Gönderen Konu: Mevcut Ruhsat ve İkametgah Değişikliği  (Okunma sayısı 898 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Furkan ERYILMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Mevcut Ruhsat ve İkametgah Değişikliği
« : 16 Ağustos 2016, 15:06:05 »
Değerli Arkadaşlar Selamlar;

Uzun süredir istediğim Cesa süperpoze tüfeğim için girişimlere bu sezon için başladım fakat sizlere bir kaç sorum olacak ?
Aynı il içinde adres değişikliği geçirdim. Bugün yeni adresime bağlı ilçe emniyete gidip yeni bir satın alma belgesi talep ettiğimde görevli memur dosyanın emniyete gelmesi gerektiği akabinde  mevcut ruhsatın imha edilip yeni ruhsat verileceğini, işli olan silahın getirilip tekrar gösterilmesi gerektiğini söyledi. Bu işinde bir hayli Zaman alacağını söylediler.
Şimdi bu tarz durum yaşanınız var mı ?
Ruhsatı aldığım emniyetten satın alma çıkarabilir miyim ?

Saygılarımla...
1990 - Didim / Ankara

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Mevcut Ruhsat ve İkametgah Değişikliği
« Yanıtla #1 : 16 Ağustos 2016, 23:32:14 »
nüfus md.den ikamet değişikliği yapmadıysanız eski yerinize başvurunuz..adresi değişiklik yaptıysanız yeni ilçe emn.ten olacak işiniz..bunun içinde önce dosyanızın naklini ve sonrasında yeni tüfek ruhsatnamesi düzenlenecek.ve bir tanede satın alma belgesi..ancak ruhsatnamenizin kalan süresi yeni ruhsatnamede başlangıç süresi olacak..örneğin şu an ruhsatnamenin 2 yılı kalmışsa yeni verilen ruhsatta beş yıl yerine 2 yıl yazacak..Balıkesirden Kırşehire gittiğimde böyle yol izlendi,ancak lüleburgaza geldiğimde kabul edilmedi,böylede bir durum var,kolay gelsin selamlar..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

The following users thanked this post: Furkan ERYILMAZ

Çevrimdışı Furkan ERYILMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Mevcut Ruhsat ve İkametgah Değişikliği
« Yanıtla #2 : 17 Ağustos 2016, 13:54:14 »
Selamlar ;
E devletten değiştirdiğim için sanırım sizinle aynı süreci yaşamak durumundayım. Cevap için teşekkürler.
1990 - Didim / Ankara