Gönderen Konu: Rc fişekleri  (Okunma sayısı 8651 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Evren ATLI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Rc fişekleri
« : 27 Temmuz 2016, 09:20:42 »
Rc marka fişekleri çoğumuz beğenerek kullanıyoruz memnunuz yerli marka mecayı ve rc yı kullanan arkadaşlarım sizce rcnın yerini tutarmı meca fişekleri
1982-Antalya

Çevrimdışı İbrahim PARMAKSIZ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Rc fişekleri
« Yanıtla #1 : 27 Temmuz 2016, 09:26:39 »
standarrt bilinen cevap ama en iyisi tüfeğinizle deneme yaparak siz karar vereceksiniz.fişekler tüfeğe göre farklılıklar gösterebiliyor..
  • BERETTA 303
  • SARSILMAZ MACİG
  • beratta 687 silver pıegon 2
  • uzumlu mke celık superpoze
1990 Gaziantep

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #2 : 27 Temmuz 2016, 21:49:01 »
Meca fişekleri rc ile birebir kıyaslamak pek doğru olmaz. Rc nin hemen her av türüne göre hem fişek türü hem de barut türü olarak special modelleri var. Ama meca için yerlinin rc si desek abartmış olmayız. Meca uzun yıllardır üretim kalite ve istikrarını koruyan güzel bir fişektir..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Şerafettin TURAN

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 28 Temmuz 2016, 00:52:44 »
emrah by,,meca  bu yıl barutu yesilden kırmızı renkli baska bir baruta geçmiş.kullananlar kırmızı barut lu fişeklerden memnun değiller.acaba meca damı istikrarını bozdu diğer yerliiler  gibi.
 bu konuda bilgisi olan arkadaslarımızdan acıklama bekliyoruz.saygılar
« Son Düzenleme: 28 Temmuz 2016, 00:54:42 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Mehmet ÇELİK 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 28 Temmuz 2016, 01:08:06 »
Eski mecalar barut tipleriyle farklı olmuş heralde ben bu sene ne atacağıma karar veremedim sezona 30 gr 8 no la başlasam meca fena olmucak çünkü yok yeniler sanırım tırıska  :)
1995 bergama izmir

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #5 : 28 Temmuz 2016, 07:40:55 »
emrah by,,meca  bu yıl barutu yesilden kırmızı renkli baska bir baruta geçmiş.kullananlar kırmızı barut lu fişeklerden memnun değiller.acaba meca damı istikrarını bozdu diğer yerliiler  gibi.
 bu konuda bilgisi olan arkadaslarımızdan acıklama bekliyoruz.saygılar
Kırmızı barut dediğiniz sanırım aquila barutu. Meca fişeklerinde bugüne kadar bu baruta hiç rastlamadım. Belki geçici olarak barut temin edemediği için belirli bir partide değişiklik yapmış olabilir. Uzun zamandır kullanıyorum ve fişeklerin hepsinde gramaja göre csb barut türleri var. Meca, gözlemlediğim kadarıyla hafif gramajlarda yumuşak saçma 32 ve 34 gr fişeklerde biraz daha sert saçma kullanıyor. Ortalama 18.60 mm çapında x-wad tarzı tapası var, tapa yapısı sert. Bu olumsuz bir durum gibi gözükebilir hatta 18.30 ve 18.40 civarı namlularda saçma dağılımına kısmen olumsuz etki edebiliyor. Fakat kullandığım geniş namlu tüfeğimde meca fişekleri av ve hedef dağılımı açısından çok daha başarılı sonuçlar verdi.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Veli TOKCAN

Çevrimdışı Kemal SAV

• *
« Yanıtla #6 : 28 Temmuz 2016, 09:11:45 »
YERLİ FİŞEKLERDE HİÇ BİR ZAMAN AYNI STANDAR YOK BİR PARTİYLE BİR SONRAKİ PARTİ ARASINDA DEĞİŞİKLİKLER MEVCUT RC DE BÖYLE BİŞEY OLABİLCEĞİNİ SANMIYORUM. :)
Kemal SAV
1985 MANİSA

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 28 Temmuz 2016, 09:17:24 »
 O0 selamlar.
geçen sezon rc 32gr caccia ile bir fiyasko yaşadıktan sonra rc nin adını dahi anmaya korkar oldum  :-[ ;D

memnun kalmış olduğum bornaghi ve b&p ye devam edeceğim bu sezon inşallah.

herkese kazasız belasız bol avlar RAST GELE.
  • ARMSAN PHENOMA aura 20 ga
  • SARSILMAZ SÜPER VURUCU 0/U
  • GARANTİE CESKA TEK KIRMA
1986 KAYSERİ   / ADANA

Çevrimdışı Evren ATLI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 28 Temmuz 2016, 13:15:39 »
Kırmızı barut dediğiniz sanırım aquila barutu. Meca fişeklerinde bugüne kadar bu baruta hiç rastlamadım. Belki geçici olarak barut temin edemediği için belirli bir partide değişiklik yapmış olabilir. Uzun zamandır kullanıyorum ve fişeklerin hepsinde gramaja göre csb barut türleri var. Meca, gözlemlediğim kadarıyla hafif gramajlarda yumuşak saçma 32 ve 34 gr fişeklerde biraz daha sert saçma kullanıyor. Ortalama 18.60 mm çapında x-wad tarzı tapası var, tapa yapısı sert. Bu olumsuz bir durum gibi gözükebilir hatta 18.30 ve 18.40 civarı namlularda saçma dağılımına kısmen olumsuz etki edebiliyor. Fakat kullandığım geniş namlu tüfeğimde meca fişekleri av ve hedef dağılımı açısından çok daha başarılı sonuçlar verdi.
Tüfeğimin namlu iç çapı 18.5 fişek yapmak zor iş değil istiyorumki paramız içeride kalsın rc den memnunum tabiki ama mecayı deneyeceğim bu sene inşallah istediğim gibi olur tüm avcı arkadaşlarıma özellikle keklik alaylarını bozmadan kazasız belasız güzel bir sezon geçirmesini dilerim
1982-Antalya

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Orhan KÖSEOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 06 Ağustos 2016, 17:10:15 »
meca 34 gr 6 ve 5 no aldım içlerinde kırmızı barut var. önceki yıllardan kalma  vardı 4 numara barut yeşil renkti. meca da yaf ın yolunu tuttuysa geriye yeni çıkan bps kalıyor yerli olarak. bakalım bps ne kadar devam eder.
  • vursan 92a
  • phenoma
  • fx017
1974 samsun çarşamba
insan söylediği sözün kefili, söylemediği sözün esiridir.

Çevrimdışı Mustafa EMEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 07 Ağustos 2016, 01:17:38 »
orhan abi bende bir ay önce iki koli meca 34 gr 5 no aldım kestim net 1,55 gr. d-20 barut var daha önceki yorumlarda mecanın csb barut kullandığını okumuştum niye bozarlarki açıkcası 1,55 gr barut beni tatmin etmedi ankaranın ayazında iş yaparmı görecez sizin düşünceniz nedir ?
1984 - Ankara

The following users thanked this post: Orhan KÖSEOĞLU

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 07 Ağustos 2016, 10:44:30 »
Arkadaşlar her fişek her havada her tüfekte aynı sonucu vermez.
Fişeklerin iklim şartlarına  göre yapıları zaten farklıdır.Barutları basınçları farklıdır.

Burada yapılacak ava, hava sıcaklığına ve  rakım a göre tercih yapılmalı.

Siz kış avları için  tasatlanmış 800  barlık bir fişek yerine

600 bar basınçlı bir fişek seçerseniz hüsrana uğrarsınız.

Yada uzak mesafe yerine 30 35 mt leri geçmezseniz iyi sonuçlar alırsınız.

Son olarak üreticiler zaman zaman malzemelerini değiştirebilmektedir.

Üreticilerede hak vermek lazım aslında.
  Yani Aralık ayında Çanakkale ile Muş   Sinop ile Antalya nın sıcaklık değerleri çok farklı.

Dolayısıyla her fişek her bölgede aynı etkiyi yapmayacaktır.

Bence burada baz alınacak üreticini  standart malzeme kullanmasıdır.

Elimde degişik marka ve fişeklerden epey fişeğim mevcut.En ucuz en adi fişek bile 35 40mt de her avı öldürebilek hız ve enerjiye sahip.

Bence ilk önce yapmamız gereken bir fişeğin iyi olup olmadığına karar verene kadar diğer şıklara bakmak.
Atıcı ne kadar isabetli atıyor  tüfek arpacığın  gösterdiği yeri vuruyormu hareketli hedeflerde isabet yüzdesi önleme vs vs gibi.

Eğer bu şıklarda sorun yoksa  en son şok ve fişek kombinasyonuna bakmalı.
Bir grupman testi yaparak sonuç rahatlıkla gözlenebilir....
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2016, 10:46:11 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Ahmet ÖZYILMAZERLER, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Recep BALKİ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #12 : 07 Ağustos 2016, 13:48:14 »
kaliteli tüfek  ucuz fişek  ,ucuz tüfek kaliteli fişek  sloganı ile yıllardır avlanırım .ne tüfekten yana nede fişekten yana sıkıntı çekmedi  .yalnız şunu belirtmeliyimki  mega beş para etmez  sadece trap fişeğini atıyorum.av fişeklerini kesinlikle tavsiye etmem rc  gözü kapalı alınacak fişek her modeli iş yapar yeter ki tüfeğin ucuna iyi bakmak
  • BROWNİNG ULTRA XT
  • RİZZİNİ PREMİER
  • BREDA XANTHOS
1974-ÇAN-ÇANAKKALE

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 07 Ağustos 2016, 14:17:13 »
Ördek çulluk bıldırcın üveyik gibi avlarda yıllarca Meca kullandım kullanıyorum.Gayette memnunum.

Birbirinden ayrı 3 tüfekle avlanmaktayım.Hepsinde son derece tatminkar sonuçlar aldım.
 Bir fişeğin  beşpara etmiyeceğini nasıl anlıyorsunuz.
Yada trap fişeği iyiyken diğer fişekleri nasıl kötü olabilir ?
Bir fişeğin sadece ismine bakarak  iyi olup olmadığını anlayabilirmiyiz ?

BİGA/1979

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #14 : 07 Ağustos 2016, 14:57:43 »
kaliteli tüfek  ucuz fişek  ,ucuz tüfek kaliteli fişek  sloganı ile yıllardır avlanırım .ne tüfekten yana nede fişekten yana sıkıntı çekmedi  .yalnız şunu belirtmeliyimki  mega beş para etmez  sadece trap fişeğini atıyorum.av fişeklerini kesinlikle tavsiye etmem rc  gözü kapalı alınacak fişek her modeli iş yapar yeter ki tüfeğin ucuna iyi bakmak
Avcılarımız genelde fişeği beğenmediği zaman 5 para etmez der. Fişek veya tüfek beğenmek herzaman göreceli bir durumdur. Sizin tüfeğinizle uyum sağlamamış olabilir ama bu fişeğin 5 para etmez olduğu anlamına gelmez. Rc gözü kapalı alınır diyosunuz ama rc yi de hiç beğenmeyen avcılarımız var buna ne diyeceğiz  ???

Mecayı ben de severek kullanırım. Zaman gelir de kendini bozarsa ve performansı düşerse veya tüfek değiştirip de fişekten randıman alamazsam ozaman düşüncemi ben de ifade ederim. ama 5 para etmez demem, tüfeğimle uyum sağlamadı veya malzeme kalitesi düştü eskisi gibi verim alamadım derim..

• Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı Recep BALKİ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #15 : 07 Ağustos 2016, 15:50:43 »
geçen sezon yerli olsun diye aldım. arkadaşlara aldırttım bir koli fişek yaktık sinekçi bandırma araısında  üveyk te 4 kişi 5 kuş zor düşüre bildik mega larla  yaf trap fişelleri vardı onlarla 9 kuş vurduk tahtalı da yine aynı hüzün beş para etmez derken denedim kardeşim attım bir daha tüfeğe bile sokmam şuan sterling yerlide tek geçerim .ha polemik olmasın diye herkesin görüşüne saygılıyım dileğen dilediği fişeği atar ben nacizane fikrimi belirttim saygılarımla
  • BROWNİNG ULTRA XT
  • RİZZİNİ PREMİER
  • BREDA XANTHOS
1974-ÇAN-ÇANAKKALE

Çevrimdışı Bülent DİRİL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 07 Ağustos 2016, 16:25:35 »
Aviniz bol olsun Recep Bey bir koli fisek atabilecek meralar bulmussunuz ne guzel. Varsin 3 bes kus olsun maksat avcik bol tufek atip stres azaltmak.
1973 İZMİR

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 07 Ağustos 2016, 17:06:31 »
Recep bey  benim o meralarda tüfek atmadığım yer kalmadı.
Ancak sizin sorununuz bence başka bir şey.
Ben sezon açılışını her yıl Tekirdağ da yaparım.
Geçen yıl sabah ve akşam bekinde 28 gr 8 numara Meca attım.
Normalde iki günlük kamp yaparım.Cumartesi sabah akşam iki postada 4 kutu fişek attım.Ve avı bitirdim.
Daha fazla vurmaya gönlüm el vermedi.
Ancak 1 box fişek atsaydım 250 civarı 150 civarı kuş rahat vururdum.

Kaldıki yaklaşık arabamda her daim 2 koliye yakın iki marka farklı fişek taşırım.

Bu kadar kötü bir fişek olsa % 50 ve üzeri garanti vuruş yapılamaz.
Ben defalarca inceledim pattern ve penetrasyonda defalarca kullandığım bu fişeği kesinlikle tavsiye ediyorum.
En ucuz Rc av  fişeğininin 25 tl gibi olduğu ülkemizde 17 tl gibi bir paraya Meca Zuber Sterling gibi  fişekleri her avda daha ekonomik olarak kullanabilirsiniz.

Öyle aralarında grupman olarak fark yok.
Farkı fiyatta anlıyorsunuz performansta değil....

BİGA/1979

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Orhan KÖSEOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 07 Ağustos 2016, 19:46:32 »
orhan abi bende bir ay önce iki koli meca 34 gr 5 no aldım kestim net 1,55 gr. d-20 barut var daha önceki yorumlarda mecanın csb barut kullandığını okumuştum niye bozarlarki açıkcası 1,55 gr barut beni tatmin etmedi ankaranın ayazında iş yaparmı görecez sizin düşünceniz nedir ?

mustafacığım ben de 34 gramını kullanacaktım maalesef vazgeçtim barut konusu midemi bulandırdı. bence yetersiz ve etkisiz kalabilir. bendekilerden kırmızı barut çıktı. lambro feltro olayına döndü. mecaya güveniyordum ama bu saatten sonra biraz zor.
  • vursan 92a
  • phenoma
  • fx017
1974 samsun çarşamba
insan söylediği sözün kefili, söylemediği sözün esiridir.

The following users thanked this post: Mustafa EMEK

Çevrimdışı Recep BALKİ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #19 : 07 Ağustos 2016, 22:35:26 »
SUAT bey bende problem olsa tamam diyeceğim ben skb505 poze kullanıyorum arkadaşda hatsan otomatik vardı diğerinde de kıral poze hadi benin
 tüfekte uyum sağlamadı diğerlerine ne diğeceğiz.hiç birimiz randuman alamadık ondan ben fikrimi belirttim yoksa benim rc fişek fabrikasıyla bir  ortaklığım yok en ucuz fişek şuan bile 25 tl evet bizde yerliden yana olalım diyorum (yerli malı yurdun malı her kez onu kullanmalı)
  • BROWNİNG ULTRA XT
  • RİZZİNİ PREMİER
  • BREDA XANTHOS
1974-ÇAN-ÇANAKKALE