Naçizane fikrimi paylaşayım,beretta,browning gibi firmaların muhtelif alt/üst serilerinde tüfekler kullanmak nasip oldu, ama inanın ki kalite farkı olduğu kadar marka algısı psikolojik olarak çok etkiliyormuş beni, seri ve hızlı üretim kaynaklı hatalara rastladım fakat o kadar parayı bayıldıktan sonra insan görmek istemiyor ve sevmek istiyor havalı makineler birde ruhunu cezbediyor, burada herhangi bir servis imkanı da mevcut değil, ancak çok özel özenli üretilmiş bir model Avrupa silahta bu hatalara rastlanmaz oda ülkemiz şartlarında alım gücümüzü çok zorlar, yine söylüyorum bu benim görüşüm 2.el yıpranmış 40-50 yıl sizden önceki sahibine hizmet etmiş yorgun bir Avrupa silah almaktansa, yerli iyi çifte yapan firma alternatifleri değerlendirilir çok kalite üst sınıf işçilikte hatta size özel isteğinize göre imalat yapılıp karşınızda sürekli muhatap bulabilirsiniz, imkanlar dahilindeyse üst sınıf, sıfır yada cok iyi kondisyonda kendini kanıtlamış markaların çifteleri tabiki tercih edilebilir, çok uzattım kusura bakmayın ama benim tercihim yıpranmış çok eski bir çifte yerine kendime özel bir yerli çifte yaptırmak/almak olurdu...