Bu gün bir başka konu da
@Emrah AKDENİZ Arkadaşımız 30 gr 7 no Meca marka fişeğin içerisindeki saçma sayısını 340 olarak saymıştı.
Aynı fişek olduğu için 340 ad i baz olarak hesaplamaları yaptım.(Aslında 340 ad bu fişeğe fazla bir sayı.300 civarı olmalıydı ya neyse)
Ne tesadüftür ki Carlson s 665 ,Full şok ve İmp.Mod şok her üç şokta 76 cm daireye 242 ad saçma isabet ettirdi.
Pattern Efficiency (Grupman Verimliliği)
Her şok için % 71 çıkarken
20 inç e yani yeşil olarak işaretlenen rakamlardan İmp.mod en az olmasına rağmen en iyi performans o çıktı.
20 inç dışındaki bölgeye tutan saçma sayısı daha fazla yani dağılım daha iyi olmuş.
Burada her zaman söylenilen Tüfeğin çok toplu atmasının iyi grupman olmadığı gerçeğide ortaya çıkmış oldu.
Ve bazı kaynaklarda İmp mod şok full şoktan bazen dahada fazla grupman yapabiliyor deniliyordu.
Burada iki şok ta aynı çıktı.
Üveyik avında çifte tüfeklerimde 1/3 şok tercih ederim.
Yarım şok a 28gr 8 numara Full şok a 30 gr 7 numara fişek koyarım.
Otomatik tüfeğimde 28gr 8 numara ile yarım şok kombinasyonuyla güzel avlar yapıyorum.
Son olarak Meca fiyat performans olarak iyi bir fişek.
Yukarıdaki testlere bakınca artık 37 mt mesafede saçma dağılımının çok toplu olduğu görülüyor.
Özellikle üveyik avında 50 mt bandı rahatlıkla zorlanabilir.
Bıldırcın ,çulluk ,üveyik gibi avlarda yerli fişek kullanılmasını tavsiye ediyorum.
Bütün avlarda kullanan birisi olarak.....