Gönderen Konu: OHAL  (Okunma sayısı 2679 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zafer TÜRKELİ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
OHAL
« : 18 Ağustos 2016, 14:33:45 »
Rastgele,

13 Ağustos C.tesi için AVBIS'den iznimizi aldık, ancak ANKARA- Gölbaşı Jandarma'nın '' araçta silah bulursak el koyarız'' uyarısı üzerine ava gitmeyip,oltaları alıp  Kesikköprü tarafına balığa gittik. Yolda Bala taraflarında arazide az sayıda avcı gördük. Hiç Polis Jandarma ekiplerine rastlamadık.

Gölbaşı Avcılar Atıcılar derneklerinden tanıdık arkadasların da aynen bizim gibi davrandıklarını öğrendik. Velhasılı av sezonunu henüz açmadık.

Kısıtlı da olsa forumdan da bazı üyelerin ava gittiklerini anlıyorum. Basından takip ettiğim kadarı ile herhangi bir olumsuz olay da yok(tutuklanma veya silaha el koyma gibi).

Ankara Valiliği bu konuda herhangi bir açıklama da yapmadı. OHAL ile ateşli silahların taşınması yasakladığından, av ne kadar serbest de olsa, ava gidilemeyeceği düşünen benim gibi insanlar azınlıkta mı (fazla mı hassas davranıyoruz?)  bunu merak etmeye başladım doğrusu.

Sizlerin de bu konudaki değerlendirmelerinizi (ve bilhassa asker-polis kökenli üyeler ile  Forum yöneticilerinin) bilmek isterim.

Saygılar , sevgiler.
  • MKE Çifte , Üzümlü özel yapım poze, Çifsan 555 poze
  • Vursan 92A 71
  • Franchi Affinity Sentetik 71
  • -
1957 ANKARA - Emekli

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Ynt: OHAL
« Yanıtla #1 : 18 Ağustos 2016, 14:53:25 »
Sayın Kamil ÜÇBAŞ facebook`ta böyle bir açıklama yapmıştı ama,bir görüşün isterseniz.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=699141160234678&set=a.108698312612302.18241.100004164009076&type=3&theater
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: Zafer TÜRKELİ

Çevrimdışı Zafer TÜRKELİ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 18 Ağustos 2016, 15:36:19 »
Bizim SİSAV Doğa Sporları Derneği'nden de ava gidilebileceği, ancak Ankara Valiliği'nden resmi bir açıklama olmadığı yönünde bütün üyelere SMS mesajı gelmişti. Zaten bunun üzerine Gölbaşı Jandarma ile temas kurmuştuk. Resmi kurumlar hariç herkes ava gidilebileceğini söylüyor. Resmi dairelerden de buna herhangi bir yalanlama gelmiyor. Ama bu OHAL'in basından yayınlanan ateşli silah taşıma yasağını kaldırmıyor. Burada Ankara Valiliğinin ön alıp, herkesin anlayacağı bir dilde açıklama yapması çok iyi olurdu. Ben vatandaş olarak Orman Su bakanlığı Milli parklar Gn. Md.  Av işleri ile ilgili daire başkanının e-mail adresini bulup bir mesaj gönderdim. Geri dönüş olmadı maalesef.
  • MKE Çifte , Üzümlü özel yapım poze, Çifsan 555 poze
  • Vursan 92A 71
  • Franchi Affinity Sentetik 71
  • -
1957 ANKARA - Emekli

Çevrimdışı Menderes NUR

• *
  • Ya Nasip Ya Kısmet
« Yanıtla #3 : 18 Ağustos 2016, 16:06:15 »
Zafer Bey selamlar.

Biz de çok tereddüte düşmüştük. O yüzden ilgili valiliklerin ohal büroları ile bizzat görüştüm. Isparta valiliği ohal memuru bana avcılık ile ilgili ek bir tedbirin alınması ile ilgili bir kararın olmadığını bu nedenle serbest olduğunu söyledi. Denizli valiliği ohal memuru ise valiliğin kesin emri ile silah taşımak ve bulundurmak yasak dedi. Siz de mutlaka valiliğinizin ohal bürosu ile görüşüp bilgi alın. Maile geri dönüş biraz geç oluyor.

Saygılar.
Menderes Remzi NUR / 1978 / Serik / Antalya

Çevrimdışı Mustafa ERDOĞAN

• *
« Yanıtla #4 : 18 Ağustos 2016, 17:33:24 »
Avcı dostlarım size başımdan geçen olayı anlatayım yorum sizlerin olsun...
Biz avbisten iznimizi aldık eşyalarımızı hazırladık cuma gecesi yola çıktık.
yolda herhangi bir denetime denk gelmedik.Sabah hava aydınlanmadan av yapacağımız meraya ulaştık.Dışarıya çıkalımda bir hava alalım dedik..Arkadaşım bir sigara yaktı derken arkamıza bir araç yanaştı biz ilk görüşte hava daha aydınlanmadığı için avcı galiba diye düşündük.Gelen araç Milli Parklardı ve senenin ilk denetimini yapmış oldular..Avalanmanızda bir sakınca yok rastgelsin dediler ve ayrıldılar..
Neyse ava başladık meranın ortasından toprak bir yol geçiyor genelde kullanılmaz bu yol fakat şanş işte yakın civardan birisi aracıyla ordan geçtiği sırada arkadaşım köpeğin fermasından kalkan kuşa 3 el silah atıyor tabi otların uzun olmasından dolayı yoldan geçen araç görünmüyor.
Fazla uzatmayayım saçmalar arabaya belli belirsiz gelmiş araç sahibiyle biraz tartıştıktan sonra adam gitti fazla arası geçmeden polis aracı geldi bize korna yapmaya başladı.
Polis aracının yanına gittiğimizde adamın arkadaştan şikayetci olduğunu söyleyerek benim arkadaşı SİLAHIYLA beraber karakola ifadeye getirdiler yelekte fişekleri belinde askılıkta vurduğu kuşlar köpeğini bana emanet ederek polis otosuyla karakola ifadeye gitti.Çok geçmeden geri geldi karakolada anlaşıp adam şikayetini geri çekmiş.Sonuç olarak silah taşımayla ilgili olarak milli parklardan yada emniyetten herhangi bir olumsuzluk yaşayacak durumla karşı karşıya kalmadık.
(Ertesi gün yani pazar günü farklı bir ilde avımıza devam ettik bizim düşüncemiz buraya kadar kimse uğraşıpta denetime gelmez zaten yağmurda yağıyor dedik evraklarımız ve izinlerimizde tamam çok şükür avlandığımız yerde yol falanda yok ava başladık 2 saat sonra filan bi baktık tarlanın ortasından beri araçla milli parklar geliyor gerçekten çok şaşırdık.Benim görüşüm bu sene denetimler gerçekten çok iyi yada bana denk geldi.)

MUSTAFA ERDOĞAN

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 18 Ağustos 2016, 19:26:10 »
JANDARMA burada artniyetli gibi sonuç da bu vatandaş avcı ve silahı av için kullanacak.
1982-İstanbul

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 19 Ağustos 2016, 02:43:46 »
Kırklareli il sınırları içinde av serbest,sıkıntı yok..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Yener KAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 22 Ağustos 2016, 00:06:25 »
arkadaşlar ohal süresince karakol ve jandarma yivsiz av tüfeği satın alma belgesi veriyomu ?
  • Browning Maxus Ultimate Ducks 76 cm
  • sarsılmaz mega champion 71cm
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 22 Ağustos 2016, 00:17:34 »
Cogu polis ve jandarma karakolu vermiyor.
1982-İstanbul

Çevrimdışı Erdal YAĞIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 22 Ağustos 2016, 08:07:12 »
benimde ruhsat yenilemem varr 1 agustosta jandarmaya dilekce gonderildi polis arkadas jandarma 1 ay icinde cevap vermek zorunda dedi . tabi bu durum icinde bulundugumuz durumdan dolayi uzaya bilirde dedi .gelince ben seni arayacam dedi hala aramadi... beklemedeyim bakalim...
polis de ruhsat yenileme ve satin alma belgesi veriyor...
  • walther target y.oto
1984 MANİSA

Çevrimdışı Süleyman AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 23 Ağustos 2016, 14:10:15 »
arkadaslar  devlet yasak koysa zaten pulunu satmaz bakın keyfınıze.
Süleyman AYDIN
1973-İzmir