Herkese merhabalar. Bu forumu daha öncesinde üye olmadan dışarıdan takip ediyordum. Ancak konu başlığında da belirttiğim üzere Akdaş Silah Sanayi'ne yaptığım ziyaretten sonra izlenimlerimi ve fotoğrafları paylaşmak için üyelik edindim. Umarım bu yazıyı okuyan herkese az çok bir faydası dokunur, temennim bu yöndedir.
Hayatımda bana ait olan İLK tüfeğimi uzun süren araştırma sürecinden sonra bu forumdan da faydalanarak edindiğim bilgiler, tavsiyeler doğrultusunda aldım. Akdaşın tüfeklerinin çok kaliteli olduğu söylendi, akdaş çalışanlarının müşteri memnuniyetine önem verdiği dile getirildi ve kullananların memnun olduğu izlenimlerini edindikten sonra İLK tüfeğimi almış oldum
tüfegim;
-Akdaş 312-SE model
-76mm fişek yatağına sahip
-71 cm namlı
-tek tetik ejektörlü
-gravürsüz beyaz krom kaplama kubuza sahip bir av tüfeğidir.
Yaklaşık 3 ay önce Konya'da bayiiden Akdaş 312-SE olan standart süperpoze tüfeği edindim ve bu 3 aylık süre zarfında kendim tespit edip sıraladığım sorunları ve aklıma takılan, merak ettiğim soruların yanıtını 1. ağızdan alabilmek için 21 temmuz perşembe günü fabrikaya gitmek üzere yola çıktım.fabrikaya gittiğimde karşılaştığım ilgi alaka gerçekten beni çok memnun etti kesinlikle müşterisini önemseyen dediklerini dikkate alan isteklerini göz önünde bulunduran bir firma. bence bu her şeyin başlangıcıdır. her şeyden önemlidir bütün teknik problemlerden sorunlardan daha değerlidir esnaflık.. ve bu akdaş firmasında gerçekten prensip haline getirilmiş bir biçimde kendini göstermektedir. ustasından işçisine çaycısından argesine herkes bizi çok güzel bir biçimde karşıladı bize değer verdiklerini gösterdi bizimle güzel bir biçimde ilgilendiler. bunları da genel olarak şu şekilde sıralayabilirim;
-dipçik uzunluğu 1 cm fazlaydı o kısaltıldı
-namlı iç çapları ve şokların iç çaplarını ölçümleri yapıldı (yanlışlıkla 2 no (IM) şok skeet şoku gelmiş değiştirildi)
-25 metre mesafeden atış yapıldı saçma dağılımına bakıldı alt namlu da ufak bir sorun çıktı o giderildi(birazdan resimlerde göstereceğim)
-tüfeğin ağırlığı ve tetik ağırlığı ölçümü yapıldı
-açılıp kapanırken ses geliyor demiştim ona bakıldı mekanizma yayının çıkardığı ses imiş
-kullandıkları fişekleri sordum genelde rc, meca, yaf fişeklerle atış yaptıklarını söylediler
bunun haricinde de bir takım sorularım oldu bunları da güzel bir şekilde cevapladılar bunlar da emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Her ne kadar göremesem de Sadık ustaya, oğlu Ömer beye benimle ilgilenen Mehmet Baler, Hakan Uslu, Önder abilerim ve diğer bütün çalışanlara teşekkürlerimi iletiyor saygılarımı sunuyorum.
Ancak bunları söyledikten sonra şunları da ilave etmek istiyorum. Akdaş firmasının yapıcı eleştirilere açık olduğunu bilerek sözlerime şunları ilave etmek istiyorum. Teknik konuların hepsinde fabrikadan içim rahat ayrıldığım söylenemez örneğin;
- aşşağıda resmini paylaşacağım tüfeğin kundağında ki bu renk açıklığı için bana ağacın ''ala''sı denildi yani doğalından böyle olduğu söylendi ama başka o şekilde bir dipçik göstermelerini talep ettim göremedim. şayet ahşabın doğalı bu şekildeyse bu dipçikten kundak yapılmasaydı dedim içimden artık.. resimlerde bariz görsel bozukluk oluşturduğu belli bunun ama bir şey yapmadılar malesef.
-fabrikaya gelmeden önce aradım ve atış testi yapılma durumu olmazsa ben gelmeden kendim yapayım orda değerlendirelim dedim ama burada yaparız denildi ancak 36.6 metre mesafeden 51cm ve 76 cm çemberlere grupman verimliliği dediğimiz yada POI değeri dediğimiz patchiness , saçma dağılım oranı gibi testlerin yapılmasını talep ettim uzun sürer dediler ben kendim yapayım dedim ona da çok istekli olmadılar sadece 25 metreden toplamda 10 atış yaptık.
-asıl benimle ilgilenen mehmet beye kundak ölçüsü aldırmak istediğimi söyledim tamam dedi ancak yukarıda ki abi ölçü tüfeğinin olmadığını ölçü alamayacağını söyledi. tepe-taban düşüklüğü ölçüsünü sağ-sol eğiklik ölçüsünü alamadık.anlamıyorum birisi özel tüfek yaptıracak olsa özel kundak istese nasıl alacaklardı ölçüsünü gerçekten merak ediyorum bunu. sadece tetik çekme mesafesi dediğimiz tetik ortasından dipçik orta tabanına kadar olan kısmın ölçüsünü aldık.
-ayrıca atış testlerinin sonucu halen kafamı karıştırmış durumda bir tüfeğin üst namlusunun çok üst atması avantaj mı dezavantaj mı ya da saçmaların sağ veya sol tarafta toplanması ne kadar normal halen düşündürüyuor bu beni birazdan da resimlerini paylaşacağım taktir sizlerin
şunu tekrar söylemek isterim ki akdaş firması gerçekten çok başarılı ilgili işini severek yapan bir firma. çalışan herkes bu firmanın arkasında sonuna kadar duruyor severek çalışıyorlar işlerini özenle yapıyorlar ve benim gibi ziyaret amaçlı gelenleri geri çevirmeyip ellerinde ki işleri bırakıp ilgileniyorlar. yaptığım eleştiriler sadece yapıcı yönde olması.
ben tüfeği bayiden denemeden almış olmanın azizliğini yaşadım keşke diyorum akdaş firmasından doğrudan deneyerek seçerek almış olsaydım daha iyi olurdu belki. resimleri paylaşacağım atış testlerini sonuçları da aşşağı da olacak.
SAYGILARIMI SUNUYORUM HERKESE..