Herkese Merhaba
PCP havalı tüfeklerden sonra evde güvenlik ve arada sırada cansız hedeflerede atış yapmak için bir tüfek almak istiyorum. Ateşli silahlar hakkında pek bir tecrübem yok. Etrafımda bu forum dışında bilgi alabileceğim bir yerde mevcut değil. İstanbul' da ikamet etmekteyim.
İnternette ne yazıkki çoğu kişi kendi tüfeklerini öneriyor.
Ben 1.500 tl ye kadar sorunsuz kullanabileceğim evdede güvenlik amacıyla kullanabileceğim bir tüfek önerisi rica ediyorum. internetten almayı düşünüyorum. çünkü daha önceki tecrübelerimden dolayı mercan yokuşundaki dükkanlara pek güvenmiyorum. zira havalı tüfek konusunda çoğunun en ufak bilgisi yoktu.
Satın alma için bağlı bulunduğum sağlık ocağım ne yazıkki rapor vermem diyor. Levent' te bulunan bir özel hastane bu sağlık raporunu bir günde veriyormuş. Artık ordan alıcam herhalde. çünkü işyerinden izin almam gerçekten zor oluyor.
Saygılar.
Sevgili kardeşim aynı dertten muzdaribiz demek ki.Aile hekimleri sanırım artık doğrudan vermiyorlar,bende alamadım rapor,özel hastane oluyormu bilmiyorum illa devlet hastanesinden mi almak lazım bilenler yanıtlarlarsa sevinirim bende.
Bende senin gibi bir seçim aşamasındayım,ancak pompalı tüfekleri pek sağlıklı bulmuyorum kendi açımdan.Tamamiyle o doldurma şeklinden dolayı, hiç kullanmışlığım yok.
Alacağım tüfek,gazlı sistem,slug namlu,otomatik,hem kurşun hem saçma atabilmeli, ev savunmasında bana sıkıntı çıkarmamalı,takılmamalı,her fişeği atmalı,hemde av yapmak istediğimde,özellikle domuz avı gibi, kullanabilmeliyim,ayrıca sadece domuzda da değil,başka av hayvanları içinde kullanabilmeliyim.
Bunun için belirleyebildiğim markalar ;
Akdaş
Ata
Stoeger
Tabii bu markaların gazlı modelleri varmı hepsine bakmak lazım,kinetik olması da aslında çok sıkıntı olmaz,ama kesinlikle slug namlu istiyorum,tabii bu namlu ile domuz harici diğer avlara gidilebilir mi bilmiyorum.
Ve tabii ki bu markaların hangisi fiziksel olarak bana uyacak.
bakalım daha yolun çok başındayız,varsa buradan ustalardan gazlı sistem(kinetikte olur) slug namlu,otomatik tavsiyeleri bekleriz...