Gürcan Bey merhaba,
Video kayıtlarını bazen cep telefonuyla da yapabiliyorum, her zaman kamera taşımak mümkün olmayabiliyor. Ancak tripod'umu vs yanıma alabildiysem, Sony A7R ile kayıt yapıyorum. Ses kalitesinin de iyi olmasını istersem, bir de yanıma Sony ECM-XYST1M Stereo Microphone kitini alıyorum.
Normalde, Sony'nin, video kaydı için özel olarak ürettiği (fotoğraf çekmek yan özelliği olmuş resmen bu makinada) Sony Alpha a7S II body, fiyatına göre inanılmaz işler yapıyor. Ultra HD (UHD - 3840 x 2160p / 29.97 fps (100 Mbps)) 4k kaydı 30fps ve Full HD 1080p (1920 x 1080p / 120 fps (100 Mbps)) kaydı 120 fps gibi inanılmaz yüksek bir kaliteyle kaydedebiliyor. Çekiminize uygun bir lensle, bu aletle yapılacak çekimler, gerçekten profesyonel bir belgesel ya da tv yayınına hazırlanabilecek seviyede. Fiyatına göre inanılmaz özellikler. Fiyat baremini artırdığınızda tabii ki, çok daha profesyonel aletler (farklı markalarda) var.
Ben programda düzenlerken (%80 iMovie, %20 Final Cut Pro kullanıyorum, iMovie daha hızlı ve daha basit işlerde en çok kullandığım), videonun içeriğine göre bir çok farklı ayarları kullanıyorum, buraya yazmakla bitiremem
Ama temelde, yeterince vaktim varsa, görüntü kalitesiyle ilgili contrast ve white balance ile, görüntülenen objelerin rengi ve ortamın ışığına göre (hem şiddet hem de ışığın rengi ve ısısına göre), brightness ve color saturation ayarlamaları yapıyorum.
Ibrahim bey yeri gelmisken sormak isterim.sanirim videolarinizi fotograf kamerasi ile cekiyorsunuz.Programda duzenlerken hangi ince ayarlari yapiyorsunuz?(goruntu kalitesinin ayni kalmasi icin yada iyilestirmek icin)