Benelli supernova : Kalitesi tartışılmaz. Ancak kişiselleştirme seçenekleri çok kısıtlı. Kendim de zamanında , bu markayı almayı düşündüm. Kısa sayılmam.1.82 boyundayım. Ne yaptığımı bilmeme rağmen , Her ne kadar denediysemde bu modeli ani omuzlayamadım. Nerdeyse her seferde , dipçik koltuk altına takıldı.
Standart dipçikle satılan bir model. Daha uzun veya daha kısa dipçik istediğinizde özel yaptırmanız veya farklı bir markanın dipçiğini uyarlamak için mekanik müdahale etmek gerekiyor.Bedeli için ödenilen paranın üstüne birde dipçik masrafını göz önüne alınca satın almaktan vazgeçtim.
Konuyu açan Altuğ bey. Eğer bu marka ve modeli düşünüyorsanız mutlaka birebir görüp omuzlayın. kol boyunuz, tetik çekme mesafesi içinde kalıyorsa , dipçiği takılmadan omuzlayabiliyorsanız ( veya extra adaptasyon masrafı yapmayıda göze alıyorsanız ) sizin için alınabilecek en mantıklı marka ve model budur.
UTS 15 : Yaklaşık 2 sene kadar araştırıp ,almayı düşündüğüm bir model. Ancakkkkk ( Ne yazkı ki, bence ancağı çok )
Bu modelde de dipçik oldukça kısa. ( Elbette bana göre ) Firma taktik bir model olduğu için farklı ölçülerde üretmiyor. Alışkın olduğunuz şekilde omuzladığınızda , eliniz tetik korkuluğunun çok önünde kalıyor. Kabzeyi kavradığınız vakit , tetik parmağınızla tetiği aramaya başlıyorsunuz.
Gerek Antalya yönetim merkezindekilere ve de gerekse Prohunt fuarında firma yetkililerine bizzat söylediğim taleplere 2 sene gülüp geçtiler.
Bu seneki prohunt fuarında görüştüğüm yetkili müdür ( Hangi birimin müdürü olduğunu hatırlamıyorum. Kamuflaj kıyafet giymiş , sakallı bir arkadaştı ) daha ilk sözümde " Fantazi peşindesiniz " diye ilginç fikir beyan edince , UTS 15 ve türevleri benim için bitmiştir.Altın kaplama yapıp bedavaya verseler almam. Ama alacak olanada mani olmam.
Bu arada, oldukça fantazik ve uçuk taleplerimde şunlar :
- Farklı boyda kullanıcılar için farklı uzunluklarda gövde üretilmesi , ürün poli,mer olduğu için kalıp maliyeti yüksek olacaktır. Eğer bu durum mümkün değil ise , bari farklı uzunluklarda dipçik pegi üretilebilinir. İsteyen bu modeli , kendi ölçülerine uyarlayabilmek için , kendisine uygun gördüğü uzunluktaki dipçik pegi ile satın alır veya bunu extra satın alır kullanır.
- Bullbup kundak olduğu için tüm mekanizma dipçiğin içinde , Göz gözü görmeyecek kadar karanlıkta kullanımda , olası bir fişek dikmesi durumunda , dipçik açıldığı vakit , bu alanı aydınlatan basit bir led ışığı.
- Gece kullanımı için fosforlu arpacık - gez düzeneği.
Ancak bu taleplerimi yapmak için ne yazık ki günümüz teknolojisi yetmiyor !!!!!!! En az 50 sene sonra belki üretilebilinir. Öyle ya bunlar fantazik talepler. Bende fantazi peşinde koşan biriyim.
( Uts 15 'in neden fişek diktiğini Amerikalı bir baba oğul çözdü. You tube da bir videoları var ama ne diye arattığımı hatırlayamadığım için bulamam. O videoda hassas kumpasla yaptıkları ölçümlerde , fişek tırnaklarıyla alakalı bir durumu tespit etmişler ve videoda beyan ettikleri bir ölçüden daha kısa tırnakları olan fişekleri ,mekanizmanın fişek tırnağını tam kavrayamadığı için tahliye edemediği ve diktiğini, bu ölçünün üzerindeki fişekleri takılmadan attığını uygulamalı gösteriyorlardı. Ama ne yazık ki bu ölçüyüde hatırlamıyorum)
Zaten uts 15 ile alakalı video seyrettiğinizde , fişek dikme olayının , Hickok45 kullanıcısı haricinde nerdeseyse her videoda 15 fişeği olabildiğince hızlı atamaya çalışanların başına geldiğini görebilirsiniz.
Bu durumda pompalı tüfekte icraa yayı olması , kullanıcısına , bence oldukça kolaylık sağlar.Kullanıcı sadece boş fişeği tahliye etmek için kurma kolunu çeker ve bırakır. Geri kalan işi icra yayı yapar. Bu sebeple pompalı tüfekte icraa yayının olmasını oldukça önemsiyorum.
Altuğ bey , bizzat kullanmamakla beraber , yerli marka bir alternatif Armsanın Rs-X1 modelini incelemenizi öneriyorum.