Gönderen Konu: Namluyu temizlerken çıkanlar  (Okunma sayısı 1562 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Karani UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Namluyu temizlerken çıkanlar
« : 15 Ağustos 2016, 16:24:56 »
Merhaba. 61cm Slug namlu ile 30 40 kadar fişek atış yaptıktan sonra silahı evde temizlemek istedim. Silah yeni toplamda 60 70 adet fişek attım. Namluya harbi takımından çıkan sarı renkte olan sert telli olan başlığı takıp bir kaç kez uyguladım içinden bir tarafı siyah bir tarafı parlak renkte küçük küçük epey bir krom çelik görünümlü incir çekirdeği gibi döküntüler çıktı.
Bi arkadaşım namlunda problem var namlunun yarısından sonrası pas parlak olması gerekiyor senin namlu krom atıyor dedi. Komando avı aradık bilgi verdik silahı ruhsatınıza işletin ondan sonra bize gönderin fabrikada inceletelim dediler.

Silahı ruhsata yarın işletecektim namluyu değiştirler ise namluyu ruhsattanda değiştirmek gerekmezmi. Buda benim için ayrı bir uğraş olacak.
Konu hakkında yorumlarınız nedir
Saygılar
“Hedefe ulaşan, her şeyi ıskalamıştır!

Çevrimdışı Yener KAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Namluyu temizlerken çıkanlar
« Yanıtla #1 : 15 Ağustos 2016, 16:38:55 »
eğer tüfeğinizle tek kurşun attıysanız genelde kurşun namluya birazda olsa sıvanır.  eğer çok sayıda atış yaptıysanız gördükleriniz son derece normal bişey, namlu iç çapı kaç olursa olsun, tek kurşunların içi boş olduğu için patlama anında tapa kurşunun içine girip kurşunu şişiriyor ve fişek yatağından sonra namlunun ucuna kadar kurşun sürterek çıkıyor, tek fırça ile temizleme yaparken o şekilde parçaların görünmesi normaldir,
  • Browning Maxus Ultimate Ducks 76 cm
  • sarsılmaz mega champion 71cm
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

The following users thanked this post: Karani UYAR

Çevrimdışı Karani UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2016, 16:58:37 »
eğer tüfeğinizle tek kurşun attıysanız genelde kurşun namluya birazda olsa sıvanır.  eğer çok sayıda atış yaptıysanız gördükleriniz son derece normal bişey, namlu iç çapı kaç olursa olsun, tek kurşunların içi boş olduğu için patlama anında tapa kurşunun içine girip kurşunu şişiriyor ve fişek yatağından sonra namlunun ucuna kadar kurşun sürterek çıkıyor, tek fırça ile temizleme yaparken o şekilde parçaların görünmesi normaldir,

Merhaba çok fazla atış yapmadım tekli kurşun bir kaçtane attım. Toplamda 50- 60 fişek atıldı.  slug namlu zaten tekli kurşun için tercih ettim.  Arkadaşların silahlarının namluların yarısı ayna gibi benim namlunun yarıdan sonrada temiz değil. Yeni silahı ile çok atış yapmış namluyu mukayese etmek doğru olurmu onuda bilemiyorum.
Tekli kurşun atıldıgında o tür parçaçıklar dökülebilir sanırım normal bir durum demek istediniz.. Göndermek te istemiyorum aslında.
Saygılar
“Hedefe ulaşan, her şeyi ıskalamıştır!

Çevrimdışı Yener KAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 15 Ağustos 2016, 17:03:42 »
size tavsiyem temizleme aparatlarından yay gibi olan sarı tel varya namluyu bol miktarda yağlayıp o tel ile bi süre temizleyin eski haline dönecektir, kısa bi süre temizlemek yetmeyebilir, arada pislikleri bezle alıp aynı işlemi bir kaç defa yapın
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2016, 17:04:58 Gönderen: Yener KAR »
  • Browning Maxus Ultimate Ducks 76 cm
  • sarsılmaz mega champion 71cm
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

Çevrimdışı Serdar KAMANLI

• *
« Yanıtla #4 : 15 Ağustos 2016, 17:16:17 »
Merhaba ben namluyu yağlayıp ağaç harbinin ucuna biraz bez dolayıp ucuna da bir miktar çelik bulaşık teli sarıyorum (şu top gibi olanlardan) hem namluyu çizmiyor hemde çok güzel temizliyor. Şahsi tecrübem dir. Selamlar
Serdar KAMANLI
1973 Ankara