Öncelikle konunun Armsan bölümünde açılacağını biliyorum ama artık bıktım bu sorundan ve genel anlamda fikirlerinizi almak istiyorum.
Abiler sizlerinde tavsiyeleriniz ile belki bazılarınız hatırlar yaklaşık 5 yıl önce forumda onlarca soru sorarak domuz avı için alacağım ilk tüfeğimi ( tüm avcılar burda hatsan ve akkar kullanıyor ) bulunduğum bölgedeki avcıları dinlemeyerek Armsan'dan yana yaptım. Tüfeğimi ilk defa o zaman görenler, bu kadar kaliteli bir tüfek geleceğini tahmin etmiyorduk dediler.
Buraya kadar her şey tamam ve bu geçen 5 yıllık süre içerisinde yaklaşık 50 tane domuz vurmuşumdum. Vurmasına vurdum ama ' bi tanesi de tek mermide düşşün ' bu 50 tane domuzdan zaten en az 40 tanesine 2 arkadaş beraber sıkmışızdır. Av sezonu sonununda tek domuz yaralı 3 tek kurşun sıktım zorla yıkıldı. Yok arkadaş %70 domuz aldırmadan gidiyor. Av sezonunun sonuna doğru sürek avında, yavaş yavaş geldi domuz iyice gözledim tam kafasına tek kurşun ile sıktım. Aldırmadı gitti, üstelik 2 mermi daha attım giderken.
20 kalibre yetersiz desem, değil 20 kalibre silahlar avcı arkadaşlarda var rahat rahat bir domuzu yıkıyorlar. Ben vuramıyorum diyeceğim, yine o domuzu kaçırdığım gün arkadaşlar vuramıyorsun yoksa hep kaçmaz böyle domuzlar dedi 50 metreye bir hedef diktik 5 mermi attım 4'ü hedefte ( pet şişe küçük ).
Armsan'ı arıyorum silahta sıkıntı yok mermi değiştir. E kardeşim Winchester sıkıyorum, Federal sıkıyorum allah aşkına ne sıkayım başka? Silahla YAF tek kurşun hiç çalışmıyor bile. Fabrikaya diyorum bu silah YAF vs. o fabrikanın ürünleri ile çalışmıyor, e napalım sen diyorsun ya zaten mermi problem diyor.
Abilerim bana bi akıl verin, namlu mu değiştireyim? yoksa bu silahı fabrikaya kadar gidip alın bi yerinize şe mi yapın diyeyim.
Silah : Armsan A620S - 71 CM namlu / Kullanılan Mühimmat: Winchester - Zuber - Federal - RC Tek Kurşun
Şu resimdeki domuzun kalbinin bulunduğu en can alıcı bölüme sıktım, ormanda 50 metre yukarıda yaralı bulabildim ancak.
Ayrıca 12 kalibre tüfek önerileriniz var mı?
Sadece domuz için alacağım ve Fabarm XLR 5 vs görüşlerinizi almak isterim.