Gönderen Konu: Avcılık Belgesi Vize-Pul  (Okunma sayısı 2884 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Furkan ERYILMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Avcılık Belgesi Vize-Pul
« : 11 Temmuz 2016, 13:39:22 »
Değerli Forum Sakinleri Selamlar;
Umarım konuyu doğru yere açmışımdır kusurum varsa affola. Şimdi ben avcılık işinde yeniyim. Tüfek ruhsatım tüfeğim tamam. Lakin avcılık belgesinde kafam ciddi karışık. Kursa gidip avcılık kurs belgemi aldım. Bu aşamadan sonra avcılık belgesi için başvuracağım. Orman bakanlığının sitesinde avcılık belgesi vizesi, avcılık izni(pulu) yazıyor. Yeni başlayan birisi bu ikisini de mi alacak ? Pul ile vize arasındaki fark nedir ? İlk defa alanlar sırası ile avcılık belgesi- avcılık vizesi- avcılık pulu mu almalı?

Saygılarımla...
1990 - Didim / Ankara

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
Ynt: Avcılık Belgesi Vize-Pul
« Yanıtla #1 : 11 Temmuz 2016, 14:21:30 »
Furkan Bey,

Avcılık Belgesi Vizesi, avcı olarak bir vergi mükellefi olduğunuzdan, belgeyi ilk alırken, belgeyle birlikte ödersiniz bir sonraki yıl başına kadar geçerli olur. Ondan sonra da her yıl adınıza tahakkuk edecek avcılık vergisini, 1 Ocak - 31 Ocak arası ödersiniz, vergi dairenizden verilecek Yıllık Avcılık Harcı makbuzunuzla birlikte belgenizi Orman Müdürlüğü'nde kaşeleterek vize işlemini yaptıracaksınız.

Avcılık Pulu ise her sene sezon açılmadan önce, yaz aylarında, Orman Müdürlüğü'nden alacağınız yıllık avlanma iznidir. Bu pulu, Avcılık Belgeniz'le birlikte, avda taşırsınız, gerçi şimdi akıllı telefon uygulamaları çıktı, uygulama fiiliyatta nasıl olacak bu sene göreceğiz.  Eskiden, il içi ve ülke geneli olarak iki farklı pul tipi vardı, şimdi tek tip.

İkisi (Vergi ve Pul) farklı ve ikisini de her yıl ödemelisiniz. Vergiyi 1 Ocak - 31 Ocak tarihleri arasında, Pulu yaz aylarında sezon açılırken. Vergiyi daha sonra da ödeyebilirsiniz ancak cezalı olarak ödemek durumunda kalırsınız.

Vergiyi (harcı) ödemezseniz TC kimlik numaranıza vergi borcu tahakkuk etmiş olduğu için, vergi borcu olarak birikir, Pulu almazsanız, herhangi bir borç birikmez ama o yıl av yapamazsınız.

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Abdullah ŞAHİN 07, Furkan ERYILMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 11 Temmuz 2016, 14:45:26 »
İbrahim Bey teşekkür ederim. Ülkemizde bu kadar bürokrasi ve vergisi  olan başka bir işlem yoktur herhalde.

Saygılarımla...
1990 - Didim / Ankara

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 11 Temmuz 2016, 15:21:33 »
Merhaba, fazla bir bürokrasi yok aslında 2 işlem vergi dairesi ve Orman Şube müdürlüğü işinizi görüyor.
1982-İstanbul

The following users thanked this post: Furkan ERYILMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 11 Temmuz 2016, 23:42:32 »
Merhaba Erdem Bey, valla silah ruhsatından kursuna kursundan orman müdürlüğüne bana fazla geldi ya :). En azından vergi işlemleri internet üzerinden halledilse harika olurdu.
1990 - Didim / Ankara