Suat bey kardeşim , her kaleci penaltı öncesi atlayacağı köşeyi seçiyor , seçmesi gerekiyor . normal şiddette bir vuruşta bile insanın topun hızına yetişme şansı hiç yok . bunun üzerine kaleciler köşeyi seçip futbolcu topa vurmadan atlayacağı köşeye hareketleniyor . top ile kendi hızının arasındaki mesafeyi kat etmek için. hal böyle olunca bahsettiğiniz ortaya vuruşlarda çaresiz kalıyorlar . hatta bu vuruşun yumuşak ve şandelleme yaparak (panenka penaltısı) olanı karşısında tam gafil avlanıyorlar. futbolcular bunun farkında oldukları için ortaya vuruşları tercih edebiliyorlar .
biz izleyenler için "ya kıpırdamasaydın kucağına veya üzerine gelecekti gibi tepki vermemize sebep olsada çoğu kaleci yine köşe seçip atlıyorlar . istisnai ve insiyatif kullanıp bekleyen kalecide olmuyor değil . sonucunda genellikle hüsran olsada geçen günlerde copa amerikada adını hatırlamadğım bir maçta kaleci yerinde bekledi ve panenka penaltısı kucağına düştü. futbolcu görüntü itibarı ile kötü çuvallamış oldu .
evet bahsettiğiniz gibi milyon euro'lar kazanan futbolculardan izleyici olarak daha güzel ve iyi vuruşlar bekliyoruz . lakin ne kadar profeyonel olsalar'da ne kadar para kazansalar'da nihayetinde sizin benim gibi insanlar ve iş gelip insani duygulara dayanıyor . stres-baskı-pisikoloji çok ağır basıyor .
hiç dikkat ettinizmi ? dün gece penaltı noktasına orta çizgiden yürüyen futbolcuların yüz ifadesine - vücut dillerine . gerginlik o kadar belli oluyordu'ki . akabinde yapılan eylemde hata - yanlış tercih kaçınılmaz olabiliyor.
cevabım sizin görüşünüzü çürütmek için değil'dir . bugün pazar ve iş yerimdeyim . avarelik'ten futbol yorumculuğumuz tuttu
esenlikler diliyorum .
şimdiden hayırlı bayramlar size ve bütün gönül dostlarına
Bu siteyi birazda bundan dolayı seviyorum.
Muhabbet sohbet her konu altında yapılabilmeli.
Av tüfekleri ,mühimmatlarıyla yada avcılık ile ilgili zaten yeterince konuşuyoruz.
Sürekli olarak aynı şeyleri konuşmakta bir yere kadar.
Sıkılıyor insan bir süre sonra .
Spor ,siyaset ,genel kültür de konuşabilmeliyiz.
Ancak seviyeli ve samimi olunduğu sürece.
Taraftarlığı bir kenera bırakıp gerçeklere göre konuşulabilmeli.
Varsın olsun bu günde spor yorumcusu olalım.Konuya katılan dostlar la ne güzel muhabbet ediyoruz.
Ben çok keyif alıyorum.
Sezonun kapalı olduğu bu günlerde bu tarz konular muhabbeti tetikliyor.
Amacımız zaten muhabbet gerisi teferruat....
Selamlar kolay gelsin....