Gönderen Konu: Hangi Video editleme programı kullanıyorsunuz ?  (Okunma sayısı 2296 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tolga ALDANMAZ

• *
  • Winter is Coming
Hangi Video editleme programı kullanıyorsunuz ?
« : 29 Haziran 2016, 15:25:49 »
Merhabalar, ben yeni av sezonu açılmadan aliexpress den SJ5000 wifi aldım. ancak kafamdaki soru ise av sonunda videoları hangi programla editleyip YouTube atabilirim ? Kullandığınız edit programlarını yazarsanız ve tavsiye verirseniz sevinirim.
Tolga Aldanmaz / Antalya-Konyaaltı / 1993 / 0 RH +/ AKDAŞ 412 L

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Ynt: Hangi Video editleme programı kullanıyorsunuz ?
« Yanıtla #1 : 29 Haziran 2016, 15:36:29 »
Video editleme işi , gerçekten başlı başına bir iş. Çok kısa zamanda ve hızlıca video editlenebilir ama biraz kaliteli olsun dediğiniz anda, saatleri hatta günleri bulabiliyor.

Ben, iMac bilgisayarda "iMovie" ve bazen de "Final Cut Pro" programlarını kullanıyorum.

Microsoft'un Windows işletim sistemiyle birlikte gelen Movie Maker da , basitçe video editleyebilmek için bir alternatif ancak Movie Maker'da yaptığınız videolar maalesef çok kaliteli olmuyor, amatör bir program.

Apple iMovie ile, çok kaliteli video edit işleri çıkarabilirsiniz. Microsoft Movie Maker'la kıyas dahi edilemez. Final Cut Pro ise, tam anlamıyla profesyoneldir.

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #2 : 29 Haziran 2016, 15:52:11 »
Çekim yapacağınız kamera nekadar iyi ise video kalitesi de okadar yüksek olur.. en önemli kriterlerden biri fps değeri..
Yüksek kalite videoyu editlemek, editledikten sonra dosya çıktısı almak ve upload etmek gerçekten uzun zaman alabilen bir iş..

Videolar için özelliği iyi olan pc lerde kullnılabilecek profesyonel yazılımlar var.. Ama biraz karışık ve zahmetli işler :)

Normal video çıktıları için format factory programını öneririm.. Video formatı, ekran boyutu ve çözünürlük ayarlarını istediğiniz gibi değiştirebilrisiniz.. Movie maker çok prof bir yazılım değil ama ağır çekim anlarını orada hazırlayabilirsiniz.. Ben bu iki programla videoları şekillendirdikten sonra nero vision 2016 yazılımıyla son halini veriyorum.. Efekt, müzik, videoları birleştirme ve çıktı almak için nero vision eklentisini kullanıyorum.

Videonun netliğinin iyi olması için asgari 1920x1080 ekran, ortalama 16000 bitrate ve gerçek anlamda 30 fps olması yeterli.. Bu değerlerde bir videonun her 1 dk sı yaklaşık 150 mb oluyor.. Değerleri daha da yükseltirseniz çekim kalitesine de bağlı olmak şartıyla boyut ve netlik orantılı şekilde artar.. umarım yardımcı olabilmişimdir :)
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2016, 15:54:18 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı Gürcan BAYRAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2016, 16:03:51 »
Ben sony vegas pro 13 ü kullaniyorum.profesyonele yakin bir program diyebiliriz..Video isleri kolay gorunsede zordur...

« Son Düzenleme: 29 Haziran 2016, 20:24:16 Gönderen: Gürcan BAYRAM »
  • AKDAS-AK212
  • HUGLU 202B
  • Englisch Pointer

1989 IZMIR-TIRE

Çevrimdışı Gürcan BAYRAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 29 Haziran 2016, 16:10:31 »
Video editleme işi , gerçekten başlı başına bir iş. Çok kısa zamanda ve hızlıca video editlenebilir ama biraz kaliteli olsun dediğiniz anda, saatleri hatta günleri bulabiliyor.

Ben, iMac bilgisayarda "iMovie" ve bazen de "Final Cut Pro" programlarını kullanıyorum.

Microsoft'un Windows işletim sistemiyle birlikte gelen Movie Maker da , basitçe video editleyebilmek için bir alternatif ancak Movie Maker'da yaptığınız videolar maalesef çok kaliteli olmuyor, amatör bir program.

Apple iMovie ile, çok kaliteli video edit işleri çıkarabilirsiniz. Microsoft Movie Maker'la kıyas dahi edilemez. Final Cut Pro ise, tam anlamıyla profesyoneldir.
Ibrahim bey yeri gelmisken sormak isterim.sanirim videolarinizi fotograf  kamerasi ile cekiyorsunuz.Programda duzenlerken hangi ince ayarlari yapiyorsunuz?(goruntu kalitesinin ayni kalmasi icin yada iyilestirmek icin)
  • AKDAS-AK212
  • HUGLU 202B
  • Englisch Pointer

1989 IZMIR-TIRE

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #5 : 29 Haziran 2016, 16:30:35 »
Gürcan Bey merhaba,

Video kayıtlarını bazen cep telefonuyla da yapabiliyorum, her zaman kamera taşımak mümkün olmayabiliyor. Ancak tripod'umu vs yanıma alabildiysem, Sony A7R ile kayıt yapıyorum. Ses kalitesinin de iyi olmasını istersem, bir de yanıma Sony ECM-XYST1M Stereo Microphone kitini alıyorum.

Normalde, Sony'nin, video kaydı için özel olarak ürettiği (fotoğraf çekmek yan özelliği olmuş resmen bu makinada) Sony Alpha a7S II body, fiyatına göre inanılmaz işler yapıyor. Ultra HD (UHD - 3840 x 2160p / 29.97 fps (100 Mbps)) 4k kaydı 30fps ve Full HD 1080p (1920 x 1080p / 120 fps (100 Mbps))  kaydı 120 fps gibi inanılmaz yüksek bir kaliteyle kaydedebiliyor. Çekiminize uygun bir lensle, bu aletle yapılacak çekimler, gerçekten profesyonel bir belgesel ya da tv yayınına hazırlanabilecek seviyede. Fiyatına göre inanılmaz özellikler. Fiyat baremini artırdığınızda tabii ki, çok daha profesyonel aletler (farklı markalarda) var.

Ben programda düzenlerken (%80 iMovie, %20 Final Cut Pro kullanıyorum, iMovie daha hızlı ve daha basit işlerde en çok kullandığım), videonun içeriğine göre bir çok farklı ayarları kullanıyorum, buraya yazmakla bitiremem :) Ama temelde, yeterince vaktim varsa, görüntü kalitesiyle ilgili contrast ve white balance ile, görüntülenen objelerin rengi ve ortamın ışığına göre (hem şiddet hem de ışığın rengi ve ısısına göre), brightness ve color saturation ayarlamaları yapıyorum.

Ibrahim bey yeri gelmisken sormak isterim.sanirim videolarinizi fotograf  kamerasi ile cekiyorsunuz.Programda duzenlerken hangi ince ayarlari yapiyorsunuz?(goruntu kalitesinin ayni kalmasi icin yada iyilestirmek icin)
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Gürcan BAYRAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 29 Haziran 2016, 17:14:27 »
Ibrahim bey dediginiz kameranın bircok videosunu ve inceleme videosunu baktim gercekten fiyat kalite performansi orantili..Suan kullandigim makina 4K 25p 100mbit video kaydi yapabiliyor.Ama bazi eksikleri var...Ben 4k 50 fbs bekliyorum.(canon 1dx mark ii malesef cok pahali)Umarim Sony kullanicilarina 50 fbsi cok ucuk olmayan rakamlarla sunar.
  • AKDAS-AK212
  • HUGLU 202B
  • Englisch Pointer

1989 IZMIR-TIRE

Çevrimdışı Tolga ALDANMAZ

• *
  • Winter is Coming
« Yanıtla #7 : 29 Haziran 2016, 20:04:58 »
iMovie cidden çok duydum ve kaliteli bi editleme programı ancak maalesefki imac im yok windows daki programlara kaldım :) ücretsiz bi program olsa daha iyi çünkü profesyonele kaçmak istemiyorum. avda diyelim 1-2 saatlik kesintisiz çekim yaptım avlarımı kesip bir video ya editlemek istiyorum yapmak istediğim bu.
Tolga Aldanmaz / Antalya-Konyaaltı / 1993 / 0 RH +/ AKDAŞ 412 L

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #8 : 29 Haziran 2016, 20:06:41 »
Hem ücretsiz hem de windows ise :) Microsoft Movie Maker en yakın yol :) Sadece, kes, biç, montajla vs işleri yapacaksanız, tüm işinizi görür.

iMovie cidden çok duydum ve kaliteli bi editleme programı ancak maalesefki imac im yok windows daki programlara kaldım :) ücretsiz bi program olsa daha iyi çünkü profesyonele kaçmak istemiyorum. avda diyelim 1-2 saatlik kesintisiz çekim yaptım avlarımı kesip bir video ya editlemek istiyorum yapmak istediğim bu.
1978 - Istanbul