Bu yeni model bıldırcın fişeğini fuarda sormuştum; ''önceki bıldırcın fişekleri zayıf kaldı ve kullanıcılardan yaralı düşürüyor diye şikayet aldık oyüzden bu fişeği biraz daha güçlü yaptık'' demişlerdi. Com serisi bence berbattı, diğer bıldırcın fişeğini zaten kullanmadım
Bu yeni fişekte 206 türüne benzeyen bir barut var ve 1.60 gr geldi. Saçma gramaj ibaresi yok, içinden 24 gr saçma çıktı.
2.00 mm ve 1.65 mm çaplarında 2 farklı saçma boyutu var. Genel olarak düzgünler.
Tapası biraz sert fazla esnemiyor, çapı 18.55 uzunluğu 25.20 mm.
Geniş namlu ile 71 / 5 çentik şokla 30 metre 70x50 hedef dağılımı tatmin edici. Zaten en fazla 15-20 metreden atıyoruz. fişek etkili gözüküyor, gt1 normalde 24 gramlarda nazlanıyor çalışmıyor ama bu fişekte seri atış yaptım hiç tıkanmadı..
Bıldırcın fişeğine göre güçlü ve hızlı bir model olmuş hatta çulluk avı bile yapar
Bıldırcında sterling bior 28 gr 10 no kullandım fişek gayet güzel. Özkursanı avlarımda pek tercih etmiyorum ama bu fişek bıldırcın için iyi bir seçenek olabilir. Kutu fiyatı 16 tl.. Bıldırcın avında deneme şansım olursa sonuçları paylaşacağım..