Gönderen Konu: Mekanizmayı kurma problemi  (Okunma sayısı 1843 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Karani UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Mekanizmayı kurma problemi
« : 11 Ağustos 2016, 21:43:42 »
Merhaba, yarı otomatik Stoeger m3000 mekanizma kolunu geriye doğru çekerken yarıya kadar normal çekiliyor yarıda takılıyor. Takıldığı yerden kurtulunca bir anda çekiliyor.
Bazen hiç takılmadan sona kadar çekiliyor.
Silahı sıfır yeni aldım. 50 kadar fişek attım. durum aynıydı. Zorla kurdum Nasıl bir çözüm tavisye edersiniz.

Kısada olsa video eklemeye çalıştım.

« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2016, 23:01:07 Gönderen: Karani UYAR »
“Hedefe ulaşan, her şeyi ıskalamıştır!

Çevrimdışı Yener KAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Mekanizmayı kurma problemi
« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2016, 23:32:41 »
öncelikle hayırlı olsun , tetik tertibatını çıkarın ve mekanızmayı tetik tertibatı olmadan tüfeğe takın, mekanizma sonuna kadar hiç bir yere takılmadan gelmesi lazım, çünkü  normal şartlarda mekanizma geri gelirken hep horozu kuruyor hemde fişek kepçesini çalıştırıyor, dediğimi yapın tetik tertibatı olmadan mekanizma rahatca çalışıyosa ya tüfeğiniz yeni olduğundan henüz parçalar öpüşmüyo olabilir,
  • Browning Maxus Ultimate Ducks 76 cm
  • sarsılmaz mega champion 71cm
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

The following users thanked this post: Karani UYAR

Çevrimdışı S.Cevat CAN

• *
« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2016, 12:53:31 »
Bunu denerken tüfeğiniz emniyette mi? Sahibi olduğum Benelli M2 tüfeği ile stoeger hemen hemen aynı sistemi kullanır. Benimkinde de özellik olarak eğer emniyetteyse kolu kuramazsınız. Bu olay ilk çekmede geçerlidir yani tetik kurulu değilken. İlk hareketi verdiniz tetik kuruldu, daha sonra emniyette olsa da olmasa da mekanizmayı çekebilirsiniz. Denediğim diğer M2 lerde de böyleydi.

Saygılar.
Dokuzlar 12 ga poze-Akkar 12 gaChurchill 205 poze
Armsan eos 36 ga tek kırma-Armsan 12 ga Rs a1
Benelli m2 12 ga
Mauser M03 8x57cal.
S.Cevat CAN 1982 İSTANBUL

The following users thanked this post: Yaşar KÖKÇEN, Karani UYAR

Çevrimdışı Karani UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 15 Ağustos 2016, 16:08:56 »
öncelikle hayırlı olsun , tetik tertibatını çıkarın ve mekanızmayı tetik tertibatı olmadan tüfeğe takın, mekanizma sonuna kadar hiç bir yere takılmadan gelmesi lazım, çünkü  normal şartlarda mekanizma geri gelirken hep horozu kuruyor hemde fişek kepçesini çalıştırıyor, dediğimi yapın tetik tertibatı olmadan mekanizma rahatca çalışıyosa ya tüfeğiniz yeni olduğundan henüz parçalar öpüşmüyo olabilir,

Teşekkü ederim tetik mekanızmasını daha önce hiç sökmediğim için çıkartmadım. Ama araştırmalarıma göre problem değilmiş. Emniyet klidi ve dipçiğin içindeki karşılama yayı ile ilgiliymiş

Çevrimdışı Karani UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 15 Ağustos 2016, 16:10:53 »
Bunu denerken tüfeğiniz emniyette mi? Sahibi olduğum Benelli M2 tüfeği ile stoeger hemen hemen aynı sistemi kullanır. Benimkinde de özellik olarak eğer emniyetteyse kolu kuramazsınız. Bu olay ilk çekmede geçerlidir yani tetik kurulu değilken. İlk hareketi verdiniz tetik kuruldu, daha sonra emniyette olsa da olmasa da mekanizmayı çekebilirsiniz. Denediğim diğer M2 lerde de böyleydi.

Saygılar.

Merhaba aynen bahsettiğiniz şekilde emniyet açık ilk kurulumda takılıyor kurulduktan sonra emniyet kapalı iken takılma yok. Teşekkür ederim saygılar. Şuan bir problem yok