Benzer bir durumla bir defa karşılaştık, bize karşılaşıp bir şey söyleyen olmadı ancak arkadaşın arabanın sileceklerini kırmışlardı dönüşte gördük, yapan belirsiz. Bu davranışı yapan köylü veya kim olursa fark etmez yanlış bir davranıştır. Eğer olay sırasında video kaydı yapabilirseniz şikayet mercilerinde çok işinize yarayabilir diye düşünüyorum.
Ben de şehirde yaşamama rağmen köylüyüm ve bir çoğumuz da öyledir diye düşünüyorum. Bu gibi durumları kesinlikle tasvip etmemekle birlikte, iğneyi biraz da avcılar olarak bizim kendimize batırmamız gerektiğini düşünüyorum. Maalesef bir çok dışarıdan gelen avcıda ben o kadar yoldan geldim, nerede ne bulursam avlarım, tarla bahçe düz ara gezerim yaklaşımı var. Açılış için gelip, Ayçiçek tarlalarında kuş köpekleriyle göcenleri vuranlar mı dersin, akşam ışıkla tavşan kovalayan mı dersin bin türlüsü var. Köyün dibine gelip gri kumruları üveyik diye vuranlardan bahsetmiyorum bile. Hal böyle olunca avcılar hakkında genel kötü bir izlenim oluşuyor yerel insanlarda, bu ön yargıların ve hataların önüne geçmek için kendi avcı grubumuzda yanlış yapanları bizim engelleyip, gittiğimiz bölgedeki insanlarla da iletişim halinde olmamız gerekir. Fırsat bulunca bir kahveye uğrar insanlara selam verirsin, çay içersin zaten iletişim olunca bunlar pek olmaz. Dediğim gibi tüm bunlar yapılan yanlışları haklı çıkarmaz ama avcı camiasının biraz kendini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Aslında hepsinin başında genel kontrolsüzlük var. Avcıya kontrol yok, köylüye kontrol yok, çobana kontrol yok,..
( Yazdıklarımın bu başlıktaki kişiler ve olayla bir ilgisi yoktur, genel yorumumdur)