüfeği fabrikaya yolluycam  :(
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 25 Ağustos 2016, 08:44:36 »

Rica ederim. Farklı fişeklerle deneme yapmadan fabrikaya göndermeyin bence. Bulabiliyorsanız bp- whinchester - fiocchie gibi fişeklerle bir kaç atış yapın hatta gramajı arttırarak yapın, aynı olay devam ediyorsa tüfektendir, etmiyorsa yaf fişeklerden kaynaklı bir sorun oluyordur.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ