Daha önce 2 kez gittiğim ve 15 kuş vurduğum kümesime 2 gün moladan sonra bu gün tekrar gittim.
Meraya girer girmez ağaçlardan epey kuş fırladı.Ancak atmadım.Ayçiçeğinin içinde kuş olabileceğini düşünerek çekirdeğin içerisinde ilerlerken 2 ad kuş fırladı.
1/3 Şoklu tüfeğimde 30 gr 7 no YAF Marka Keçe tapa fişeklerden iki ad attım.İki kuş ta hiç bozulmadan giderken özellikle ikinci atıştaki kuşa Allah Allah nasıl düşmez diye hayretler içerisinde bakarken yaklaşık 100 mt sonra kuşun düştüğünü gördüm.Ve bu kuşun yerini iyice işaretledim.
Daha sonra uygun bir arada kuşu almaya giderken düşen kuşun 50 mt altında bir üveyik buldum.
Yeni ölmüş ve ağzındaki kanları süzülüyordu.ilk attığım kuş buydu.İkinci attığım ve yerini işaretlediğim kuşu 2 sefer aramama rağmen 1mt pıtırak içerisinde bulamadım.
Daha sonra tek gelen bir üveyiğe yine aynı fişeklerle iki el ateş ettikten sonra ikinci kuşuda çantaya soktum.
Biraz daha bekledikten sonra bir kuş daha geldi.Birinci fişekte vurulmasına rağmen uçmaya devam edince ikinci fişeği attım.Ve o da 50 mt den fazla uçup bir ağaca kondu.Konduğu ağaca gittğimde ağacın çatallı bir dalında ölmüş duruyordu.
Ve ayçiçeği kafasına konmuş takribi 35 40 mt yi geçmeyen bir kuşa konuk attım.
Hiç oralı bile olmadı.
Uzun lafın kısası av sonu yaptığım bir kaç atışta Fioochi 28gr 8.5 no ve Yaf keçe tapa 30 gr 7 no fişeklerin çok fazla dağıldığı ve 30 mt bandındaki atışlarda yetersiz kaldığını anladım.
Özellikle YAF fişekleri çok tutarsızdı.Fişeklerdeki farklı patlama sesleri bile durumu özetlemekteydi.
Bir kaç kuş daha vurabilirdim ancak kimisine atamadım kimisini vuramadım.
Yinede keyifli bir av oldu.Yarın özellikle vurulan kuşları otopsi yapacağım.
Ve sorunun hangi faktörden kaynaklandığını tespit edeceğim.
Bütün arkadaşlara RAST GELE.....