Değerli Forumdaşlar,
Güzide forumumuza ancak girebilme fırsatı bulmuşken konu hakkında bir kaç kelam da ben etmek isterim.
Maalesef güzel ülkemiz bundan neredeyse bir hafta önce kelimelerle tarif edilemeyecek derecede alçakça, haince bir saldırıyla karşı karşıya kaldı.
Apaçık aşikar ki içeride insanların dini duygularını kullanarak onların akıllarını sömüren ve kendi çıkarları için yapmayacakları hainlik, edepsizlik olmayan terörist grup ile dışarıdaki ortakları bu alçak saldırıyı gerçekleştirdiler. Ama elhamdülillah, ayette de geçtiği gibi onların bir planı varsa Allah'ın da bir planı vardı ve bu hain zavallılar karşısında aziz milletimiz -tarihte de bir çok kez olduğu gibi- destansı bir zafere imza attı. Halkından milletvekiline, medyasından sivil toplum kuruluşlarına, (darbe karşıtı) emniyetinden askerine kadar her alanda gerçekten öyle kahramanlıklar yaşandı ki bu hain, kalleş, şeref yoksunu darbecilere tarihi bir ders verildi. Elhamdülillah, işte aklını, iradesini, vatanını, namusunu teslim etmeyen Türk'ün gücü budur. Elhamdülillah...
Bu alçak girişimde çok canlarımız yansa da ülkemiz için elbette maliyeti olsa da elhamdülillah güzel yanları da oldu. Peygamber Efendimiz'in dediği gibi bizim şer bildiklerimizin ardından hayır da çıkabilir. Nitekim böylece o hainlerin ne kadar tehlikeli olduğunu tüm dünya görmüş oldu ve kendilerini açık etmiş oldular. Şimdi onlardan hızlıca kurtulma zamanı. Allah devletimizin yardımcısı olsun. Bu hassas dönemde adalet mekanizmalarımız hakkaniyetten ayrılmadan doğru ve güçlü adımlar atsın inşallah.
Ohal kararının da bu süreçte hainlerle olan mücadeleyi hızlı, kararlı ve güçlü bir şekilde sürdürmek için alındığını ve bizim hak ve özgürlüklerimizi kısıtlayıcı hükümler içermeyeceğini düşünüyorum.
Ancak, bundan önce, her gün ajanslara yeni kahramanlık örnekleri düşerken, ülkemiz uçurumun eşiğinden dönmüşken bizim burada avcılık yapıp yapamayacağımızı tartışmak hem o kahramanlara saygısızlık oluyor hem de en başından beri bu hain girişimin karşısında olan forumumuzun bu anlamlı konu başlığına yakışmıyor diye düşünüyorum.
Rabbim kıyamete kadar düşmanlarımıza fırsat vermesin, ülkemizi ve milletimizi güçsüz duruma düşürmesin. Demokrasi nöbetine ve dinimiz, ülkemiz, milletimiz, geleceğimiz için çalışmaya devam...
1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale