Gönderen Konu: Köyden avcıya tehdit ?  (Okunma sayısı 4781 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Selami GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Köyden avcıya tehdit ?
« : 20 Ağustos 2016, 15:01:13 »
Merhaba dostlar,
  Bugün izin aldığım bi merada üveyk avından dönerken 50 yaşlarında bi dayı geldi traktörle. Biz iki kişiydik. Gelir gelmez, eğer arabayı tanımasam traktörle dereye yuvarlardım, tası tarağı toplayın gidin, daha biz tüfek atmadık hiç vs,vs gibi konuştu. Biz Derdimizi anlatmaya çalışsakta dinlemedi. Biz zaten bir üveyk vurduk av olmadığı için dönüyorduk. Canımı sıktı bu olay, geri meraya dönüp ava devam ettim sinirden, hadi napıcan dedim.
 Bu adamın yaptığına karşılık kanunen bi yaptırım var mı. Yoksa orman kanunlarına mı geçmek gerekicek acaba
1990 MANİSA

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Köyden avcıya tehdit ?
« Yanıtla #1 : 20 Ağustos 2016, 15:10:15 »
Jandarma ya şikayet edebilirsiniz hakkında kanuni işlem yaparlar
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Bülent ERDEM

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 20 Ağustos 2016, 16:10:09 »
insanı en çok bu üzüp rencide ediyor . işin hukuki tarafı bir yana . avcı eğer köylünün ektiğine diktiğine zarar vermiyorsa , bu tavırı ben kaldıramıyorum .

yıllar önce çok güzel bir keklik merasında benzer bir durumla karşılaştıktan sonra bir daha o meraya adımımı atmadım .

neyiz biz abi , nasıl bir gözle bakılıyor avcıya . devletimizin bizlere verdiği hakkı,çizdiği sınırları aşmadan dünyadaki en büyük zevkimizin peşinde koşan gönül insanlarıyız . gel seni rahatsız eden neyse konuşalım dinleyelim bir birimizi . daha bizi görür görmez atarlanıp yobazlaşmanın ne lüzumu var.
Bülent ERDEM
1977 Alanya

The following users thanked this post: Ünal SAYGILI

Çevrimdışı Selami GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 20 Ağustos 2016, 19:07:27 »
Ben tam tersine. İnadına giderim, geri vites atman böyle adi insanların karşısında. Yarın sabahın ilk ışıklarıyla gene ordayım. O tiplere istediğini vermemek lazim bence
1990 MANİSA

Çevrimdışı İsmail CEYLAN 16

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 20 Ağustos 2016, 19:20:42 »
Dayi yuru isine bak sen anca ruyanda kamyon devirirsin deseydin adama bak sen kimsin butun evraklarim var gelmis beni tehdit edicek gel yuvarla bakalim grupman denemesi yapayim ustunde:)aynisi bana oldu gecen gun coban gordum selam verdim uveyik durumu nasil diye sordum sormaz olaydim neler dedi neler vay avmi kalir suraya bak kac kisi gelmisiniz tan tun vuruyonuz cok bile var hayvan tam yicek siz vuruyosunuz suya geliyo orda vuruyonuz ona tek kelime dedim oda yetti sen gercekten cobanmisin  teskeresiz avlanmak sizde yavrulu zaman tavsan vurmak sizde sezon acilmadan uveyiklere atan siz bana gelmisin maval okuyon yuru bak isine canimi sikma dedim
« Son Düzenleme: 20 Ağustos 2016, 19:21:50 Gönderen: İsmail CEYLAN 16 »
  • Akdas 712 elit superpoze 66cm
  • Huglu 103 c 71cm
  • Genc huglu cne203 66cm
  • Sarsilmaz concorde x 68 cm
İsmail CEYLAN
1988/BURSA

The following users thanked this post: Süleyman AYDIN

Çevrimdışı Mehmet UZUN 38

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 20 Ağustos 2016, 19:46:44 »
Keklik avinda boyle olaylari duydumda uveyik bildircin gibi gocmen kuslarin avinda boyle olaylarin yasanmasi dusundurucu koylunun mahsulune zarar vermedikten sonra yasalarin verdigi izne ve kurallara uyduktan sonra boyle bir olayla karsilasinca yapilacak tek sey alninin ortasina dipcigi yapistiracaksin arabayami zarar verdi araziye vereceksin atesi oyle jandarmayi falan cagirmak hikaye haklida olsan jandarma koyluden yana olur
  • Winchester sx3
1982 - Almanya

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #6 : 20 Ağustos 2016, 19:56:36 »
Bence bu müdahalelere yaklaşımın, göçmen kuş - yerli kuş ayrımına sokulmaması lazım. Yasayı, kanunu, kuralı koyan tek otorite devlettir. Devletin ötesinde ya da devletin koyduğu kurala aykırı bir şekilde, "ben de bu kuralı koydum" diyemez kimse, diyememeli.

Keklik avinda boyle olaylari duydumda uveyik bildircin gibi gocmen kuslarin avinda boyle olaylarin yasanmasi dusundurucu koylunun mahsulune zarar vermedikten sonra yasalarin verdigi izne ve kurallara uyduktan sonra boyle bir olayla karsilasinca yapilacak tek sey alninin ortasina dipcigi yapistiracaksin arabayami zarar verdi araziye vereceksin atesi oyle jandarmayi falan cagirmak hikaye haklida olsan jandarma koyluden yana olur
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Ali ARI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 20 Ağustos 2016, 20:18:37 »
Haklisiniz ibrahim bey normalde yasal bir avciya engel olmanin cezasi 7000 tl hic bu cezayi alan duydunuzmu.bir muhtar bana avda sunu dese burda bekle jandarma veya ormanciyi cagirip kontrol yapilmasini istiyom dese alnindan operim.
« Son Düzenleme: 20 Ağustos 2016, 20:29:16 Gönderen: İbrahim AYSU »
  • Winchester sx3
1982 - Almanya

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 20 Ağustos 2016, 20:29:17 »
Avcıyı engellemenin böyle bir cezası varmı yoksa farazimi konuştunuz. 7000 tl söz konusumu acaba
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 20 Ağustos 2016, 20:34:59 »
Boyle bir ceza kanunen var sukru bey hatta mehmet sahmaranin bir av videosunda bizzat denetleme yapan av koruma ekip amiri soylemisti
  • Winchester sx3
1982 - Almanya

The following users thanked this post: Şükrü TEKELİ

asadas74

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 20 Ağustos 2016, 20:37:29 »
Bizim orda da oldu. Avciyi dovmusler. Ertesi gun yine geldi. Bu sefer dovmeye kalkisamadan misir nohut karisimi sacmayi yemisler. Bacaklari mos mor kahvede agliyorlarmiş. Zor kactik nohut oldugunu anlayamadik o kadar can yakiyor ki biz gercek atiyor sandik zor kactik vurulduk sandik diyorlardi . Bizde iyi etmis. Bom bos arazi ne birinin tarlasi ne baska birseyi. Ekili hicbirsey yok diye laf sokmustuk. Bana yapacaklar misket atarim diye gazladik. Baya bir zaman sonra ayni avciyi gordum. Baska yapacak birseyim kalmadi kacmayip ustume gelselerdi misket atacaktim dediydi.

The following users thanked this post: Gökhan AKDOĞAN

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 21 Ağustos 2016, 00:02:33 »
Boyle bir ceza kanunen var sukru bey hatta mehmet sahmaranin bir av videosunda bizzat denetleme yapan av koruma ekip amiri soylemisti

Teşekkürederim verdiğiniz bilgi için.
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #12 : 21 Ağustos 2016, 00:07:46 »
daha öncede sitede bi haber yayınlanmıştı.iki muhtar avcıya avlanmaması için hem sözlü hemde avı bozacak şekilde hareket etmeden dolayı ceza aldıkları ve tekrarında hapis cezasına cevrileceği yayınlanmıştı.alabiliyorsanız kayıt altına alıp gerekli mercilere (jandarma milli parklar) şikayetde bulunabilirsiniz.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 21 Ağustos 2016, 01:44:48 »
MAK kararları sayfa 18..madde17-(1) b maddesinden işlem yaptırabilirsiniz..kişinin fotoğrafını çekip en yakın jandarma veya polis karakoluna(bölgeye göre) ve aynı dilekçenin bir nüshası ile bağlı olunan doğa koruma il veya bölge md. ne başvurulabilir..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Selami GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 21 Ağustos 2016, 13:03:06 »
Bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Bu arada, bugün gene ordaydım, ses soluk çıkmadı. Amigdalamı tetikledi adam bi defa, geri dönmicektim zaten.
1990 MANİSA

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 23 Ağustos 2016, 12:44:06 »
Maalesef bazı köylüler  kanundan hukuktan anlamıyorlar. Değil dayağı  kurşunu-şevrotini  hakedenler var.
Yani siz hangi kanunu açıp okursanız adamın anlayacağı yok.
Böyleleri jandarmadan ve dayaktan anlar.
Ama az da olsa  köylünün  marul,maydanoz, pırasa,kereviz gibi  mahsulünü çiğneyen sorumsuz, görgüsüz avcılar da var.
Adamın mısır tarlasına girip  mısırları  araklayıp yiyenler... adamın elmalarını toplayıp yiyenler v.s v.s
Köylünün  avcıya  düşman olmasına sebebiyet verebiliyorlar.
1974 İnebolu/KASTAMONU

The following users thanked this post: Süleyman AYDIN

Çevrimdışı Ali ARI

• *
« Yanıtla #16 : 23 Ağustos 2016, 14:12:20 »
Merhaba dostlar,
  Bugün izin aldığım bi merada üveyk avından dönerken 50 yaşlarında bi dayı geldi traktörle. Biz iki kişiydik. Gelir gelmez, eğer arabayı tanımasam traktörle dereye yuvarlardım, tası tarağı toplayın gidin, daha biz tüfek atmadık hiç vs,vs gibi konuştu. Biz Derdimizi anlatmaya çalışsakta dinlemedi. Biz zaten bir üveyk vurduk av olmadığı için dönüyorduk. Canımı sıktı bu olay, geri meraya dönüp ava devam ettim sinirden, hadi napıcan dedim.
 Bu adamın yaptığına karşılık kanunen bi yaptırım var mı. Yoksa orman kanunlarına mı geçmek gerekicek acaba

Selami kardeşim, bu hangi köy biz de sık sık üveyiğe gidiyoruz. Bilelim bu adamların olduğu yeri de ona göre hazırlıklı gidelim. Sen kanuni yollardan şaşma kardeşim. Haklı olduğun konuda haksız duruma düşme. Ara Jandarmayı, Avcı Derneğini en azından aramaların kayıt altına alınsın. İlgilenmediler başına bir şey gelirse onlar da düşünsün. Sakın Orman kanunu falan aklına getirme. Hatta ava gideceğin zaman Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğünü ara kaçak avcı ihbarı yap, nasıl olsa onlarda belge falan yoktur, bulsunlar başlarına derdi.
« Son Düzenleme: 23 Ağustos 2016, 14:13:33 Gönderen: Ali ARI »
  • Ata Venza
  • Yıldız SPZM 20 Ga
  • AyA Aquirre Aranzabal
  • Huğlu 104A
  • English Setter
1969 Turgutlu-MANİSA

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, M.Ali TÜRER

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #17 : 23 Ağustos 2016, 14:30:43 »
+1

Selami kardeşim, bu hangi köy biz de sık sık üveyiğe gidiyoruz. Bilelim bu adamların olduğu yeri de ona göre hazırlıklı gidelim. Sen kanuni yollardan şaşma kardeşim. Haklı olduğun konuda haksız duruma düşme. Ara Jandarmayı, Avcı Derneğini en azından aramaların kayıt altına alınsın. İlgilenmediler başına bir şey gelirse onlar da düşünsün. Sakın Orman kanunu falan aklına getirme. Hatta ava gideceğin zaman Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğünü ara kaçak avcı ihbarı yap, nasıl olsa onlarda belge falan yoktur, bulsunlar başlarına derdi.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

Çevrimdışı M.Ali TÜRER

• *
« Yanıtla #18 : 23 Ağustos 2016, 16:26:04 »
O bölgeden sorumlu jandarmaya tehdit edildiğinizi ve kişiyle traktör plakasını verirseniz birde kaymakamlığa aynı şekilde başvurur iseniz bu konu sessiz sakin çözülür .
  • Büyük Huğlu venüs
M.Ali TÜRER
1978 - ANTALYA / MUĞLA

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 23 Ağustos 2016, 17:28:15 »
Benzer bir durumla bir defa karşılaştık, bize karşılaşıp bir şey söyleyen olmadı ancak arkadaşın arabanın sileceklerini kırmışlardı dönüşte gördük, yapan belirsiz. Bu davranışı yapan köylü veya kim olursa fark etmez yanlış bir davranıştır. Eğer olay sırasında video kaydı yapabilirseniz şikayet mercilerinde çok işinize yarayabilir diye düşünüyorum.

Ben de şehirde yaşamama rağmen köylüyüm ve bir çoğumuz da öyledir diye düşünüyorum. Bu gibi durumları kesinlikle tasvip etmemekle birlikte, iğneyi biraz da avcılar olarak bizim kendimize batırmamız gerektiğini düşünüyorum. Maalesef bir çok dışarıdan gelen avcıda ben o kadar yoldan geldim, nerede ne bulursam avlarım, tarla bahçe düz ara gezerim yaklaşımı var. Açılış için gelip, Ayçiçek tarlalarında kuş köpekleriyle göcenleri vuranlar mı dersin, akşam ışıkla tavşan kovalayan mı dersin bin türlüsü var. Köyün dibine gelip gri kumruları üveyik diye vuranlardan bahsetmiyorum bile. Hal böyle olunca avcılar hakkında genel kötü bir izlenim oluşuyor yerel insanlarda, bu ön yargıların ve hataların önüne geçmek için kendi avcı grubumuzda yanlış yapanları bizim engelleyip, gittiğimiz bölgedeki insanlarla da iletişim halinde olmamız gerekir. Fırsat bulunca bir kahveye uğrar insanlara selam verirsin, çay içersin zaten iletişim olunca bunlar pek olmaz. Dediğim gibi tüm bunlar yapılan yanlışları haklı çıkarmaz ama avcı camiasının biraz kendini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Aslında hepsinin başında genel kontrolsüzlük var. Avcıya kontrol yok, köylüye kontrol yok, çobana kontrol yok,..

( Yazdıklarımın bu başlıktaki kişiler ve olayla bir ilgisi yoktur, genel yorumumdur)

• IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

The following users thanked this post: Hüseyin BAŞARIR, Bülent ERDEM, Fuat ARANMAZ, Yaşar KÖKÇEN, Ömer GÜNEY

Çevrimdışı İsmail DAL 01

• *
  • Av doğa demek, avcı doğayı koruyan demek
« Yanıtla #20 : 25 Ağustos 2016, 06:20:22 »
Bizim bölge de böyle bir olay yaşandı jandarma adama işlem yapmış v muhtar a Avcı'nın haklarını anlatmış köylüye bilgi vermesini söylemiş

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Remington 11 87 Premier Light Contour
  • Ata als 2100 tradition
  • kral Quen
  • Kral pompalı
  • pointer
Bismillahirrahmanirrahim
1980 Kadirli