0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bak şimdi bundan sonra işler değişir,şayet öyleyse birdaha zor alırım.
Neye göre kaliteli,veya neye göre kalitesiz ? görüntüye göremi yoksa sonuca işlevine göremi ? Valla bende özellikle yaz avlarında ilk piyasaya çıktığından beri kullanıyorum,beni tatmin ediyor bu arada RC,B&P,MİRAGE gibi diğerlerinide kullandım,işlev olarak pek abartılı fark göremedim (yaz avlarından bahsediyorum).
EROL ABI DEVLETE GECTIYSE MADEM ALMAKTA NE GIBI SIKINTI OLABILIR KI ARTIK
@Erol ÖZTÜRK abi yaz avları için sorun yok zaten. yazın işlev olarak pek bi fark göremezsin asıl işin rengi kışın soğukta değişiyor yaf 34 gr fişekte 1,55 gr aquila barut var. saçmalar ise Allaha emanet 5 numara fişek alıyosun içinden 4-7 arası karışık çıkıyor. şekilleri düzgün olsa yine tamam derim.. bazı serileri düzgün çıkıyor ama hakkını yemiym. kışın soğukta hem saçması düzgün hem de 1,70 gr f2 barutlu bp 34 gr varken 1,55 gr aquila barutlu yaf 34 gr fişeği kim ne yapsın
Ben kışın da f2 den ziyade MB classic 32 den daha iyi randıman aldım kışın işin rengi değiştiği için zaten riske girmiyoruz
CH6 diye bir barutu cheddite firması kullanmış. Yeni üretim. Önceden aynı fişeğin jk6 sı vardı güzeldi.CH6 barut için '' iklim değişikliklerine karşı özel direnç sağlar '' ifadesi yer almış. Demekki hertürlü hava şartında performans sağlıyor. Ch6 barut için internette görsel bulamadım. çift bazlı mı değil mi bilmiyorum. Yaf premium fişeklerden çıkan barut topaçlanma yapıyor. Birkaç kişiye gösterdim tecna cevabını aldım. S4 barutuna da benziyor ama değil. Jk6 hiç değil. Yetkili ch6 diye açıklama yapıyor, üzerinde jk6 yazıyor ama içinden bambaşka bir barut çıkıyor...
Yavaşçalar başlangıçta CHEDİTTE malzemelerini kullanarak işe başladı (belki makineleri bile oradan temin ettiler)(sadece tahmin)şuan halen aynı şekildemi devam ediyor bilemiyoruz ama,şayet öyleyse söyledikleri CH6 doğru olabilir.Zira JK6 FİOCCHİ`nin adına patentli,izinsiz kullanılamaz diye tahmin ediyorum
Niyazi Bey, uzak vuruşlarda en çok sevdiğiniz fişek marka ve gramajı nedir acaba?
SARSILMAZ MAGIC kullanan arkadaşlardan Grupman test atışı yapan yok mu? 36Mm 40m 45m 50m den saçma dağılımını bir görelim. 2003 te aldığım SARSIMAZ-CAMO namlu iç çapı 18.4 mm uzak Vuruşlarından çok memnunum.
Sarsılmaz magic iç çapı 18.80 diye biliyorum çünkün5 numatalı şok 18.60 mı neydi
Magic 5 nolu şok 18.55 mm. Eğer 5 şok silindir ölçüyse namlu çapı da 18.55 civarıdır. Olmadı en fazla 18.60 olur. Eğer 18.80 civarı olsaydı bunu özellikle belirtirlerdi diye düşünüyorum. 18.60 civarı da olsa grupmana gözle görülür faydası olur.. Namlu üzerine performance ifadesi yazmaları da bence bu sebepten
Benim anlamadığım benim beretta 303 ile sarsılmaz magic şoklarını karşılaştırdım gözle görülür bir fark yoktu ..acaba sarsılmazda son 7 santimdemi daralıyor namlu iç çapı???çğnkü sarsılmaz 18.60 da olsa dediğiniz gibi beretta 303 18.40 diye biliyorum..
yaf paf pof boş işler . rc .bp.reminton ,wincester . yerli meca şaşmayacaksın yıılardır tercihim bu yönde ithal fişek ülkeye girdiğinden beri kullanıyorum hiç sorun yaşamadım kafamda ağrımadı.bence özensiz düzensiz yerli ancak bıldırcına, üyeyikt,tarla kuşun gibi ufak zayıf avlara en fazla 28 -30gram dışında kimseye tavsiyede etmemiyorum .iyi yapana iyi kötü yapana kötü diyorum .soran tanıdıklara gerisi barız çekidüzenvermedikleri sürecede ne tavsiyeederim nede kendim kullanırım7-8 yaşından beri avcılık yaparım .tüfek atarım.daha hayatımda yaf fişek atmışlığım kullanmışlığım yok kaç tüfek geçti eldimden bende yaf fişek görmediler .
Namluların geneli öyle zaten. Eğer farklı bir üretim yöntemi uygulanmamışsa fişek yatağı bitiminden şok yatağı başlangıcına kadar namlu silindir şeklindedir yani çapı sabittir. Şok başlangıcında daralmaya başlar. Yerli üretimlerin çoğunda 5 şok namlu çapından 0.10 mm civarı geriden başlar. Mesela namlu 18.40 çapsa 5 şok 18.30 veya 18.35 dir. Oyüzden magic 5 şok 18.55 ise namlu iç çapı en az 18.55 dir. Daha dar olamaz..
daha öncde sarsılmaz sp 303 python kullandım oda 18.60 civarı namlu iç çaplıydı 5 şok 18.55 gibiydi şimdiye kadarki kullandığım en kötü av performanslı tüfeğim idi şimdi magic aldık ama kafamdada soru işaretleri yok değil
Tarla kuşundan et çıkıyor mu ya ?
Külbastı yapıp kemikleriyle birlikte götürüyorsun çıtır çıtır