Gönderen Konu: AVLAKFORUM DUYURU!  (Okunma sayısı 139770 defa)

0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa ARITULUK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: AVLAKFORUM DUYURU!
« Yanıtla #225 : 21 Temmuz 2016, 09:53:18 »
kararlar içerisinde silah ve patlayıcı mühimmat taşımak yasak.düz mantığa göre av sezonunu etkiler. ekim ayı gibi sezon başlayabilir. yada daha kötüsü 3 ay daha uzatılma olursa. sezon başlamadan biter.
mağdur oluruz. harç boşa gider pul almış olanların pulu boşa gider. yazılı kararları beklemek lazım.
  • Armsan Phenoma
  • Tristar Süperpoze 20cal.
1980 - BURDUR / ANTALYA

Çevrimdışı Halil YURTSEVEN

• *
« Yanıtla #226 : 21 Temmuz 2016, 09:59:02 »
kararları beklemek lazım. cumhur başkanı ticari içbir faliyete dokunulmayacak dedi. taşınamayacak silah ve mühimmatı kim neden alsın. sektör darbe yer. dolayısıyla ben umutluyum. bu sadece hızlı karar alınarak uygulamak için ohal uygulanacakmış gibi geliyor. zaten şu durumda ortamda bir anarşi, trör, yada kontrol dışında bir durum yok. geçen hafta ilan edilse yasaklanırdı ama bu hafta sular baya duruldu gibi. kendi düşüncemdir.
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

1985-ANTALYA-ÇAVDIR/ BURDUR

• *
« Yanıtla #227 : 21 Temmuz 2016, 10:05:17 »
biz avcılara zorluk çıkaran her tarafı avlak yapan da fetö müydü acaba , sarsılmaz magic combo tüfeğimi daha bu gün aldım denedim yarın da işletecektim ya yakalanırsam, ama sorun değil vatanımızı büyük bir tehlikeden kurtardık ya tek yürek tek millet olarak
MADDE 120. – Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini veya temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerine ait ciddî belirtilerin ortaya çıkması veya şiddet olayları sebebiyle kamu düzeninin ciddî şekilde bozulması hallerinde, Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Millî Güvenlik Kurulunun da görüşünü aldıktan sonra yurdun bir veya birden fazla bölgesinde veya bütününde, süresi altı ayı geçmemek üzere olağanüstü hal ilân edebilir.

MADDE 121. – Anayasanın 119 ve 120 nci maddeleri uyarınca olağanüstü hal ilânına karar verilmesi durumunda, bu karar Resmî Gazetede yayımlanır ve hemen Türkiye Büyük Millet Meclisinin onayına sunulur. Türkiye Büyük Millet Meclisi tatilde ise derhal toplantıya çağırılır. Meclis, olağanüstü hal süresini değiştirebilir, Bakanlar Kurulunun istemi üzerine, her defasında dört ayı geçmemek üzere, süreyi uzatabilir veya olağanüstü hali kaldırabilir.

119 uncu madde uyarınca ilân edilen olağanüstü hallerde vatandaşlar için getirilecek para, mal ve çalışma yükümlülükleri ile olağanüstü hallerin her türü için ayrı ayrı geçerli olmak üzere, Anayasanın 15 inci maddesindeki ilkeler doğrultusunda temel hak ve hürriyetlerin nasıl sınırlanacağı veya nasıl durdurulacağı, halin gerektirdiği tedbirlerin nasıl ve ne suretle alınacağı, kamu hizmeti görevlilerine ne gibi yetkiler verileceği, görevlilerin durumlarında ne gibi değişiklikler yapılacağı ve olağanüstü yönetim usulleri, Olağanüstü Hal Kanununda düzenlenir.

Olağanüstü hal süresince, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, olağanüstü halin gerekli kıldığı konularda, kanun hükmünde kararnameler çıkarabilir. Bu kararnameler, Resmî Gazetede yayımlanır ve aynı gün Türkiye Büyük Millet Meclisinin onayına sunulur; bunların Meclisce onaylanmasına ilişkin süre ve usul, İçtüzükte belirlenir.

2014 teki ekle beraber AB  uyum yasaları gereği.119. maddedeki kısmen yada tamamen durdurulur ibaresi kalktı yada değiştirildi sanırım. kesinlikle temel hak ve özgürlükler ohal durumlarında sınırlandırılamaz gibi bir ibare olması lazım.  ama yinede bien birinin yorum yapması doğru olacaktır.
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

Çevrimdışı Yasin ŞAHİN 06

• *
  • Avcı'nın olduğu yerde Av olma
« Yanıtla #228 : 21 Temmuz 2016, 10:48:50 »
arkadaşlar kesin bilgi olmadan paylaşım sitelerinde forumlarda av yasak diye yazılar havalarda uçuyor ki serbest olsa bile zorla yasak edeceksiniz, herkeste bir bilmişlik bir felaket tellalığı almış başını gidiyor, daha orta bir şey yok, eğer ki bakanlıktan kesin bir yazı gelirde yasak derlerse amenna, ama bakıyorum şimdiden neler neler
Mahmut bey bilmişlik değil yasada açık bir şekilde diyor ki ateşli silah mühimmat taşınması nakli kesinlikle yasaktır sapanlada av yapmadığımız için av yasak gibi tabi resmi olarak bir açıklama henüz yok
  • Üzümlü kooperatif otomatik 66
  • Arthemis enjektör sellektör süperpoze 71
  • English / Pointer / Dişi (Tina)
Ürgüp / Ankara-Çayyolu
Bayan Kuaförü
1985  A(+)
TİNABurada bakınız

Çevrimdışı Osman ALP

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #229 : 21 Temmuz 2016, 10:50:23 »
Ohal valisi gerekli görürse yasaklayabilir.şu anda bişey demek için erken.bekleyip görecez.

+1

bildiğiniz üzere 3 ay süre ile olağanüstü hal ilan edildi.3 ay boyunca  silah ve mühimmat taşımak yasak.
dolayısıyla bu av sezonunun kesin olmamakla beraber çünkü +3 ay daha uzatılabilir. geç açılması veya hiç açılamaması demek.özgürlüklerin tamamen kısıtlanamayacağından ve ülkemizde büyük bir sektör olmasından yola çıkarak  duruma göre bakanlık bu konuda esneklik tanıyabilir. yorumu sizlere bırakıyorum.

Silah ve ve mühimmat taşımak şu an için yasak değil. Eğer Vali tarafından böyle bir yasaklama getirilirse geçerli olur. Biraz önce Emniyetteki, silah ruhsat şubedeki arkadaşımla görüştüm. "Şu ana kadar her şey eskisi gibi devam" dedi. Yasaklandığına dair bir talimat gelmediği sürece de devam dedi.
Osman ALP
16.11.1970 - İZMİR
Browning Auto5, Sauer Beretta s56, Remington 1187 Special Purpose, Remington Model 11, Remington 870 Express Combo, JP Sauer&Sohn Royal Çifte, Retay Masai Mara, Derya MK-12, Rubans Anglais Dolma Çifte, Mossberg 500A Combo

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #230 : 21 Temmuz 2016, 10:53:31 »
yaptığımız yorumlar genelde. kararlarda yazılan metinler üzerine.
ama uygulama olarak şuan birşey söylemek erken. ilk izlenim. konu ateşli silah olduğu için kısıtlama olacağı yönünde. bekleyip göreceğiz.
  • Armsan Phenoma
1980 - BURDUR / ANTALYA

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #231 : 21 Temmuz 2016, 10:54:42 »
Az önce bende ruhsatı aradım tüfeğim lüleburgazda dipçik yaptırıyorum nasıl getiricem ohal var dedim ruhsatın yanında olsun sıkıntı yok dedi
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #232 : 21 Temmuz 2016, 10:58:41 »
Edirne orman suyu aradım avcılık devam edicek bi sıkıntı yok denildi
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

The following users thanked this post: Mustafa ARITULUK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #233 : 21 Temmuz 2016, 11:02:35 »
Edirne orman suyu aradım avcılık devam edicek bi sıkıntı yok denildi
işh. heryerde böyle olur. mülki amirlerin kararları önemli.
  • Armsan Phenoma
1980 - BURDUR / ANTALYA

Çevrimdışı Burak TANRIKULU

• *
  • Ördek Avcısı
    • https://www.facebook.com/groups/266505830034073/?fref=ts
« Yanıtla #234 : 21 Temmuz 2016, 11:06:51 »
Peki orman ve  su işlerini aradigimizda  bu bilgiye  ulasamazmiyiz sonucda  bizle ilgilenen  kurum bu degilmi bizim hakkimizi onlar  savunmuyomu ? 
Burak TANRIKULU
1990 SAMSUN Ördek Avcısı

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #235 : 21 Temmuz 2016, 11:09:39 »
Peki orman ve  su işlerini aradigimizda  bu bilgiye  ulasamazmiyiz sonucda  bizle ilgilenen  kurum bu degilmi bizim hakkimizi onlar  savunmuyomu ?
şuana kadar web sayfalarında bir duyuru yok. bekliyoruz.
  • Armsan Phenoma
1980 - BURDUR / ANTALYA

• *
« Yanıtla #236 : 21 Temmuz 2016, 11:11:12 »
Onlarında bir bilgisi yok muş şuan üst mercilerle görüşme talep etmişler sonrasında derneklere bizlere gerekli haberler verilecekmiş
Ürgüp / Ankara-Çayyolu
Bayan Kuaförü
1985  A(+)
TİNABurada bakınız

Çevrimdışı Ali TUFAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #237 : 21 Temmuz 2016, 11:29:06 »
Değerli avlak üyeleri ilan edilen ohal döneminde av yapılabilir mi? Bu sezon açılmadan bitti mi? Pulu harcı ona göre yatiralim.
  • Ata sp çulluk özel
  • Huğlu 901 g
1985 - Adana

Halil BAŞARAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #238 : 21 Temmuz 2016, 11:49:05 »
Bakan Şimşek;
"...Paralel ihanet şebekesi içinde olanlar hariç, normal hiçbir vatandaşımıza hiçbir konuda hiçbir sınırlama getirmeyeceğiz...."

ohal sadece Anayasa mahkemesi ve avrupada açılabilecek davalar için diye düşünüyorum..

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

• *
« Yanıtla #239 : 21 Temmuz 2016, 11:49:16 »
Ben hertürlü alıcam pulu kekliği bekleriz bizde ne yapalım vatanım sağolsun herşey feda
Ürgüp / Ankara-Çayyolu
Bayan Kuaförü
1985  A(+)
TİNABurada bakınız

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #240 : 21 Temmuz 2016, 11:54:48 »
Halk devletinin ve milletinin yanında olduğunu gösterdi. Silahı olmadan dahi, teröristlere ve teröristlerin ele geçirdiği mevkileri marifetiyle halkın üzerine sürdüğü tanklara, halka doğrulttuğu tüfeklere karşı durdu. Bu noktada, devlet yönetimine yakın kaynaklardan da, halkın milis güç olarak silahlanmasının önünün açılması gerektiği yönde beyanlarda bulunduklarını da biliyoruz.

Bu ohal ilanının halkın oluşturduğu bir riske karşı değil, devlet içerisinde çöreklenmiş teröristlerin bu dönem içerisindeki tasfiyelerinden sonra, meclisteki nitelikli çoğunluğun (367 milletvekili) anlaşamamasından dolayı değiştirilememiş olan malum 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndan dolayı , ileriki dönemlerde göreve iade davalarının açılmasının yolunu kapatmak için olduğunu tahmin ediyorum. (ohal dönemindeki tüm kararların yargı yolu kapalıdır. )

Hasılı, halkın elindeki silahın "artırılmasının" veya "halkın silahlanmasının", şu an devlet iradesinin de menfaatine olmasından ve asıl amacının olduğunu düşündüğüm yukarıda tahmin olarak yazdığım saikten dolayı , ava ve avcılara bir kısıtlama gelmeyecektir diye tahmin ediyorum. Ancak , avcılık şu anda o kadar kıyıda köşede kalan tali bir konu ki, arada birilerinin insiyatifinde yanlış ("bence" yanlış olan) bir karara da kurban gidebilir tabii...

Neyse bekleyip göreceğiz.
« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2016, 12:03:01 Gönderen: İbrahim AYSU »
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

• *
« Yanıtla #241 : 21 Temmuz 2016, 12:24:02 »

ilhan hocanın hesabından alıntıdır

Ilhan Deveci

8 dk. ·

..

OHAL DE AVCILIK

DEĞERLİ AVCI DOSTLAR, BU KONUDA ÇOK MESAJ GELİYOR, AŞAĞIDA YAZDIM, FAKAT BAŞLIK HALİNDE DE YAZMAKTA YARAR GÖRÜYORUM.

OHAL 9. MAD. BU KONUYU ELE ALMIŞ.

AV YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞIMIZ LA DA KONUYU GÖRÜŞTÜM.

ŞU AN AVCILIK OHAL ÇERÇEVESİNDE YASAK DEĞİLDİR. (AV SEZONU KAPALI OLDUĞU İÇİN YASAKTAYIZ) AV TURİZMİNDE AVCILIK DEVAM EDİYOR.

FARKLI BİR GELİŞME OLURSA GEREKLİ AÇIKLAMALAR YAPILACAKTIR.

SAYGILARIMLA.
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

Çevrimdışı Turgay ÇAVUŞOĞLU

• *
« Yanıtla #242 : 21 Temmuz 2016, 12:35:22 »
dİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTA ''AV TURIZMINDE '' DIYOR.

BİZİM YAPTIĞIMIZ AVCILIK TURIZM DEĞİLDİR
Turgay ÇAVUŞOĞLU
1963 KOMOTINI YUNANİSTAN / İkametgah Beylikdüzü - ISTANBUL

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #243 : 21 Temmuz 2016, 12:40:01 »
Turgay Bey, onu bir "çıkarım" yapılabilmesi için söylemiş olmaları muhtemel. Şu anda , avcılıkla ilgili  faaliyetler (ateşli silahla yapıldığından dolayı) yasaklanmış olsaydı, şu an sezon kapalılığından dolayı yapılamayan avcılık haricindeki , avcılık faaliyetleri de yasaklanırdı diye "mantık" yürütülmesini beklemiş olmalılar.

dİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTA ''AV TURIZMINDE '' DIYOR.

BİZİM YAPTIĞIMIZ AVCILIK TURIZM DEĞİLDİR
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Halil YURTSEVEN

• *
« Yanıtla #244 : 21 Temmuz 2016, 12:42:23 »
turgay bey elin turisti elinde silahla dağ dağ dolaşacak ama biz vatandaşı olduğumuz ülkede dolaşamayacağız mı. ordaki  ''AV TURIZMINDE  ibaresi sadece şu anda avcılıkla ilgili bir kısıtlamanın olmadığı, sezon açılınca da bunun böyle devam edeceğiyle alakalı.
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

The following users thanked this post: Sabahattin KARAHAN

Çevrimdışı Turgay ÇAVUŞOĞLU

• *
« Yanıtla #245 : 21 Temmuz 2016, 12:47:36 »
iNŞALLAH YANILIYORUMDUR VEYA YANLIŞ YORUMLAMIŞIMDIR.

SELAMLAR
Turgay ÇAVUŞOĞLU
1963 KOMOTINI YUNANİSTAN / İkametgah Beylikdüzü - ISTANBUL

The following users thanked this post: Halil YURTSEVEN

Çevrimdışı Emrah ALTUNTAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #246 : 21 Temmuz 2016, 12:53:36 »
inşallah bi kısıtlama olmaz
1987-Niğde

• *
« Yanıtla #247 : 21 Temmuz 2016, 12:56:29 »
aslında forumda yıllarca doğu ve güneydoğuda ohal bölgelerinde çalışmış asker veya polis abimiz vardır. ozmanlar durum nasılmış, avcılık, silah taşıma olayları nasıldı bilgilendirebilir.
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #248 : 21 Temmuz 2016, 13:14:46 »
Halil Bey, o dönemdeki ohal ilan edilmesine sebep olan kaygılar, kapsam ve içeriğiyle, gündemimizdeki ohal ilan edilmesine sebep olanlar, kapsam ve içeriğin hiç bir alakası yok. Tamamen farklı konular.

aslında forumda yıllarca doğu ve güneydoğuda ohal bölgelerinde çalışmış asker veya polis abimiz vardır. ozmanlar durum nasılmış, avcılık, silah taşıma olayları nasıldı bilgilendirebilir.

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #249 : 21 Temmuz 2016, 13:16:18 »
Ayrıca, neden bu kadar kaygılanıyoruz ki ? Malum aşağılık olay amacına ulaşabilmiş olsaydı ne gibi risklerimiz olacaktı farkında mısınız? Şu anda bir iki ay av yapılmaması söz konusu olsa dahi (ki ben sanmıyorum) kaybımız ya da karşılaşacağımız riskler karşılaştırılabilecek şeyler mi ?

Bir tarafta ülkenin belki 50 yıl geriye gitmesi gibi bir durum vardı.

"Ülke benim umurumda değil, ben avıma, pula ödediğim paraya bakarım" diyenler için de;  bırakın pulu mulu, dışarıya adım atamayacaktınız. Ellerinizdeki tüfekler, silahlar, kanunsuz bir şekilde el konulacak toplanacaktı. Bırakın bir iki ayı, kaç sene av/atış gibi bir zevkiniz olmayacaktı. Hele de bu malum halk direnişinin üzerine amaçlarına ulaşsalardı, siz o evlerinizde yağladığınız tüfekleri elinizde tutabileceğinizi mi sanıyorsunuz?

Lütfen biraz sağduyulu ve ülke menfaatleri açısından da düşünmeye çalışalım konuları.
1978 - Istanbul