yanlış anlaşılmak'tan kastımı şöyle izah edeyim değerli kardeşim
ben , Amerika ile aramızdaki eğitim konusundaki uçurumu (sadece bireysel değil-sistem olarakta) ortaya koyuyorum.siz yazdıklarınızla , evet daha eğitimsiz olabiliriz ama biz türkler daha asiliz gibi bir noktaya getiriyorsunuz . hal böyle olunca ortaya koyduğumuz argümanlar orantısını kaybediyor .
bunun üzerine birde dönem olarak türk ulusunun milli duygularının en kabarık olduğu günleri yaşadığımızı göz önüne getirince , orantısı kaybolan bu fikir ayrılığının yanlış anlaşılmaya meyil vermesidir kaygım.başka bir şey değil.
Suat kardeşim , kırgınlık asla söz konusu değil . ben forumun eski bir üyesiyim , son günlerde hiç olmadığım kadar aktif oluyorum . hoşuma gidiyor ortam,keyifle takip ediyorum forumu .
bir çoğunuzla daha tanışmadım-konuşmadım bile . ama kişi karşısındaki insan hakkında yazılarındaki üsluptan karşısındaki kişiye hitap şeklinden fikir sahibi olabiliyor . sizin yazılarınıza bakınca , karşımda son derece beyefendi , donanımlı ,genel kültürü yüksek pırıl pırıl bir insan görüyorum . yanlış anlayacağım en son kişilerden birisiniz . müsterih olun ...
selam ve sevgi bendende bolca olsun
Sn ERDEM iltifatlarınız için teşekkür ediyorum. O sizin güzelliğiniz.
Mevcut olan eğitim sistemi ve içine yerleşmis olan illegal örgütlerle bu ülkede çok kişinin hakkınıda yedi.
Eğitim sisitemi hadi bir nebze düzeltilebilirdi ama malesef malum yapılanma orayada el attı.
Defalarca tv ler de konusu oldu.Sınavlar ertelendi.Malum yapılanma bir sürü insanın hakkını gasp etti.
Nereden tutarsak tutalım iyi bişeyler yapmak istendiği zaman hep birileri önümüze engeller koydu.
Birşeylerle oyalandık.30 yıldır terör 20 yıldır türban gibi.
Eğitim için gerekli harcamaları bir türlü kullanamadık malesef.
Halbuki bu gün terör belasına harcanan paralarla hem eğitim hemde hizmet olarak çok iyi yerlerde olabilirdik.
Neyse konuyu biraz dağıttık toparlayalım.
👌👌👌 ''İyi düzenlenmiş bir Milis, özgür bir Devlet’in güvenliği için şart olduğundan, halkın silah bulundurma ve taşıma hakkı ihlâl edilemez.” Amerikan Anayasası👌👌👌
Bu gün şayet Almanyada bir avcı bir avcılık belgesi için 3 yıl uğraşabiliyorsa ,bizim insanımızda böyle iyi bir eğitimle silahlandırılabilir.
Temiz ve vukaatsız bir sicili bulunan vatandaş bilinçli bir eğitimle silahlandırılabilir.
Gerekirse Her 2 yılda bir test yada sınavlara tabi olup bu eğitim süreci denetlenebilir ,güncellenebilir.
Başarılı olan personel silahlandırılırken sorunlu personel de ayıklanabilir.
Yani devlerimiz isterse muhakkak bir yol bulunur.
Ve kişisel kanaatimdir avcı olsun olmasın her bireyin evinde bir silah olmalıdır.
En azından yivsiz bir av tüfeği bulundurmak mevcut şartlarda çokta zor değil.
Hiç olmamaktansa.....