Gönderen Konu: MİRAGE LİTE GAME 30.5 GR  (Okunma sayısı 19596 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
MİRAGE LİTE GAME 30.5 GR
« : 04 Ağustos 2016, 01:01:24 »
Miragenin merak ettiğim bir modeliydi. Denemek için 1 kutu aldım. Sadece 5 numara saçmasını bulabildim.

Kutu üzerindeki fotoğraf bazı modellerde değişiyor, malzemede farklılık olduğunu sanmıyorum. Ancak daha önce alıp kullanan varsa ve değişik malzeme görmüşse bilgi verebilir.

Mirage fişeklerde, saçmalar genelde standartlardan küçüktür. Bu fişekte de durum değişmemiş. 5 numara saçma yazmış ancak 2.80 mm çapıyla saçmalar neredeyse 6 numara gibi. 30,5 gr ancak fişekten 29.5 gr çıktı :) 220 adet, parlak, orta sertlikte ve çok düzgünler..

Tapa çapı 18.60 mm. Yapısı yumuşak. Kanatlar 8 eşit parça ve çizik şeklinde açılmış.

Barut 1.70 gr. 30 gr fişek için fazla gibi, barutun cinsi hakkında bilgim yok. Fotoğrafını yakından çektim, ustalar yazarsa sevinirim.

İlk izlenim olarak, bu fişeği saçma yapısı ve barut miktarıyla tahtalı avlarında bile kullanabilirim..

Grupman denemelerini ilk fırsatta yapıp konuya ekleyeceğim.
Fişek hakkında, kullanıp memnun olan veya olmayan avcılarımızın yorumlarını almak istiyorum.

• Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Bülent ERDEM, İbrahim AYSU, Hüseyin ÜSTÜN, Şerafettin TURAN, Yasin TORAN

Çevrimiçi Mahmut ÖZTÜZÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK = DÜRÜSTLÜK
    • http://img199.imageshack.us/img199/690/6094299.jpg
Ynt: MİRAGE LİTE GAME 30.5 GR
« Yanıtla #1 : 04 Ağustos 2016, 08:31:24 »
sezon başında rahatlıkla kullanabilirsinz, bun fişekler piyasaya ilk çıktığında 3 koli kullanmıştım, tahtalı için tavsiye etmem çünkü hafif bir fişek, patlaması felan çok hoş, tahtalı için kullanmadım tavşan keklik de gayet iyiydi, kullandığınız tüfek geniş namlu olduğu için biraz daha sert sıkılar kullanmayı deneyin, rastgele
  • fabarm xlr compozit
Mahmut ÖZTÜZÜN
0 Rh + 1981 KONYA
Avcilik  bir yaşam tarzidir babadan oğula kalan mirastır

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah DOĞAN

• *
« Yanıtla #2 : 04 Ağustos 2016, 08:31:30 »
Köpek resimliyi tek geçerim.Ötekilerden kullanan arkadaşlar eskisi gibi değil dediler
  • Baikal mp 155 max5
  • Albatros alr 19
  • İmpala Plus max 5
  • Ata Neo 12 Ekstra Combo
  • Franchi First Class
Emrah DOGAN
1983 MANİSA/SOMA

Çevrimdışı Recep ERTUNÇ

• *
« Yanıtla #3 : 04 Ağustos 2016, 08:42:09 »
ben avdaki performanslarını denemek için çeşitli fişekler aldım bir kutuda 30.5 gr lite game no:7 aldım 36.5 metrede 76 cm çapındaki dairede yaptığım denemelerde bu fişek kadar homojen bir fişek görmedim aslında ben bunun bior tapasını merak ediyorum ama onu bulamadığım için bunu aldım benim tüfeğime çok iyi geldi ama avda denemek nasip olmadı bu sene inşallah keklik avında deniycem bence mirage fişekleri güzel fişekler.
  • Franchi affinty
  • Üzümlü saka
  • Pointer
Recep ERTUNÇ
1984 KONYA

Çevrimdışı İlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 04 Ağustos 2016, 10:09:49 »
Emrah Bey, barut A1 vectana benziyor. Bornanghi 34 gr da aynı barut var. Gramaj olarak 30 gr için 1,7 gr barut bence de fazla. Olsun sizin tüfeğin çapı geniş, bu tam sizin otomatiğe göre.
1984 ORDU

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #5 : 04 Ağustos 2016, 11:37:36 »
Sn.Akdeniz;
Bir önceki Pazar günü Üveyik avı için bir tanesi 7.5 No 28 gram olmak kaydıyla 8 No çok farklı fişeği test etme imkanım oldu.Gerek Grupman Yüzdesi,gerek hole ve patchiness boşluk alanların azlığı ve gerekse homojen dağılım anlamında en başarılı fişek bu çıktı.Evet geri tepme ve şahlanması sıcak iklimler için uygun olduğu belirtilmiş fişeğe göre birazcık fazla geldi banada..Üveyik için FAZLA bir fişek olsada erken dönem çil,kınalı gibi avlarda başarılı olacağına şüphem yok..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Mahmut ÖZTÜZÜN, Emrah AKDENİZ

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 04 Ağustos 2016, 11:40:53 »
keklik açılışında daha önce iki arkadaş kullandık 6 nosunu bu fişeğin tam fiyasko özkursan keklik özel bile bundan çok çok iyi sonuç verdi  kekllik avında
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #7 : 04 Ağustos 2016, 12:24:14 »
@Mahmut ÖZTÜZÜN Gt1 için sert sıkılar ayarlamaya devam ediyorum :) Mirage fişekleri beğenerek kullandığım için bu modeli de denemek istedim. Zaten tahtalıda kullanırım derken sezon başında kullanmayı kastetmiştim. Daha önce meca 30 gr kullanmıştım ve başarılıydı. Bu fişek de gayet başarılı iş çıkaracak gibi görünüyor..

@Emrah DOĞAN miragenin ilk kullandığım fişekleri zaten köpek resimli olanlardı. Geyik resimlileri son 2 yıldır piyasada görüyorum. 34 gr olanı kullandım fark yok malzeme ve performans aynıydı..

@Recep ERTUNÇ aslında hem meraktan hemde üveyikte denemek için düşünmüştüm 7 no baktım bulamadım. Hedefte deneyince homojenliğe tekrar bakmış oluruz. Mirage fişeklerin kalitesini ben de çok beğeniyorum.

@İlhan GÜNEN barutu zuber 34 gr fişekte de gördüm. A1 olabileceğinden şüphelendim ama hafif bir renk farkı vardı oyüzden emin olamadım. 1.70 barutla gayet hızlı olacağını ve 18.60 tapasıyla da geniş namluda olumlu sonuçlar vereceğini tahmin ediyorum..

@Tuncay KAHRAMAN Hocam testlerinizin fotoğrafları varsa paylaşabilirseniz çok memnun oluruz.
Bu fişeğin tapasını jilet çiziğine benzer şekilde 8 parça kanat şeklinde yapmışlar. sanırım bu durumun homojen dağılımda büyük etkisi var.. Tepmesi birazcık fazla gelebilir çünkü 30 gr fişekte 1.70 barut ilk defa gördüm :) hatta saçmadan bile 1 gr çalmışlar 30.5 yazıyorken fişekten 29.5 gr saçma çıktı  :D Kekliğimiz yok ama 2-3 kutu alıp açılışta tahtalıda kullanmayı düşünüyorum. Homojen dağılımlı ve 30 gr hızlı fişek güz havasında güzel olur..

@Özgür ATAŞ sen herzaman herkesin beğendiğine muhalefet olursun sana hiç bir şey demiyorum fişekten anlasaydın beğenirdin  ;D
« Son Düzenleme: 04 Ağustos 2016, 12:28:22 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #8 : 04 Ağustos 2016, 13:42:42 »
@Emrah AKDENİZ
Emrah bey,
Çok denenecek fişek ve tek başına olunca foto çekemedim.Fakat hedef kağıtlarının ortasına 27.5X40.5 bir hedef sabitleyip tam orta noktasına atarak bu kağıtlarıda  saydık eşimle..Bu ölçü Üveyiğin max. kanat açıklığı ve boyudur ölçtüğüm..Şok olarak Gemini Extented Modified kullandım..Tam daralma miktarı Binde 18 inch..
bu orta noktadaki dikdörtgen hedefe gelen saçma adedindede Lite game 1. idi..Tabi 8 no zannederek aldığımız fişeğin saçma nosu 8.5-9 no değilse..
« Son Düzenleme: 04 Ağustos 2016, 13:53:32 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 04 Ağustos 2016, 15:17:27 »
@Mahmut ÖZTÜZÜN Gt1 için sert sıkılar ayarlamaya devam ediyorum :) Mirage fişekleri beğenerek kullandığım için bu modeli de denemek istedim. Zaten tahtalıda kullanırım derken sezon başında kullanmayı kastetmiştim. Daha önce meca 30 gr kullanmıştım ve başarılıydı. Bu fişek de gayet başarılı iş çıkaracak gibi görünüyor..

@Emrah DOĞAN miragenin ilk kullandığım fişekleri zaten köpek resimli olanlardı. Geyik resimlileri son 2 yıldır piyasada görüyorum. 34 gr olanı kullandım fark yok malzeme ve performans aynıydı..

@Recep ERTUNÇ aslında hem meraktan hemde üveyikte denemek için düşünmüştüm 7 no baktım bulamadım. Hedefte deneyince homojenliğe tekrar bakmış oluruz. Mirage fişeklerin kalitesini ben de çok beğeniyorum.

@İlhan GÜNEN barutu zuber 34 gr fişekte de gördüm. A1 olabileceğinden şüphelendim ama hafif bir renk farkı vardı oyüzden emin olamadım. 1.70 barutla gayet hızlı olacağını ve 18.60 tapasıyla da geniş namluda olumlu sonuçlar vereceğini tahmin ediyorum..

@Tuncay KAHRAMAN Hocam testlerinizin fotoğrafları varsa paylaşabilirseniz çok memnun oluruz.
Bu fişeğin tapasını jilet çiziğine benzer şekilde 8 parça kanat şeklinde yapmışlar. sanırım bu durumun homojen dağılımda büyük etkisi var.. Tepmesi birazcık fazla gelebilir çünkü 30 gr fişekte 1.70 barut ilk defa gördüm :) hatta saçmadan bile 1 gr çalmışlar 30.5 yazıyorken fişekten 29.5 gr saçma çıktı  :D Kekliğimiz yok ama 2-3 kutu alıp açılışta tahtalıda kullanmayı düşünüyorum. Homojen dağılımlı ve 30 gr hızlı fişek güz havasında güzel olur..

@Özgür ATAŞ sen herzaman herkesin beğendiğine muhalefet olursun sana hiç bir şey demiyorum fişekten anlasaydın beğenirdin  ;D
benim kullandığımın barutu farklı galiba :)

Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #10 : 04 Ağustos 2016, 18:31:40 »
@Emrah AKDENİZ
Emrah bey,
Çok denenecek fişek ve tek başına olunca foto çekemedim.Fakat hedef kağıtlarının ortasına 27.5X40.5 bir hedef sabitleyip tam orta noktasına atarak bu kağıtlarıda  saydık eşimle..Bu ölçü Üveyiğin max. kanat açıklığı ve boyudur ölçtüğüm..Şok olarak Gemini Extented Modified kullandım..Tam daralma miktarı Binde 18 inch..
bu orta noktadaki dikdörtgen hedefe gelen saçma adedindede Lite game 1. idi..Tabi 8 no zannederek aldığımız fişeğin saçma nosu 8.5-9 no değilse..
@Tuncay KAHRAMAN Hocam keşke fotoğraflar olsaydı biz de istifade ederdik. Sizin canınız sağolsun. Lite game saçma numarası eğer aynı şekildeyse yani 8 deyipte 8,5 veya 9 no varsa içinde bolca isabet etmiştir homojen homojen  ;D

@Özgür ATAŞ abimin paylaştığı fotoğrafta maxam csb barut görünüyor. Tapa kanat yapısı da biraz farklı gibi geldi. Daha önce konuştuk kutusunda geyik boynuzu resmi varmış.. O tür kutularda arapça yazılar oluyordu. Belkide iklime göre farklı dolum yapıyor olabilirler. Aynı fişekte farklı barut kullanmaları ilginç olmuş, mirage gibi bir firma yapıyosa bunu düşünmek lazım.. Özgür abi fişeğin performansını beğenmemiş.. Sonuçta hafif fişek, küçük avlara atmak gerek.. Benim incelediğim model,malzeme itibariyle etkili bir şeye benziyor ama denemeden bilemeyiz.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı M.Cihan AKIN

• *
« Yanıtla #11 : 04 Ağustos 2016, 19:08:01 »
Üveyik avında kesinlikle kullanmanızı öneririm, iki yıl önce yine o köpek resimli kutusuyla kullandığım en iyi fişekti gazlı otomatik tüfeğimde, yanımda ki arkadaşlarım üveyiklerin vuruluş anını görünce, ''napıyosun ne atıyorsun sen'' diye sormuşlardı :D .. Geçen sezon kullanamadım pek ava gidemedim ve çifte kullanmaya başladığım için gramajı düşürdüm.. Antalya gibi sıcak biryerde 7 no 30.5 gr la üveyikte çok güzel sonuçlar almıştım, tavsiye ederim..

M.Cihan AKIN 1987
Manavgat-ANTALYA

Çevrimdışı Şevki MİRZA

• Müdavim Üyemiz
  • PARTRİDGE HUNTER
« Yanıtla #12 : 04 Ağustos 2016, 20:00:45 »
Miragenin farklı fişwklerini kullandım hepsi çok iyi sonuçlar verdi . Özellikle grupmanı . İnternet sitesinde sopğul ve nemli havalar için yazıyordu 34 gr standar fişeğinde. Patlaması sesi tepmesi tam kıvamında bu fişeklerden memnun kalmayanı hiç görmedim :)
  • Huğlu 103 Ce Süper poze
  • Huğlu Renova
  • Canik 55 shark fc
  • Huğlu 200AC
1985 - Ankara

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #13 : 04 Ağustos 2016, 20:26:38 »
Miragenin farklı fişwklerini kullandım hepsi çok iyi sonuçlar verdi . Özellikle grupmanı . İnternet sitesinde sopğul ve nemli havalar için yazıyordu 34 gr standar fişeğinde. Patlaması sesi tepmesi tam kıvamında bu fişeklerden memnun kalmayanı hiç görmedim :)
Ben memnun olmayanı gördüm ismi lazım değil @Özgür ATAŞ  :D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Şevki MİRZA

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 04 Ağustos 2016, 20:28:04 »
italyan fişekleri hepsi de cok güzel
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 04 Ağustos 2016, 20:57:23 »
Ben memnun olmayanı gördüm ismi lazım değil @Özgür ATAŞ  :D
aynı fişeğin 9 nosu  35 mt  şok 66 namlu kral çifte

Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #16 : 04 Ağustos 2016, 21:10:26 »
aynı fişeğin 9 nosu  35 mt  şok 66 namlu kral çifte

Namlu yamuktur  >:D >:D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #17 : 04 Ağustos 2016, 21:18:47 »
@Özgür ATAŞ  Yıldız spz grupman testi konusundan alıntı yapacaktım beceremedim.. doğrudan fotoğrafları paylaşayım.

Benim incelediğim fişeğin aynısı. 7 no saçma 2 farklı fişek sayımı 373-387 adet belirtilmiş. Biz ortalama 380 diyelim. Grupman oranı %70..

• Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Yasin TORAN

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 04 Ağustos 2016, 21:20:07 »
Namlu yamuktur  >:D >:D
tıtanoyu veya bp easy shot ataydım bu kağıda kevgire çevirirdi yamuk namlu :) :)
Özgür ATAŞ

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 04 Ağustos 2016, 21:24:43 »
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #20 : 04 Ağustos 2016, 21:24:44 »
tıtanoyu veya bp easy shot ataydım bu kağıda kevgire çevirirdi yamuk namlu :) :)
Fişekte titano, piatello fiocchi nova.. tüfekte venza, şafak.. bunların arasında sıkışıp kaldın.. kurtul şu kısır döngüden abi avcılık dünyasında daha nice güzellikler var  ;D ;D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 04 Ağustos 2016, 21:54:05 »
mirage 30,5 gram fişekler şimdiye kadar benim bildiğim 3 kez farklı barut ve tapa ile üretilip geldi.genelde siyah kovan beyaz tapa ve vectan barut ile dolu olanlar çok güzel sonuçlar verdi.. ben hala eski olanları bulduğum zaman alırım hatta mirage 32 gram t1 kırmızı kovan da harika fişektir.daha sonra farklı üretim ile lacivert değişik barutlu fişekler üretildi...fabrika test sonuçlarında belki hız ve dağılım olarak yklaşık sonuçlar verse de farklı fişekler oldu bu üretimler..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı İhsan ÇIKRIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 04 Ağustos 2016, 22:45:00 »
Polat bey bu bahsettiğiniz fişeklerin fotoğrafları varsa ekleyebilir misiniz, siz ustalar beğendiğine göre denenmelidir mutlaka
Huğlu 104 A 71 Poze,
Army Marocchi 71 Poze,
Huğlu 16 Kalibre 76 Çifte,
Ateş Seter, 
1982 Bartın/İstanbul

The following users thanked this post: Yaşar KÖKÇEN, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #23 : 05 Ağustos 2016, 16:57:53 »
Mirage Lite Game 30,5 gr 5 no fişeğin 36,6 metre atış sonucu. Atış gt1 3 çentik şokla (17.90 mm) yapıldı..
Bilgiler hedef kağıdında detaylıca yazılı..

((  Fişeğin tatlı bir patlaması var. Seri kullanımda yarıoto tüfeklerde yorucu olmaz. Hedefe vuruşu da çok hızlı  ))

« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2016, 17:00:42 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Şerafettin TURAN, Yasin TORAN

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 06 Ağustos 2016, 12:56:47 »
elimde kutu olarak yok tek olanlardan bakmam lazım.. eski ve yeni edinip paylaşım yaparım bir iki gün içinde. hafta sonu pek müsait değilim.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama