Gönderen Konu: Gel komutu hakkinda yardim..!  (Okunma sayısı 1666 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mutlu YAĞMUR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Gel komutu hakkinda yardim..!
« : 10 Ağustos 2016, 23:39:19 »
Mrb benim 6 aylik erkek kurzhaar cinsi av kopegim var ona gel komutunu nasil ogretebilirim etrafta kimse yokken yanima geliyor fakat baska bir kopek gorsun pesine takiliyor nekadar cagirsam carayim geri gelmiyor yakalamam zor oluyor bu konuda yardimci olurmusunuz
  • huğlu koop.601 g/kurzhaar
1982 MANİSA

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Gel komutu hakkinda yardim..!
« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2016, 00:34:09 »
Elektronik şoklu telsizli eğitim tasmaları bu işin kesin ve kısa yoludur
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Gel komutu hakkinda yardim..!
« Yanıtla #2 : 11 Ağustos 2016, 00:34:40 »
Köpeğe zorunlu gel komutu öğreteceksiniz. Boynuna 10 15 metre kalın ip bağlayın, Gezmeye başlayın ne zaman yanınıza çağırmak isterseniz iki defa yüksek ve sabit bir ses tonu ile  seslenin gelmezse eğer ipi hızlıca hiç durmadan köpeği yerde yuvarlayarak kendinize çekin oturtup sevip okşayın. Bunu tekrar tekrar yapın ama aynı günde defalarca üst üste köpeği üzüp yoracak şekilde değil elbette.

Hatta varsa boynuna çivili eğitim tasması kullanın.  Ancak çivilerin uçları plastik ile kapalı olsun asıldıkça deriyi delip köpeğe zarar vermesin.

İkinci ve en etkili diğer bir seçenekte ; şok tasması.  En etkili en basit yöntem. Yukarıda anlattığımı şok tasması ile uygulamanız.

Kurzhaar sert köpek olduğu için ona koymaz böyle elektrik , iple çekilmek falan.  Aynı şekilde benimde kurzhaarım var iki yaşını bitirdi. Elektrik aşığı, çarpılmadan yapamıyor :) 80e kadar koymuyor köpeğe
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting