yaklaşık 1 hafta önce aniden gelişen olaylar neticesinde Ata Neo 12 71 namlu tüfek aldım. ilk kinetik sistem tüfeğim,
dün tüfeği deneme amaçlı atışa gittim fakat anlayamadığım bir olay var
-şarjöre fişekleri bastım 1 tanede namluya koydum, 2 fişeği attı 3.fişeğide azğına aldı herhangi bir tutukluluk olmadı fakat tetiği çektiğimde 3.fişek patlamadı sonrasında denediğim atışlarda 1-2-3 farketmeksizin aynı sorunla karşılaştım akşam tüfeği bir güzel inceledim farkına vardığım bir olay doğru veya yanlış bilmiyorum fakat tetiği çektiğimde mekanizmaya vuran tetik uzantısı mekanizmaya bazen vuruyor bazen vurmuyor vurduğunda mekanizma çok hafif ileri giderek iyice oturuyor tüfeği sökmeyi denedim fakat nasıl bir kurma kolu yapmışlarsa ömür billah sökemedim pense dahil herşeyi denedim,mekanizmayı çekip yavaşça bıraktığımda tetik düştüğünde mekanizma çok hafif ileri gidiyor fakat mekanizmayı çekip serbest bir bırakış yaptığımda sanki tetikteki o uzantı mekanizmayı tetiklemiyor anlayamadım gitti
-acaba tüfeği mi yanlış kullanıyorum yada bi yerinde mi bi hata var bilgisi olanlardan yardımlarını bekliyorum
edit:fişekler geçen yıldan kalma 28 gr ve 30 gr fişeklerdi