Huglu ciftem babamdan kalma yılların tüfeğiyle ama hiç bir sıkıntısı olmadı beni hiç yarı yolda bırakmadı tüfeğini kizim gibi seviyorum açıkçası ama bir otomatik ozentiligidir gidiyor gerek culluk avi gerekse domuz avindan dolayı istiyorum bitane ve akdasta iğne düşüyor ama patlamiyor 2-3 atışta soklar gevsiyor gibi yorumlar gördüm ama akdas firması gerçektende çok ilgili bunada şahit oldum kesinlikle ürünlerinin arkasında duruyorlar akdas dusunulebilinir
Alihan şoklarının gevşeme olayıyla ilgili firma yetkililerinden Ömer beyin açıklamalarınıda okumadıysanız okumanızı öneriyorum, aşağıda örneğini veriyorum içiniz rahat olsun
Şok dişlerinin ne kadar sıkı veya gevşek olacağına Webley&Scott firmasının talebi doğrultusunda karar veriyoruz. Webley&Scott ve Akdaş marka namlular tamamen aynı. Firma çok gevşek olmasını, son aşamada fazlaca sıkarak sabitlenmesini talep ediyor. İlk etapta gönderdiğimiz sıkı şokların gevşetilmesini talep etmişlerdir. Seri üretimimiz bu şekilde yani. Özetle normal olanı, gevşek olanıdır.
Normalde olması gereken şok anahtarına parmağınızla vurunca neredeyse sonuna kadar çabucak sarılması ve son aşamada, şok üzerindeki çentiklere zarar vermeyecek kadar, mümkün olduğunca sıkmanızdır.
Böyle yapmanıza rağmen yine de gevşiyorsa, gönderin tüfeğinizi gerekli incelemeyi yapalım. İmalat kaynaklı bir sorun olabilir belki de.
Daha sıkı yapmak da mümkün, ancak kullanışlı olanı budur. İstenilen şekilde ayarlanması mümkündür. Yapılamıyor gibi ifadeler firmamız açısından kabul edilebilir değildir.
Bir de silindir şok haricinde tek kurşun atılması, 1 veya 2 no şoklar ile çelik saçma atılması şokları gevşetebilir. Bu hususa dikkat edilmesini rica ederim.
Selamlar
Ayrıca iğnenin vurupta patlatmaması olayını kim yaşamış,
her marka fişektemi yaşamış,
yoksa belli bir marka fişektemi yaşamış,
tüfeğin bakımı temizliği uygunmuymuş,
desteklimi yoksa desteksizmi atış yapmış,
fişeği sürdükten sonra kurma kolunu kendi eliylemi bırakıyor yoksa tüfeğin kendisi yay gücüylemi kilitleniyor,
eliyle bırakıyorsa döner başlık tam kilitleme yapmaz patlama meydana gelmez,
yani birden fazla etken var, tüfektenmi kullanıcı hatasındanmı...